מתגעגעת... טריגר

katrina12

New member
מתגעגעת... טריגר

אני מתגעגעת לרזון שהייתי בו לפני שנה- שנתיים...
לפעמים אני אומרת אולי אני אחזור אליו כי זה לא היה ממש בקטע לא בריא(זה היה על גבול התת משקל- היו לי גם תקופות של תת קיצוני אבל אליהן אני פחות מתגעגעת.)
בתקופה הזאת הרגשתי יותר טוב עם עצמי וכנראה בגלל זה גם אכלתי פחות. וזה היה בקטע בריא כי אכלתי אז פחות או יותר בסדר.
היום נראה לי שלפעמים אני מנסה לפצות על מצב רוח בלפנות למקרר. ומרגישה עם עצמי הרבה פחות נוח עכשיו.
אולי משקל זה רק עניין של תקופה ואני עוד אחזור לזה. אולי זה עניין של מצב רוח וגם די יצאתי מכושר.
אבל יש לי קול בראש שאומר לי שלעולם לא אחזור לזה...
אני יודעת שאנשים בדר׳׳כ מתגעגעים לאנשים, לתקופה בחיים שהייתה להם או לבית שהם גרו בו... אבל אני פשוט מתגעגעת למשקל. לא יודעת עד כמה זה נורמאלי.

בכל אופן שתהיה לכן גמר חתימה טובה:) אני אישית לא צמה.

levshavur

New member
נורמלי או לא...

קטרינה שלום,
יש בנות/ נשים שמתגעגעות לרזון. זה אולי 'שאריות' של ה'קול' החולה שעדיין מנסה להרעיש בפנים...
אז לדעתי השאלה שאולי צריכה להישאל היא לא האם זה נורמלי, אלא למה יש לך הרגשה שכזו? מה מושך אותך לשם?
לדעתי ה'קול' שאומר שלא תחזרי לרזון הוא ה'קול' הבריא, זה שורצה להגן עלייך ולשמור שלא תפגעי שוב מהמחלה הזאת בצורה שיהיה קשה לתקן...
ולגבי הצום, להרבה נשים עם הפרעות אכילה צום הוא טריגר שמושך לכיוון של המחלה...
אז זה כמו עם בעיות רפואיות אחרות...מישהי אמרה לי אתמול ש'הבריאות חשובה יותר מהצום' והיא בעצמה אישה דתייה...
לבשה.

katrina12

New member
אולי את צודקת

אבל כמו שאני עכשיו אני מרגישה מאוד לא נוח עם עצמי. אני גם לא רוצה לחזור לתת משקל, אלא למשקל שהוא תקין אבל יותר מתקרב לתת.
זה משקל שדיאטנית לא הייתה אומרת לי שאני צריכה לעלות במשקל ואני גם די בטוחה שאז התאים לגוף שלי. אני יודעת גם לפי איך שהייתי רוב החיים. (בתור ילדה-נערה הייתי רזה)
אז אם לא עבר זמן כ׳׳כ רב קשה לי להאמין שהרבה השתנה ושאני לא אוכל לחזור אליו.
כמו שאני עכשיו קשה לי להאמין שאני אעשה איזשהי פעולה שתפגע בי, כרגע אני גם לא מנסה לרדת במשקל(לא עושה פעילות גופנית יזומה או מצמצמת באוכל.)
אבל בטח יש גם אנשים שחושבים שהיה לי יותר יפה כמה קילו פחות.(יודעת כבר על אחת)
אולי בתקופה שבאמת אעשה יותר פעילות יש סיכוי שארד בחזרה.
מבחינת הצום את צודקת... זאת אחת הסיבות שאני לא עושה את זה. באמת לא בריא.

levshavur

New member
מה שאנשים חושבים..

קטרינה שלום,
אנשים יכולים לחשוב כול מה שבא להם על מה (לדעתם) אמור להיות המשקל שלך או מה יפה...
אבל זאת רק את שיודעת מבחינה רפואית מהו המשקל שנכון לך, וזה מה שאמור לכוון את ההסתכלות שלך לגבי עצמך...
אני מקווה שתצליחי לשמור על עצמך, ותדעי לשמור על משקל תקין...
לבשה.

katrina12

New member
נכון

אבל לא הלכתי לרופא.
לא קרובה כ׳׳כ לתת משקל אז כרגע אז אין סכנה.

למעלה