מתגרשים מהרבנות

ismeralda100

New member
מתגרשים מהרבנות

קראתי כתבה בעיתון הארץ והחלטתי שחשוב שאנשים יידעו על האופציה הזו.... אני אישית התעצבנתי לגמרי שהייתי צריכה לשלם ש ו ב על גט שכבר שולם אבל לא ידעתי שיש ברירות אחרות....כנראה שיש. "הכרסום בכוחם של בתי הדין הרבניים לא נעצר בנישואים. בתי דין פרטיים רבים מתכוננים לערוך גירושים על פי ההלכה, אבל מחוץ למערכת הרשמית. עד שזה יקרה, לא מעט זוגות עוקפים את בתי הדין הרבניים ומתגרשים במוסדות חרדיים. " נראה לי שזה פחות פשוט ממה שזה נשמע בכתבתה, אבל אולי בכ"ז זה יוכל לעזור למישהו http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1533195

nooma13

New member
מעניין!

אבל כתוב שם שבית הדין "מציע שירות לזוגות שרוצים "להתגרש יפה". נראה לי שלזוגות שרוצים "להתגרש יפה" אין שום בעיה להתגרש גם ברבנות. הבעיה עם הגירושין ברבנות מתחילה כשהגירושים "לא יפים". אז נראה שבינתיים זו לא ממש אלטרנטיבה.

ismeralda100

New member
יכולות להיות כמה בעיות אחרות עם הרבנות שאני ח

שבתי עליהן למשל: למשל לשלם שוב על גט שכבר שולם למשל להמתין שעות ואז להתבשר ש"היחיד שחותם בא בבוקר עושה את העבודה שלו והולך" ועד ועוד....

אייבורי

New member
זה נבלה וזאת טרפה

עדיין הממסד הדתי והמדינה מתערבים בצורה בוטה בנישואים ובגירושים. כשיגיעו ימות המשיח, נוכל להרשם כנשואים\גרושים במרשם האוכלוסין בלי תעודות ממסד דתי. עד אז, תמשיך התופעה של סרבני חתונה, של חתונות אזרחיות ובקרוב יהיה גם מרד מתגרשים.

ye44

New member
איזה אבו כאמונה את

אז שילמת 500 ש"ח מה קרה זה לא שווה את החופש ? לJDATE את לא משלמת 800 ש"ח לשנה שוב ושוב ומה יצא ?
עכשיו תאמרי לזה אין אלטרנטיבות

o r n i t

New member
ואני הייתי מעדיפה לוותר על שניהם,

ולסמן בעיגול כמו אצל הדוד סם בארה"ב, פערים בלתי ניתנים לגישור! והופ יש לך טופס שיחרור. למה זה חייב להיות, מסורבל, ארוך ולעיתים משפיל.

ismeralda100

New member
אני יכולה לומר לך,כי עשיתי את שניהם,שגם בארה"

ב זה לא פשוט וקל כמו שזה נשמע..... ומעבר לזה - גם שם היה צריך ללכת לרבנות (אחרי הגירושים האזרחיים)

למעלה