מתוסכלת

רוית30

New member
מתוסכלת../images/Emo4.gif

הגעתי למסקנה העגומה שאני תקועה. אני עובדת כיום בתור מזכירה, שונאת כל רגע! מתעבת את מקום העבודה, את מהות העבודה ולצערי למעט אדם אחד שם גם את האנשים. נשמע נורא, בטח תגידו, מה את מקטרת תגידי תודה שיש לך מקום עבודה..... למדתי הנהלת חשבונות ולא מצליחה למצא עבודה בזה, כולם דורשים ניסיון... אני גם חושבת שזה לא מתאים לי. כרגע אני לומדת מידענות, מאוד נהנית וזה בעצם מה שעוזר לי להעביר את הזמן, המחשבה שביום מן הימים יהיה לי מקצוע ואני אקום בבוקר לעבודה שאני אוהבת, אולי זה המחיר שצריך לשלם בדרך לשם. כרגע אני ממש מתוסכלת, מחפשת תירוצים למה לא ללכת לעבודה, מנסה לראות את חצי הכוס המלאה ולא מצליחה. האיש שלי כרגע, לצערי מובטל והלוואי וימצא עבודה מהר. כרגע אין לי הרבה ברירות אלא להמשיך בעבודה שלי, אז איך משפרים את מצב הרוח? איפה מוצאים קצת מוטיבציה? איך מפסיקים להיות ממורמרים? איך משנים כיוון תוך כדי? אולי בידכם התשובות?

נקודות אחיזה בתהליך החשיבה

שלום רוית, שאלה חשובה, שאולי נראית לך ברורה אבל עדיין זקוקה לתשומת לב חדה - מה קשה לך בעבודת המזכירות ? מה את מתעבת שם ? למה חשוב להעכב על זה ? לעזוב עבודה רק מתוך קושי לשאת את הסביבה האנושית, מתוך עימותים על בסיס אישי, בלי להבין את נקודות החולשה שלך, זה להסתכן ולעלות מחר בבוקר על אותם מוקשים. אם יש שם עבורך שיעורים ותובנות שחשובים לך, לעתיד התפתחותך, אז חשוב ללמוד אותם.מידענות - מה שם נכון וטוב לך ? והשאלה השנייה - האם את יודעת לזהות מה עושה לך טוב במיידענות ? כיצד המקצוע הזה מוציא מתוכך את הכוחות שלך ? מקווה ששתי השאלות יעזרו לך להמשך הבהירות הנדרשת בהצלחה, אמיר דרור

רוית30

New member
אמיר

מה קשה? קשה לי שכל הזמן צריכים אותי, כל הזמן לתת מענה לאנשים, לשלוח, לצלם, להכין קפה וכו' קשה לי שהעבודה לא מעניינת אותי, פשוט משעמם, להדפיס, לקבוע פגישות, וכו' משעמם. הכי קשה לי התחושה שאני מבזבזת את כישוריי, המחשבה שאני מסוגלת להרבה יותר אוכלת אותי, המחשבה שאני צריכה לשרת אנשים שכישוריי אינם נופלים מכישוריהם במיל. אוכלת אותי. אולי הגזמתי לגבי הסביבה האנושית כיוון שיש לי נטייה לגמד את עצמי בייחס לאחרים, בעיקר אני מתעבת את הבוסים. לא ממש מרגישה שאינני ממצה את עצמי. במידענות יש לי עניין, יש אתגר, הסקרנות שלי מקבלת התייחסות, הצורך ללמוד מקבל ביטוי כל הזמן.

הכעס על בזבוז הפוטנציאל

האם את אומרת שיש בך תסכול, אולי כעס על עצמך על כך שאינך מציבה גבולות מספיק אפקטיבים ? אם כל הזמן את נדרשת בלי שיש לך שיקול ודרכים להבטיח את השקט שלך, "שקט" אני אומר ומתכוון למשהו סביר, לא שנטי. משעמם להדפיס - אני יכול להבין את החוויה אבל בסופו של דבר זאת היתה בחירה שלך. אני מכיר איש מבוגר, בן 50 שעבד בביטחון רק כדי לממן לעצמו לימודי משפטים. הוא ידע שהוא יכול להיות פרקליט מצויין, הוא הגיע ללימודים מאוחר בחייו והיה יכול להיות זעף ומתוסכל אבל החזון שלו היה גדול ואפשר לו לנשום את המצוקה והקושי, לעבור את תקופת הבנייה הזאת. מה זאת אומרת "נטייה לגמד את עצמי ביחס לאחרים" ? מתעבת את הבוסים ? כי הם לא חביבים ? כי הם מנצלים ? כי הם . . .מה ? הם רק יכולים להיות כאלה מול מי שמתיר להם, זה חוק בחיים. אולי גם שם יש לך כעס ואכזבה מעצמך על כך שאת נאלצת לאכול מרורים, שאת מרגישה שמגיע לך כבר להיות במקום . . .איך תאמרי . . ? שעושה לך כבוד ? להגיע לעבודה שיש בה מיצוי עצמי זה אינו עניין של מה בכך. לפעמים אנחנו צריכים לעבור כמה מדורי . . . קבלה / גיהנום כדי להיות בעבודה הנכונה שאנו בכל כוחתינו בה. את תמיד יכולה להיות, אני מניח, פקידה במרכז שירות או מלצרית, להרויח ולסגור משמרת. ההחלטה והבחירה כולה שלך. בהצלחה אמיר

