מתוסכלת מהמערכת

מתוסכלת מהמערכת

אני מרגישה שהמורה של ביתי , כיתה א', ממש הדביקה לה תוית של ילדה עם קשיים. היו לנו עם המורה שיחות שיתפנו אותה בהכל, כי כך אני מאמינה שצריך להיות,שלהילה יש אחות שהיא ילדה לא רגילה עם קשיים ובעיות וכמה זה מקרין על הילה, הילה מצד אחד ילדה בוגרת לגילה מצד שני עוד רוצה להשאר ילדה המחויבות הזו של לימודים גדולה עליה, המעבר מהגן לכיתה א' מאוד קשה. והקשיים שלה נובעים מבעיות רגשיות. אולם אנחנו מרגישים שהמורה מגזימה, הילה רכשה את הקריאה קוראת כמעט שוטף ילדה שמאוד אוהבת לקורא הבנת הניקרא שלה מצויינת. ילדה מאוד מאוד סקרנית בבית מכינה שעורים נפלא , בכיתה תלותית מאוד במורה וברור לנו שזה גם מחוסר ביטחון. גבלל פער בין מה שנראה לנו לבין התפקוד בכיתה אנחנו ניגשים לאבחון פסיכודידקטי וגם ליעוץ נוירולוגי. בגלל שיש לנו בבית ילדה ADHD ברור לנו שאולי גם להילה יש בעיות קשב וריכוז אבל אנחנו משוכנעים שזה על רקע ריגשי ולא נוירולוגי אבל מכינים את עצמנו שאולי אנחנו טועים. אני כותבת וכותבת אבל העצם מה רציתי להגיד שאני רותחת על המורה. בתחילת השנה כשלמדו עשרת ראשונה הילה שלטה מצויין בחומר כשעברו ללמוד בעשרת שניה החלו קשיים הצעתי למורה להחליף שיטה שאותה כבר החלו בגן הבעיה ששיטה זו היא מתבססת על אמצעי המחשה ואין חוברת עבודה ולכן הילה עובדת עם כרטיות. המורה אמרה שפרוש שבשבילה חוברת זה רק אמצעי ולא מטרה ובכלל לא נורא אם אין לה חוברת .היות והרגשנו שזה ממש לא זה המורה לא יודעת איך בדיוק לקדם אותה התחלנו ללת להילה סיוע אצל מורה להוראה מתקנת שעבדה עם אחותה קודם. לדעת המורה ואני מאוד סומכת עליה. הילה ילדה מקסימה אין לה קשיי למידה ממש לא ילדה לקוייה לדעתה אם יש קשיי קשב אז על רקע ריגשי וזה ממש מינורי. הקשיים של הילדה הם ריגשיים מאוד מאוד. (התחלנו גם טיפול ריגשי בינתיים לא היה מוצלח אנחנו מחפשים משהו אחר).היא גם טענה שאם היו עובדים נכון עם הילה היא הייתה יכולה להתקדם יותר. אך מה לעשות איני יכולה לחנך את המורה וגם לא לבקר את דרכה. הייתה ועדת שילוב כדי להחליט אם לתת זכאות לשעות שילוב אנחנו ביקשנו טיפול ריגשי המורה התעקשה על הוראה מתקנת כי" הילה לא יודעת חשבון". הבהרנו את עמתנו הסברנו כמה אנחנו מודעים לקשיים ומטפלים אבל להגיד שהילה לא יודעת חשבון זו קביעה נחרצת בלי לנסות לראות איך כן ניתן לשפר.ואיך כן ניתן לעודד אותה. כי לילדה יש כבר תחושה בכיתה ששום דבר היא לא יודעת אבל כשחוזרת מהמורה הפרטית היא חוזרת תמיד עם חיוך ותחושה שהיא כן מסוגלת. לפני שבו עהילה סיפרה שהיה מבחון בחשבון והיא לא עשתה כי "אני לא מבינה ולא יודעת כלום- אני טיפשה" אתמול הדבר חזר על עצמו , טרם הספקתי לדבר עם המורה. עכשו הילה חזרה מבה"ס עם שני מבחנים. על אחד כתוב רק 70 בלי שום מילת עידוד או הערה במילים. הילה אמרה לי נכון שזה גרוע. על השני כתוב בעט שחור מתקה מאוד לאחר תיווך . התסכלתי במבחן והתחשק לי באותו רגע פשוט לזרוק אותו על המורה. איך היא בכלל מעזה. 80% מהמבחן על חומר שבכלל הילה לא למדה. איך אפשר לתת תרגילים עם נעלמים כשהילדה לא יודעת מה זה נעלם. נו אז אני שואלת הילה לא יודעת חשבון או שמורה לא מכירה את הילדה. אני כול כך עצבנית עכשו לא מסוגלת לדבר עם המורה. לדבר עם היועצת או עם המנהלת אני לא מאמינה שזו הדרך. אז מה עושים? מתטערת על אורך המכתב.

