מתווכים !

גם אם הוא יסכים ...

אין סיכוי שלקוח יסכים לשלם תיווך לפי שעה כאשר פעולות המתווך לא הביאו לסגירת עסקה. יתכן מאוד שיסכים לשלם לפי שעות עבור יעוץ אבל לא מעבר לזה. כך שהשאלה אם המתווך מסכים או לא לעבוד לפי שעות אינה רלבנטית כלל. הסיבה שהלקוח לא ישלם תיווך לפי שעה בלבד נעוצה בכך שללא סגירת עסקה עבודת המתווך לא הביאה לו תועלת ועבור דבר שלא מביא תועלת אף אחד לא מוכן לשלם.

ERA victory

New member
אני מוכן לעבוד כמו בארה"ב

שם המוכר משלם 5% !!! נחמד לא???? וד"א שם העו"ד מקבל את שארית העמלה מהמשרד הראשי !

ERA victory

New member
תיקון קל !ותודה על ההבנה!../images/Emo9.gif

אין תקרה לעמלת תיווך!יש נורמה מקובלת בשוק 2% אך אני גם גביתי 3% מצד הקונה!והוא שילם בשמחה! פשוט כי חסכתי לו כ-40000$ בקוטג מכינוס נכסים! אז יקר לשלם עמלת תיווך 7500$ ?????

אין ספק שצריכים לשלם ...

הבעיה של המתווכים היא שהרבה אנשים חושבים שדמי התיווך גבוהים (למרות שלמעשה הם לא) ולכן הם מעדיפים לעבוד לבד ולחסוך. לי אין ספק שמתווך אמין וטוב שווה את מחירו - אבל שאלתי היתה איך יודעים מי הוא מתווך אמין וטוב (כשאין אפשרות לקבל הפניה והמלצה). על זה עדיין לא קיבלתי תשובה.

יפה אמרת וכמה תיקונים

שכ"ט לא קבוע בחוק [ככלל החוק לא קובע שכ"ט או מחירים ככלל למעט מקרים חריגים] למרות שברור לך שצריך לשלם בגין שרות הנה אבי כתב מעלה כי לא ברור לו וכי לתפיסתו מתווך צריך לעבוד ולעבוד ולעבוד ולעבוד ולא לקבל כלום אם במקרה הקונה החליט לדחות את הרכישה למועד מאוחר יותר לדוגמא זה אכן לא עסקו של מבקש השרות כתחשיביו של נותן השרות אני מצפה מנותן שרות שידע להיות אטרקטיבי שההצעה שהוא מציע תהיה אטרקטיבית - אם לא כך הרי לא יתקשרו איתו

ההצעה להזכירך היתה לשואלת הקונה

היא טענהחושבת שזה מאוד מוגזם לקבל עד 2% בגין דירה שכל מה שהם עשו זה דאגו לידע אותי עליה !!!<< אז אם זה כל מה שהוא עושה היא כנראה תעדיף לשלם לפי שעה.... ברגע שהנך טוען שיתכן והוא יקדיש לך מזמנו ולא תרכוש הדירה - הרי שכנראה הוא עושה מעט יותר מהאמור מעלה לגבי תשלום לפי תוצאות הטענה שלך איננה מדויקת למרות שבעקרון יש בה בהחלט הגיון באשר לתשלום למתווך יתכן ויהיה מי שיחשוב שבעלות כוללת זה יצא לו פחות ויעדיף כך לדוגמא : ראה פרסום על דירה בעיתון , הוא מתקשר מקבל פרטים ראשונים ונראה לו שאולי הדירה תתאים , יתכן ויעדיף ל"סכן"200 ש"ח במקום להתחייב ל2% . בכל מקרה אלו הם דבריים אישיים ושים לב טוב שההצעה באה בבהתאם להודעה ספציפית כך שיתכן ולותבת זה כן מתאים לא משלמים אם אין תמורה/תועלת - דוקא באחד התחומים החשובים ביותר הנך משלם ללא כל קשר לתמורה או תועלת רופא - תשלם לו על כי הקדיש מזמנו עבורך גם אם לא יביא לך כל תועלת שהיא ויש לו מעט מיקרים כאלו בלשון המעטה לספר לך על מקרה אחרון ששמעתי על מי שששלם שכר של 5 ספרות רק כדי לקבל תשובה שהוא הרופא לא יוכל לעזור אבל אולי אחר מחו"ל כן.... >>

