מתגרשת וחוששת

מתגרשת וחוששת

בעקבות דינמיקה רעילה בזוגיות וחוסר יכולת להגיע למצב של הבנה ועבודה על הקשר, בן זוגי ואני כנראה מתגרשים.
שנינו ממש הגענו למצבים קשים נפשית ומאד מבולבלים.
בעלי עצמאי ומרוויח ממש טוב, אני לא עובדת וכרגע עם הילד בבית. אני לא מודעת לכל הפעילות הכלכלית של בן זוגי ואין לי גישה לכסף.
הכסף תמיד אצלו ורק הוא מחליט על הכל.
מה אני יכולה לעשות במצבי כשאין לי יכולת לשלם לעורך דין?
איזה זכויות מגיעות לי במצבי?
אני לא יהודיה והוא יהודי אנו נשואים נישואין אזרחיים, האם במצב כזה יש לי זכויות למזונות אישה?
כי יש לי הרגשה שעכשיו הוא עלול למנוע ממני אוכל ודברים בסיסיים לקיום החיים.
הוא כבר מתנער מאחריות לכל מה שקשור לילד פרט לאוכל (ביגוד, נעליים, ציוד) הכל אמא שלי קונה לי בשביל הבן שלנו.
הוא משלם רק על אוכל טיטולים וזהו.
אני לא יודעת מה הוא מתכנן כי יש לו כסף וקשרים וגישה לעורכי דין.
אני ממש לבד ומפחדת, וגם פוחדת מאד לפנות לאיזשהו גורם רווחה כי אני לא רוצה שיתערבו לנו בחיים.
אין אלימות אבל הוא נותן לי תחושה של חוסר בטחון גדול ומתעלם מהצרכים הכלכליים של הבית, לא משלם חשבונות וכו׳.
אין לנו רכוש משותף, חוץ מחובות..גרים בשכירות.

יש משהו כזה שנקרא אלימות כלכלית כשאחד הצדדים

מונע מהצד השני גישה לכסף המשפחתי ללא אישורו או אישורה.
הייתי מתחילה עם יעוץ חינם, אולי בוויצו? או יש עו"דים שנותנים יעוץ ראשוני חינם.
תתחילי שם ובמקביל תנסי להתחיל לקדם את עצמך. אם יש לך מקצוע, נסי לצאת לעבוד חצי יום או ללמוד משהו, אם את רואה כבר עכשיו לאן הדברים מתגלגלים אז כדאי שתצילי את עצמך ואת הילד כל זמן שכן יש לך את קורת הגג והדברים הבסיסיים.
אני לא חושבת שזה משנה אם את יהודייה או לא, הוא עדיין יהיה מחויב לעזור לך לגדל את הילד ולדאוג שתהיה לו קורת גג.

אייבורי

New member
אולי

&nbsp
תתחילי בחיפוש עבודה.
עצמאות כלכלית זה שלב ראשון בחופש.

alongrin

New member
מגיע לך סיוע משפטי מהמדינה

http://www.justice.gov.il/Units/SiuaMishpaty/Pages/Default.aspx
&nbsp
נישואים אזרחיים או ידועה בציבור + ילדים נחשבים לנשואים לכל דבר ועניין.
תפני לסיוע משפטי. לא יהיה לך עו"ד תותח, אבל זה יותר טוב מכלום.
ביחוד שהמערכת המשפטית מגלה מאד אמפטיה למצבים כמו שלך.

בדד1

New member
יש לך בהחלט ממה לחשוש

אם בן הזוג שלך היה מרוויח את כל מה שאת חושבת
סביר להניח שהייתם גרים בבית משלכם ולא בשכירות

יש לי הרגשה שאם תתגרשו עלול להתגלות לך שאין קשר בין מה שהוא מספר לבין מה שהוא מפרנס

ממליץ לך לפני שאת עושה עוד צעד בכיוון הגירושין לאסוף מידע אמיתי על המצב הכלכלי שלכם

ומזונות אשה?! מה זה בכלל?

זכאות לסיוע משפטי

ככל הנראה את זכאית לסיוע משפטי.
מכיוון שאינך עובדת את זכאית למזונות "אישה". אין המדובר במזונות אישה (מכיוון שמזונות אישה ניתנים על פי ההלכה היהודית) אלא מדובר במזונות שיקומיים אשר יעזרו לך כלכלית. מזונות אלו נפסקים על פי רוב לתקופה קצרה.

אינך צריכה עו"ד תותח משום שככל הנראה אין לכם רכוש לריב עליו ובכל מקרה ישלחו אתכם לגישור בהתאם לחוק להסדר התדיינות לענייני משפחה.

הדבר הראשון והטוב ביותר לעשות במצבים מעין אלו הוא - להפסיק לחשוש. להתחיל לקרוא על הנושא באינטרנט, לחקור את זכויותייך והלאמין בדרכך.

בהצלחה

למעלה