b a r b a i m a

New member
תפוזינה היקרה. טוב-קראתי הכל! ../images/Emo13.gif

את יודעת מה הבעיה? שהמורים של היום (רובם-ובפרוש לא כולם) הם ממש לא המורים של פעם! היום הם באים לביה"ס ללמד ולקבל משכורת, ופעם הם היו באים לביה"ס לחנך ואז ללמד!! וזה חבל - אני כל כך מבינה את התסכול שלך. לא פעם קרה לנו אותו דבר עם הבן שלי ולכן אני ממליצה לך לכי עם הדפים למורה-ותתעמתי איתה! תבקשי הסברים! הילדה לא צריכה לסבול ולהיות מתוסכלת כי המורה חסרת סבלנות או חסרת...משהו. ואת הילדה שלך-תחזקי, 70 זה ציון מקסים!

שירZ

New member
מורים של היום ומורים של פעם.

אני לא יודעת עד כמה המורים של פעם היו מראים נכונות
טביעות הסרגל על האצבעות שלי עדיין לא נשכח,או צביטות ביד שלא ידעתי תרגיל לפתור. מדובר בבית ספר יסודי. בכל אופן הבורות של פעם הפילה הרבה מאוד תלמידים שרצו ולא יכלו,לכן הם היו נקראים "עצלנים" חולם" מופרע" ועוד כמה וכמה תווית שהיו דואגים להדביק לילדים מתקשים. מצד אחד המערכת בארץ כל כך כושלת שהיא אטומה לצרכי ההורים והילדים כאחד. נכון, המורים זה לא מה שהיה פעם,ונכון שמורים של פעם זה לא מה שיש היום. אני בטוחה שהיו גם אז אכזבות,היעוד נעלם,ונותר התסכול מהמשכורות,וחוסר ההערכה. אני בעד לפטר את כל ה-4500 מורים שלא יעילים למערכת,שעייפים,מותשים,ושחוקים.. שמקומם לשבת בבית לסרוג משהו לנכדים. ולא על חשבון הילדים שלנו . לגבי המורה עצמה, אנו בתור הורים לא אמורים לעשות ויתורים,חלק מזה הייתי באמת מעבירה קורס מזורז למורה ולצוות בבית הספר שמטפל בבת שלך. מה לעשות? לומדים 4/5 שנים והם נותרים בורים כמו שהגיעו מלכתחילה למערכת. ושוב נופל עול על הורים שרוצים את הטוב ביותר עבור ילדים,המערכת אוזלת ידה,ולא מבינה כלום. עד שמגיעים למצב של הבנה נגמרת השנה,והילד צובר תסכול מתמשך . לגבי חשבון,הייתי בודקת אם היא דיסקלקולי במידה ויש בעיה מתמשכת ספציפי בחשבון,ואם כן,חובת המערכת לעבוד לפי ההקלות שהילדה זכאית לה.ולבנות לה תכנית מתאימה למידת הבנתה ויכולתה לעבוד בחשבון. מקווה שיהיה בסדר.

kushy2

New member
התלבטתי רבות אם להגיב או לא

אבל מכיון שאני מאד מעריכה אותך, נפגשנו בפורום אחר והפקתי תועלת ממך, אזי אענה בכל זאת. אני מורה 40 שנה!!!! כן, לא יאומן. אני משוגעת על ההוראה וההוראה היא תחביב שלי, לא רק מקצוע. יש לי גם נכד עם הפרעת קשב ורכוז וזו אחת הסיבות שאני סבתא מאד פעילה ומטפלת בנכדי יום יום. מוציאה אותו מבית הספר, סופגת את כל המהלומות מהמורה על התנהגותו של נכדי , מדברת איתה, מרככת את המכה ובדרכים טובות מציעה לה מה לעשות איתו בשעור. כמובן שגם לי יש ילדים בכיתה עם הפרעת קשב ורכוז (בגילאים בוגרים יותר 17-18) ואין ילד אחד שלא מקבל ממני תשומת לב כנדרש. אני הולכת לקראת כל ילד וגורסת "חנוך לנער על פי דרכו". כל ילד מקבל אצלי את תשומת הלב שהוא זקוק לה. הם מצלצלים אלי הביתה, הם איתי באי מייל וגם כאשר אני לא בבית, הם מתקשרים אלי לפלאפון ואני עוזרת להם בעצה, או עדוד, או שאני מאשרת לתלמיד מסוים לא להכין למחר את השעורים, אלא ליום אחר כך. יש תלמידים ששולחים את השעורים באי מייל ויש כאלה שלא הספיקו להעתיק שעורים מהלוח ושואלים אותי בטלפון. בקצור, אני לרשותם עד השעה 22, שעה שאני מבקשת, תנו לי לישון. אני מוכרחה לומר שאם אוהבים את המקצוע, הכל אפשרי. שמחה לראות אותך גם פה ולהגיב. רות