irisam

New member
ראשית תודה לכולכם על ההתיחסות

דבר אחד למדתי, המתווכת שאני נתקלתי בה בכלל לא עשתה מה שאתם אמרתם. לא ידעתי שזה מה שהיא אמורה לעשות, להתמקח עם הקונים ?!!! לדאוג לי. זה מוזר !!! היא הראתה לי 5 דירות החתימה אותי מהר וברחה !!! בכל מקרה, נכון יש לה מאגר דירות עמוס מאוד שלא מתפרסמות באופן אחר. אבל גם שכחתי לציין שבאחת הדירות בעלת הבית הייתה המומה מהמחיר שמתווכת נתנה לי ואמרה לי מה פתאום ?!! בחיים לא אמכור במחיר כזה ורצתה עוד 50 אלף דולר יותר גבוה ממה שנאמר לנו ! זה מותר ? זה אשליה, כדי שנדלק על הדירה ואז היא מניחה שכל אחד יוסיף קצת ואחד יקטין קצת.. אבל דבר אחד הבנתי.. יש כל מיני סוגי מתווכים. טוב... אני גם כנראה צריכה להכין שיעורי בית ואיך באמת יודעים למצוא אותם ?!! האזור שאני רוכשת בו את הדירה לא מוכר לי ואין לי מושג שם , מה שהייתי יכולה לברר פה !!! ובקשר לאדם שכל כך כעס על השאלה, תרוויח אדוני , תרוויח כמה תרוויח זה באמת החלטה שלך.. אבל האם יתכן שמשהו יעשה שירות לקוי ינצל תמימות של אנשים וידרוש מחיר גבוה בגלל שהוא משלם טלפון 1500 ש"ח. מה איכפת לי מהטלפון שלו ! ומה עם הטלפון שלי , אני לא משלמת ?!!!

irisam

New member
מתווכים !

אני יודעת שחלק מבאי הפורום הינם מתווכים אבל יש לי פה משהו שהייתי מאוד רוצה לשאול. האם גם אתם מפחדים ממתווכים כמוני ?!!! אני אישית מאוד מפחדת וגם חושבת שזה מאוד מוגזם לקבל עד 2% בגין דירה שכל מה שהם עשו זה דאגו לידע אותי עליה !!! זה המון כסף, במיוחד אם קונים דירת יוקרה. כמו כן, האם אפשר לגשת למידע של הדירות ללא מתווכים. והאם אתם חושבים שאפשר להגיע להסדר לשלם אחוז עד חצי אחוז לעיסקאות כאלה או שאין צאנס ?!!! ועוד דבר, האם יש לכם פחד בלתי מוסבר מהם .. שמעתי כל כך הרבה סיפורים וגם שמעתי שהם עצמם לא בודקים את הבית. כלומר אם הכל מסודר מבחינת טאבו וניירת ורישיונות ואתם יכולים לחתום על הסכם דברים לראות אחר כך שאי אפשר לקנות את הבית מהסיבות האלה ובסוף להיות חייבים להם 2% מערך הדירה שבסופו של דבר לא קניתם וכל זה על סמך הסכם דברים ראשוני !!! זה מאוד מדאיג אותי !!! מה אני בסוף יצא נפסדת.. וכל מה שהם עשו זה ידעו איפה הדירות והיו איתי 5 דקות בכל דירה... יש מקורות טובים של בתים שאתם מכירים שאני יכולה לגלוש בהם.. סליחה על ריבוי השאלות אבל אודה על תשובתכם. אני

לשלם לרופא לפי תועלת ... רעיון ../images/Emo22.gif

רעיון לא רע בכלל: ירפא - יקבל, לא ירפא - לא יקבל
הבעיה שבמקרים רבים לחולה ולמחלות יש השפעה גדולה על התוצאה. זה כמו אצל מתווך, ללקוח ולדירות המוצעות בשוק יש השפעה גדולה על התוצאה. אבל ההבדל בין תיווך לרפואה הוא שרבים בטוחים שהם יכולים להסתדר בלי מתווכים ורק מעטים מנסים לרפא את עצמם לבד.

המתווכים מיותרים../images/Emo18.gif

כבר כתבתי כאן בפורום וננזפתי ע"י ויקטור זה שמדבכיין על ה 1500 שח חשבון טלפון..כאילו שמישהו הכריח אותו להתיישב במשרד תיווך ולנסות להרוויח מזה. יש לי ניסיון ארוך עם מתווכים. כולי תקווה שבקרוב נראה כמה שפחות מתווכים בארצינו ובעירנו-תל אביב כפי שהיה כאן עד לפני גל העליה הגדול בתחילת שנות ה90. בא נאמר שאם זו לא עסקה של וילה בכפר שמריהו או דירת יוקרה שאולי לבעלים בכלל אין זמן להתעסק במכירה,אין צורך במתווך ועוד לשלם להם 2 אחוז+_ מעמ נו באמת ועוד קוראים לזה מקצוע,על מה על לשבת על הטלפון ולהראות דירה מה המקצוע פה ומה העבודה רבק??

ERA victory

New member
צודקת !על שירות לקוי אין מה לשלם !!

ומי שמנצל את תמימותם של אחרים אינו אדם ראוי לעסוק במקצוע! ונא לא לערבב נושא בנושא אין שום קשר בין העמלה שלי לבין חשבון הטלפון וגם לא אמרתי זאת! הנתון על חשבון הטלפון נאמר בהקשר ל: מה כבר הוא עשה ?? אז זה לא חוכמה להוציא דברים מהקשרם!!! העמלה שלי היא נגזר בלעדי מהרצון שלך בשרותי תיווך והיכולת של המתווך להביא אותך לדירת חלומותיך במחיר המינימלי בשבילך!ובשרות הכי טוב למענך והכל כדי לסגור את העסקה לשביעות רצונם של הצדדים!