רוית30

New member
אתה יודע אמיר, חשבתי קצת../images/Emo22.gif

מסכימה איתך שאכן להיות בתפקיד בו אני נמצאת היום זו בחירה שלי. אבל, מה זאת אומרת "הם יכולים להיות כאלה רק מול מי שמתיר להם"? היום המשפט הרווח הוא"תגידי תודה שיש לך עבודה..." כן, מנצלים, כבר קראו לי לשיחה ואמרו "שאני עושה שרירים"... מה לעשות לא מצליחה לפתח עור של פיל, כל דבר קטן אני לוקחת איתי הביתה, רוב היום שלי אני שקועה במחשבות איך להיות בסדר. אולי אם לא אתיר להם ולא אתרגש מכל דבר, הדברים יראו אחרת? מה אתה אומר? לילה טוב!

הנעת תהליך

אני שומע שהשיחה עובדת. את נכנסת לאט לאט אל תוך השיחה בינך לבין עצמך ובודקת מה מתרוצץ אצלך בהכרה. מה יש שם ואיך זה משפיע עליך. זאת נקודת אחיזה חשובה, משמעותית אפשר לומר חיונית לתהליך. כרגע את מנצלת את המצב כדי ללמוד איך תהליכי החשיבה והרגשות עובדים אצלך, אז אפשר לומר שאת לא שוקטת על השמרים - מחוללת תובנות - זה הכי חשוב. לקום ולעזוב בלי תובנות זה ללכת הלאה אל אותו מוקש. תבדקי איזה ספרים רלוונטים יכולים לעזור לך יום טוב אמיר

את יודעת

כן ! תכנסי לחנות ספרים שיש בה שפע של ספרי מודעות, פסיכולוגיה ותתחילי להכיר, פתחי תתחילי לקרוא ותראי מה מדבר אליך. איזה נושאים, איזה סוג של כתיבה, איזה אור דברים עושים לך. אל תחפשי המלצות אלא את הקול הפנימי שלך שיכוון אותך. צאי לדרך ותגלי לאן היא מובילה אותך יום טוב אמיר

Fighting Nir

New member
מבין אותך מאוד ../images/Emo4.gif

גם אני נמצא בסירה הזו כחצי שנה, לפני שנה החליפו את הסמנכ"ל (אחראי ישיר שלי), מיד עם כניסתו הוא הביא אנשים משלו, והוא לא מפסיק להביא. אני למעשה האדם האחרון שלא הוחלף וממש נשבר לי מהבן-אדם הזה. אין לו ידע בתחום שהוא מתעסק, אותי הוא השאיר כדי שאני אקח אחריות על הכל בשעה שהוא והחברים שלו יקבלו את ההצלחות שלי, מכיוון שאותי הוא ניתק מכל הדיונים בחברה, ובשל כך הוא לוקח על עצמו את כל המעשים המוצלחים, לא מזמן החלטתי שאם אני לא מקבל את השבחים, אז גם הוא לא, ותקעתי מקל בגלגל. מיד זומנתי לשיחה וקיבלתי איום שאם אני לא אגדיל ראש (הכוונה שאמשיך לעבוד כמו חמור בשבילו ולא אחשוב על עצמי) אז אני אפגע (משמע פיטורין). לא בשביל זה אני קם כל בוקר לעבודה, החלטתי שאני עוזב בכל מקרה או יותר נכון גורם לו לפטר אותי, נמאס!!!!!

הישרדות בניסיון לצמוח

שלום, בוקר טוב ! אתה מתאר מצב של ניצול ואיום - לא קל להיות שם, אני משוכנע. אני לא יודע אם יש לך כרגע פניות כלשהי להתעסק בדברים חוץ מאשר למצוא עבודה חדשה ולעבור את היום. אם יש בדל אנרגיה נוסף היית מציע לך לנסות ולהבין מה המצב הזה מלמד אותך על עצמך - - האם אותו בוס חדש בחר להשאיר דווקא אותך בגלל שאתה אוחז בידע ? - האם בגלל שהרגיש שיהיה לו יותר קל ללחוץ עליך ? - האם תוכל להגיע לאיזון חדש בדיבור, לא דרך מקל בגלגלים ? או שיש לך נטייה להעדיף להגיב מול איום בכוח ? מקווה שרק תרוויח מהמצב יום טוב, אמיר

למעלה