estee

New member
חזקי ואמצי

מי ייתן וירבו רבים כמוך!!!!! שבת שלום אסתי

שירZ

New member
שלום רות

שמחתי באמת לקרוא את הודעתך שניחנה בהרבה יעוד ומוטיבציה לעבוד עם ילדים מתקשים. שהעלתי את הודעתי חשבתי קצת,וידעתי שהיא אולי קשה. אבל חשוב להדגיש שהקיצוניות שלי לגבי צוותי ההוראה מגיעה דווקא לאותם צוותים שלא רק שלא מתאימים למערכת,אלה גורמים לילדים נזק כפול שמלווה בתסכול מתמשך ויצירת שנאה כלפי כלל המערכת. אני עדיין חושבת שמורים וצוותים שמיצו את יכולתם בהוראה מחובת המערכת להוציא אותם,ולפנות מקום לאנשים שהם רואים קצת יותר ממה שיש כיום במערכת. כולנו יודעים שהמורים לא מתוגמלים כראוי,לכן החשיבה היא בצידו היעודי אבל מה לעשות? שיש גם כאלה שלא רואים את המעט הזה. אני כן מאשימה את המערכת,בזה שלא מכינים את הצוותים ברמה הראויה ללקויות שונות. מבחינתי לשנות את גירסת הלימודים הקיימת ולהשריש מלכתחילה את המערך הלימודי בהפרעות שונות על מנת לא רק להקל על המורה לספוג את קשיי התלמיד,אלה גם להבין את דרכי הפעולה שהמורה אמור לבצע.. לצערנו עדיין לא כל ההורים יודעים,מבינים,והולכים לאיבוד עד שמגיעים להבנה שיש בעיה ומה בדיוק הבעיה. לכן ברגע שיש הורים שהלכו לאיבוד מחובת המערכת להחזירם למצב של הבנה,טיפול,והסברה. ולך רות, אני לא יודעת למי היתה מיועדת הודעתך . ובכל זאת, להוריד כובע בפנייך על ההתמדה והרצון לעזור ולשפר,גם אחרי 40 שנה במערכת...נדירים להתקל באנשים בעלי מוטיבציה ורצון כן להצליח ולהשפיע . שיהיה רק טוב ותמשיכי להנהיג ולעזור ..גם לנכדך שאני בטוחה שהוא מאושר עם סבתא כזו.

b a r b a i m a

New member
שיר התגובה של רות היתה עבורי ../images/Emo9.gif

ולכן אני רוצה גם לענות. קראתי שוב את התגובה שלי-ואכן - הגזמתי. יכול להיות שהסיבה לגוזמה שלי היא האכזבה שיש לי אישית ממערכת החינוך (למעט מורה אחת שיש לבן שלי שמתנהגת כלפיו בדיוק כפי שאת מתארת את עצמך-וכמוה כמוך הלואי ויהיו עוד רבים/רבות) אני מתנצלת אם פגעתי בך אישית ובעוד מורים/ות לא זו היתה כוונתי. אני מכבדת את המורים ויודעת שידיכם קשורות ומוגבלות מכל מיני סיבות. רק חבל לי שזה פוגע בבני ובכל-כך הרבה ילדים שזקוקים לעזרה. אם הייתי יכולה למחוק את התגובה שלי הייתי עושה זאת מיד. שבת שלום. ורות - נמשיך להתראות בפורום האחר....

שירZ

New member
../images/Emo13.gifתיארתי לי ברבי

כל אחד יודע ומבין לפי תחושתו וסיפוקו מהמערכת.. לכן זה מאוד לגיטימי גם ההודעה שהעלת לכאן. רק נקווה שהעשיה והלמידה תהיה בריאה ונכונה לכולנו. ולעתיד ילדינו.

kushy2

New member
ברבאימה יקרה

לא פגעת בי. אני מבינה את התסכול שלך לגבי המערכת. אני חושבת שכמו שהטובים הולכים לטייס, כך היה צריך להיות עם המורים ורופאים. איני מתכוונת פה, הטובים בידיעות, לאו דווקא. הטובים פירושו: אילו שאוהבים מאד מאד את מקצועם, את הילדים וממש נהנים מהוראה, אחרת הם נשחקים והתוצאות ידועות לנו. אני לא נשחקתי כי אני מתה על העבודה שלי. אני עובדת כל יום בבקר מוקדם ואחר כך אני סבתא פעילה מאד. בלי אהבה אי אפשר להצליח בעבודה הזאת. אני מבינה אותך ומאד מכבדת אותך. רות

