מתודולוגית עבודה עם Source safe

מתודולוגית עבודה עם Source safe

אני מעוניין לדעת מה מתודולוגית העבודה שבה אתם עובדים עם Source safe על מנת לאפשר סגירת בילד בקלות, על מנת לאפשר חזרה מהירה ופשוטה לגרסה קודמת, ועל מנת לאפשר תיקון של באגים בגרסה ישנה למרות שציר הפיתוח התקדם לכיוון הגרסה האחרונה. ודבר נוסף, האם את המסמכים אתם גם שומרים ב VSS ? ואם כן, האם בעץ סיפריות ייעודי למסמכים ? או כל מסמך יושב תחת הענף הכי קשור אליו בעץ ספריות ה Source ?

עידו פ

New member
-->

לגבי builds אין לי תשובה כי אנחנו לא עובדים עם builds (לא אכנס כרגע לסיבות מדוע, מאחר ואני עלול להתחיל לבכות). את ניהול הגרסאות אנחנו מבצעים ע"י לקיחת כל הקוד הקיים וביצוע share & branch על-מנת ליצור פרויקט (תיקייה) חדשה עבור הגרסה הבאה. אני לא מוריד הרשאות למפתחים על הגרסה הישנה, אלא מגדיר נוהל המסביר מה כן מותר ומה לא מותר לעשות עם הגרסה הישנה (אני לא עושה לדוגמה pin על כל הקוד בשביל למנוע checkout שלו). לגבי מסמכים - זה כבר תלוי. בפרויקט קודם עבדנו עם תיקיית מסמכים לכל גרסה (כולל אפיון, עיצוב ובדיקות), אבל בפרויקט הנוכחי החלטתי שהמסמכים יהיו "מעל" הגרסה, מאחר והמסמכים מתפתחים תוך כדי העבודה (בין אם מסמכי האפיון או העיצוב) ותוך כדי גרסאות. לגבי עץ תיקיות המסמכים, לרוב מפרידים את זה לפי תחום (אפיון, עיצוב, בדיקות, הסבות וכו') ולפי חלוקה פנימית של נושאים (אפיון תת מערכת X, עיצוב מודול Y, בדיקות מסוג Z וכו'). מאחר ואני מנהל את המסמכים ב-VSS, אני מקבל "אוטומטית" את ניהול גרסאות המסמך (ע"י שימוש ב-label-ים)

למה לעשות share & branch

ולא רק share במידה ואתה שם pin ? ואם אתה עושה share & branch, מה משמעות ה Pin ? והאם אתה משתמש ב lable על מנת לסמן את מספרי הגרסאות השונות בשביל שתוכל להשוות בפשטות בין גרסאות שונות של הקבצים ? ושאלה אחרונה לגבי נפח המידע (אני לא מודאג מבחינת דיסקים, אלא מבחינת המהירות עבודה עם DB גדול) האם כאשר מבצעים share ו pin יש לכך יתרון גדול מבחינת המקום הנצרך עבור הקבצים יחסית ל share & branch ?

עידו פ

New member
-->

האמת שאף פעם לא ניסיתי לשחק עם אופציית ה-Pin, מאחר ולא מצאתי שיטה נוחה לעשות pin לפרויקט שלם, אז אין לי מושג מה עושה share ו-pin. מצד שני, נוח לי לעשות branch מאחר וזה מאפשר לי לתקן קוד ישן מבלי שהקוד החדש ישתנה. מאחר ואני עושה branch לכל הפרויקט, אני לא צריך label - כי כל הפרויקט נשמר בעותק נפרד. לגבי נפח - אין ספק שככל שה-VSS גדול יותר כך הוא איטי יותר, אבל מנסיון, אפשר לעבוד עם VSS בנפח של כמה ג'יגות מבלי להרגיש בהבדל (כי הוא תמיד עובד לאט בין-כה)

למעלה