ERA victory

New member
התשובה היתה ל:irisam

אין בכוונתי להתיחס לדברי ההבל של מוכה הגורל פרסום חינם!!!

ו......

אתה עושה השואה בכל ואחר כך קובץ לדבר שלא מין הענין [בדרכלל נלך לרופא ואת המתווך ננסה לחסוך] והרי זה כלל לא קשור הדיון הוא על אלו המשתמשים בשרותים

ERA victory

New member
שלום רב לך !!!

כן אני מתווך,ואני לא נושך.לגבי ה2% אני מניח שלא הסכום מפריע לך אלא כמות העבודה שהם השקיעו אמת ? אם כך גבירתי בואי ואסביר כמה דברים ,ואני מדבר על משרד תיווך רציני ולא חאפר,כן יש גם כאלו לצערי. ההוצאות של המשרד הן גדולות מאד ואין בכוונתי להלאות אותך בפרטים ,אך יכול אני להרגיעך שרק חשבון טלפון מגיע ל -1500 ש"ח ,ועוד היד נטויה. וגם אם לא היו לי הוצאות בכלל האם נראה לך הגיוני שכל אדם יחליט מה ארויח ומה לא? זכותי הדמוקרתית להחליט לבד וזכותך להתווכח ולשלם או לא. ואם תכנסי לדיונים קודמים אולי תראי עוד כמה סיבות למה לפעמים ה2% יוצאים יותר זול מכניסה לבד וניהול משא ומתן לבד! ואיני מדבר על מתווך ששלח אותך לדירה ולקח על זה כסף!! אלא על משרד שמלווה אותך מהכניסה לדירה ,דרך ניהול המשא ומתן על הסכום , התשלומים, הפינוי,והרהיטים הנשארים,ועד הפניה לבנק למשכנתאות שמחויב לתת את הריבית הכי נמוכה במשק שאת בתור לקוח בודד אינך יכולה להשיגה,וכלה בהפניה לעו"ד הבית אשר אינו גובה מחירים גבוהים מהנהוגים בשוק,אשר כל עיסוקו נדל"ן.ובנוסף הפניה לכל אנשי מקצוע הנלווים להעברת הדירה (מהפתח ועד המפתח)כולל סוכן ביטוח! לגבי בדיקת טאבו ונירת הרי שאין זה מתפקידו של המתווך אך ביעוץ המתווך תופני לעו"ד שיבדוק הכל!!! ודבר נוסף : דמי התיווך לעולם איני גובה אותם אלא לאחר חתימה אצל עו"ד אין אצלי חתימה על זכרון דברים ואם תגלשי לדיונים קודמים בנושא תראי את דעתי ואת דעת עמיתי המכובדים בפורום! ואם בכל זאת תרצי לקנות ללא מתווך הנני מאחל לך ב ה צ ל ח ה! כל טוב!

טורקיז1

New member
מתווכים!!

גבירתי הנכבדה הפחד נובע מהלא ידוע.מתווך אמין מסוגל להציג בפניך מבחר נכסים בהם את מעונינת לספק לך כלים להשוואה ואז להחליט.בקניה עצמית את יכולה לחשוב שעשית עסקה טובה ובהמשך לגלות שאפשר היה לקבל תמורה טובה יותר להשקעתך.בברכה!!!

אבל איך יודעים מי הוא מתווך אמין../images/Emo35.gif

נצא מתוך הנחה שאתה צודק. עכשיו תנסה להסביר לנו (בהנחה שאין לקונה המלצות על מתווך הפועל באזור שהוא מחפש דירה): 1) לפי אילו קריטריונים יש לבחור מתווך? 2) כיצד ניתן לדעת מראש שהוא אמין?

טורקיז1

New member
איך יודעים?

איך יודעים מיהו עו"ד טוב? לא רק עם המתווכים עומד במיבחן.מאידך אני חושב שנושא התווך חייב לעלות דרגה בתנאי הסף.

נו ... איך יודעים?

לבעלי מקצוע פונים בדרך כלל על פי המלצות ממכרים ... וכך יודעים. מתווכים פועלים בדרך כלל בטריטוריה מוגבלת ולא כולם משתמשים בשרותיהם, לכן כשמחפשים נכס באזור מסויים לא תמיד ניתן לקבל המלצות ... אז איך יודעים מיהו מתווך אמין?

ERA victory

New member
גם עו"ד ,וגם שמאים ,וגם שרי ממשלה.

בקיצור כולם חיבים להשתפר לא כך?

בכלל לא שייך לנושא ...

שאלתי איך בוחרים מתווך אמין ולא מי צריך להשתפר.

למעלה