kushy2

New member
שיר, מסכימה עם גרסתך בהחלט

כל מה שאמרת זה נכון לגבי מורים ורופאים גם יחד. אני טוענת שאדם שאינו אוהב את המקצוע שלו באמת, בכל ליבו שלא יעבוד בהוראה, כי הוא גורם נזק נפשי לילדים. רופא שאינו אוהב את מקצועו ואינו רואה בה יעוד, שלא יעבוד ברפואה, כי חיים ומוות בידיו. יש עוד כמה מקצןעות כאלה, שאנחנו עובדים עם בני אדם ואם אנו לא רואים בעבודתנו שליחות או יעוד, אנחנו נשחקים. מורה שחוק או רופא שחוק, מוטב שיצא מיד מן המערכת. יום טוב לך ונקוה לטוב כלנו במערכת החינוך והרפואה. רות

מסכימה עם כל מילה../images/Emo70.gif

אכן, ישנן מורות רבות, הנמצאות שם רק מטעמי נוחיות.. חופשות עם הילדים, שעות נוחות יותר מלעבוד עד 17:00 כל יום... כן, סיבות טובות עבור עצמן- אך אין זה מקרב אותן להיות מורות כמו רות, או המחנכת של בני- העושה שליחות בעבודתה ואהבתה לילדים, ועוד מורות כדוגמתן. מצער אותי אישית- שמערכת החינוך אינה מסננת כפי שצריך! מורים צריכים לאהוב את עבודתם, לבצע אותה תחת סטנדרטים גבוהים. כאשר למערכת אין דרישות גבוהות מעצמה- כיצד יגיעו ערכים לילדים בכלל? כיצד נצפה ממורה שנמצאת שם רק בשם הנוחיות- להיות סבלנית, מבינה ואכפתית??

נסו להעביר את הילדה לכיתה המקבילה.

לי זה מאוד עזר כשעבירו אותי לכיתה מקבילה. המורה שלה פשוט לא מתאימה לה. המורה מורידה לה את הביטחון העצמי שאולי קצת יותר רגיש אצלה מהרגיל. אני מבין שניסיתם בעבר לדבר עם המורה. למה שלא תדברו עם המנהלת אחרי שתרגעו?

הבעיה שלנו ולא של הילדה

הילדה מאוד אוהבת את המורה בסה"כ המורה יחסית למקבילות שלה מאוד חמה ואוהבת אבל מה לעשות כנראה שאין מושלמות מבחינה לימודית כנראה שחסר לה ידע. מה שמגוחח שאני מכירה אותה שנים קודם מהשתלמויות בהוראה מתקנת בחשבון שעשינו יחד ולצערי היא ממש לא מיישמת את מה שלמדה בכיתה. בקריאה מהר מאוד עברו לשיטות שונות עפי' צורכי הילדים בחשבון לא ברור לי למה הגישה שונה. חוץ מזה יש לביתי כיתה ממש מצויינת ילדים מקסימים אין בכלל בעיות משמעת בעיות התנהגות. המורה מאוד דואגת לגיבוש ויש יחסים מעולים בין הילדים. לביתי יש הרבה חברות וכף לה בכיתה אז למה להעביר. אני חושבת שהבעיה בכיתה היא מבחינת הפערים הלימודיים. יש ילדים שאין להם בכלל קשיים ברמה לימודית גבוהה ויש ילדים שקצת יותר קשה להם וכאן למורה יש בעיה איך להתמודד עם זה. כבר דיברתי עם היועצת על כך שהמורה מדביקה לילדה תווית של מתקשה ובעצם לא מצליחה להוציא ממנה את היכולות שלה ולא מבינה שלילדה יש קשיים רגשיים וחוסר ביטחון עצמי.מצד אחד יש לה רצון לעזור לילדה אך מצד שני היא לא יודעת איך לעשות זאת.בכלל לנו ההורים יש המון ביקורת על המעבר מגן לכיתה א' שוכחים שהילדים לא מזמן עוד היו במסגרת אחרת שונה לחלוטין ועכשו דורשים מהם כל כך הרבה.למה לוקחים מהם את הילדות, משנאים עליהם את הלימודים.

הלה4

New member
בעיה ידוע../images/Emo7.gif

לחנך את המורה אי אפשר אבל לעמיד אותה על מקומה את יכולה. חובה לשוחח עם המורה ולראות מענין הילדה בא עם התחושות הקשות הללו. ואת פה צריכה להיות התומכת של הילדה עם היא בא עם מבחן של ציון 70 שזה לא רע בכלל לעודד ולעשות מזה חגיגה. ואת צריכה בבית לשבת איתה ולשחק איתה עם חוברות למידה ומשחקים אחרים בחשבון אפילו משחקים בזמן שאתם מכנים אוכל ומסדרים את השולחן ובזמן קניות בסופר שהכול היה חוויתי. בהצלחה הלה

למעלה