מתוך ערוץ הכנסת

מתוך ערוץ הכנסת

50% לעומת 44% בעד התנתקות חד צדדית מאיו"ש. 63% לעומת 33% בעד התכנסות לתוך גושי התנחלויות (התוכנית של ראש הממשלה).
 

the mnm factor

New member
נכון...

יוסי ביילין אחראי גם על ערוץ 2, 10 ו-11... אבל רק על הקטעים בהם מראים את צה"ל מרביץ ופוגע בערבים. כאמור התקשורת שמאלנית. במקרים שמראים את צה"ל פוגע במתנחלים או במקרים שאומרים היו הפגנות אלימות נגד הגדר אז התקשורת בסדר ולא שמאלנית ויוסי ביילין לא אחראי על הקטעים האלה. יוסי ביילין גם אחראי על הרדיו ולפעמים הוא גם מחדיר מסרים תת הכרתיים לתוך המח של כולנו דרך הטלפון או הטלווייזיה וגורם לנו לחשוב ששלום זה אחלה ושזה לא שפוי לכבוש... אל תקשיבו לקול הזה! אגב, לפעמים לקול הזה לא קוראים יוסי ביילין אלא קוראים לו הגיון או שפיות.
 

lithium1914

New member
לדעתי...

לדעתי המספרים האלה נמוכים מכדי שאפשר יהיה להתייחס אליהם כאל מנדט מאזרחי ישראל בעד ה"התכנסות". 50% זה כלום, במיוחד כשמספר המתנגדים שווה, פחות-או-יותר.
 
שני דברים

על התוכנית של אולמרט נתנו 63% בעד ולא 50. אם יש רוב, לא משנה מה ההבדל, צריך לפעול לפי הרוב ולא לפי המיעוט.
 

lithium1914

New member
למה בכזו פשטנות אבל?

לא הבנתי כל-כך מה ההבדל בין שתי השאלות. קודם כל, לא ברור לי עדיין אם "(התוכנית של ראש הממשלה)" זה משהו שאתה הכנסת או שהיה כתוב בשאלה הקודמת. דבר שני, התוכנית של אולמרט מדברת על התנתקות חד-צדדית משטחי איו"ש (כמעט כולם, לפחות), אז איזו מין הבחנה בדיוק יש פה? נראה לי הגיוני שאנשים הגיבו באופן רגשי לסמנטיקה, במקום שיהיה פה סקר מפורט או מהימן. שנית, ברור ש"צריך לפעול לפי הרוב ולא לפי המיעוט", קצת מוזר לי שאתה בוחר להתווכח על כזה קייס בנאלי. אבל לא כל הכרעה של כל רוב צריכה להתקבל. במיוחד בסוגיה כזו מכרעת כמו פירוק יישובים ונישול כמה רבבות אזרחים מביתם ורכושם. אם לסקר הזה יש אחיזה במציאות, צריך לדעתי לחכות עוד כמה שנים, כדי לתת להכרה בנכונות המהלכים להתפשט לחלקים גדולים יותר באוכלוסיה.
 

שגיא 1991

New member
זה נכון

בתקופת ההתנתקות זה היה עבודה-שינוי(שהיית באופוזיציה)-ליכוד(חלקם). עכשיו זה כבר לא ככה והמנדטים קטנו עבורם.
 
למעלה