מתוך סקרנות

מתוך סקרנות

היי עברתי במקרה ועיינתי בהודעות. הנושא לחלוטין לא מוכר לי ולכן סליחה מראש על שאלות התם. הבנתי שענין הפונדקאות עטוף במיליון פרוצדורות מוסדיות לאו דווקא רפואיות שלחלוטין לא מובנות לי. 1. ועדות לאישור הורות ??? 2. מבחנים פסיכולגים לפונדקאיות ??? אשמח אם מישהי/מישהו יספרו לי קצת יותר על הסיבוכיות המוסדית מסביב לענין, למרות שהדברים בטח כבר נדושו מיליון פעם. טלטל

מירבי*

New member
היי טלטל כחול

נושא הפונדקאות סבוך ומאגד בתוכו היבטים שונים. הצד הרפואי הוא דווקא הפשוט ביותר. ההתמודדויות הן בהיבט המשפטי והחברתי. הנושא כולו דורש את אישור הוועדה לנשיאת עוברים, וועדה השייכת למשרד הבריאות. על הזוג והפונדקאית לעבור מבדקים פסיכולוגים, בדיקות רפואיות מקיפות, עליהם להציג רישום פלילי מהמשטרה ועוד. החוק בישראל נחקק בשנת 1996, מאז הנושא תופס תאוצה ומספר הזוגות הפונים לפונדקאות הולך וגדל. תוכלי לקבל פרטים נוספים במערכת הקישורים והמאמרים של הפורום.

miri71

New member
הי טלטל, רציתי להוסיף עוד משהו שנרא

לי חשוב: פונדקאית זו אישה שנושאת את ההריון ברוב המקרים עבור זוג שבו אישה לא יכולה לשאת הריון, אך העוברים שייכים לזוג. היא למעשה נושאת וילדת להם את התינוק ומאפשרת להם להיות הורים.

תודה על התגובות

!!! אתנצל מראש על כל תגובה שעלולה לפגוע. אני פשוט צופה על הענין מבחוץ. למרות שהנושא הוצג במספר סרטים הוליוודים, לרוב בצורה דרמטית, הייתי בטוחה שברוב המיקרים (בחיים האמיתים) זוגות מוצאים פונדקאית דרך חברים או מכרים (מחווה גדולה מתוך ידידות עמוקה???) ואז עוקפים את כל הסיבוכיות המוסדית. כעת זה משתמע כאילו אין כלל דרך לעקוף את המוסדיות. כאילו איןפרטיות בענין. המדינה חודרת לכל חור אוחזת ומתפעלת את כל הפרמטרים ושלושת האנשים הפועלים הם ברגים במכונה שמנסה לשלוט במוסריות שב "אי המוסריות" לכאורה!!! (מנקודת הראות של שלטון "דתי" במובן הרחב) . (סליחה על הבוטות) טוב אני מאוד מקצינה וודאי ששטף רגשות שעוטף את הענין, חזק מכל פרוצדורה, ואולם בהתחשב בעובדה ש"אין רשיון להורות", עדין קשה לי לעקל את האבסורדיות שבסיבוכיות. של מי החיים האלו בסך הכל? טוב, אמשיך לנסות ולעקל את העובדות, ובינתים אמשיך לעקוב טלטל כחול ונאיבי

למעלה