מתביישת לשאול,

ליאת +

New member
מתביישת לשאול,

כי הנושא נשאל כאן כבר איזה אלף פעמים. אבל עכשיו זה רלוואנטי לי: כמה מטפלות/גננות צריכות להיות על 22 ילדים בני שנתיים? האם מחשיבים את הסייעת בספירה? עד עכשיו לא התעמקתי בזה, אבל פתאום נוספו לגן הקטן (והנחמד) שלנו עוד שמונה ילדים אז פתאום אני מתחילה לספור אנשי צוות (למרות שמה זה כבר משנה- אם התחושה שלי, שיודעת לספור, היא שיש ה מ ו ן ילדים, אז בטח זה גם מה שאביתר מרגיש).
 

עירית ל

New member
אצלנו יש 16-15 ילדים

כלומר 15 ועוד אחת שנמצאת לפעמים לשעתיים בבוקר ושעתיים אחרי הצהרים (שכנה של הגן). הצוות מונה גננת ושתי מטפלות. מטפלת אחת לאורך כל היום ועוד שתיים שמתחלקות ביום וחופפות סביב ארוחת הצהרים, כך שאז יש גננת ושלוש מטפלות. אבל זה גן פרטי וגם יכול להיות שיוסיפו עוד ילד. מה ההבדל בין סייעת למטפלת?
 

נעה גל

New member
יש חוק בענין הזה

החוק כולל גם גנים פרטיים (שלא תמיד עומדים בכללים). אם אני לא טועה (וצריך לבדוק אותי) מדובר בגילאים האלה על איש צוות נוכח (מטפלת/גננת/סייעת) על כל 6 ילדים. 22 ילדים בגילאי שנתיים זה המון ילדים. אם המספר שמסרתי הוא נכון, אז צריכים להיות בין 3-4 אנשי צוות וזה כבר המון אנשים. בגן של איתמר (אותם גילאים) יש 15 ילדים ו-4 אנשי צוות.
 

לאה_מ

New member
בגן של אורי

יש 10 ילדים עם גננת ומטפלת, ויש עוד מטפלת שעובדת חלקית (רק כ-4 שעות ביום, בשעות היותר "קריטיות").
 
בגן של קרן יש 8 ילדים ושתי גננות

בקבוצה של הקטנים (שנה וחצי עד שנתיים וחודשיים), ובקבוצה של הגדולים - בני שנתיים וחצי עד שלוש וחצי - 22 ילדים עם שלוש גננות. קודם היו גם שם שתיים וההורים טענו שזה לא מספיק. קרן היא הכי קטנה בגן ואני חושבת שזה נפלא בשבילה להיות עם ילדים קצת גדולים ממנה. יש להם גם כמה פעילויות משותפות עם הגדולים וגם מזה היא מאושרת.
 

מיכלקו

New member
תיקון לשאלה

ליאת, רק לתקן ולהדגיש את הבעיה: זה לא 22 ילדים בני שנתיים, זה 22 ילדים בני 1.3-2.4. וזה הבדל משמעותי - כי יש שם כמה קטנטנים שעוד רוצים לישון בבוקר, וצריכים שיכינו להם בקבוק חלב באמצע היום. והכי חשוב -19 ילדים שם עוד עם חיתולים. ואם מחליפים חיתולים ב 10 וב 13 , ובנוסף כשמגלים קקי, זה אומר שמטפלת אחת מוקצת כמעט במשרה מלאה להחפת חיתולים. עוד בעיה עם ילדים בגיל הזה, היא שהם לא עוזרים בסידור הגן, פחות מסוגלים להתרכז במהו לאורך זמן (מפגש, חוג, ארוחה) ויותר בוכים. לדעתי, בגן כזה צריך חלוקה לשתי קבוצות גיל. רק ככה יכולה להתאפשר פעילות כמו עבודת יצירה, חוג וכד´. ורק ככה כל ילד יקבל את תשומת הלב הראויה. כשכל המטפלות אחראיות על כל הילדים, זה יותר מידי.
 

לאה_מ

New member
לא מסכימה עם המסקנה.

הגן של אורי הוא גן רב גילי. יש בו 3 ילדים בני 3 (גדולים מאורי בשנה), ילדה אחת בת 2.5, 2 ילדים בני שנתיים, 2 ילדים בני 1.5 ועוד כמה תינוקות (קצת מעל וקצת מתחת ל"קו" גיל השנה). כל הילדים בקבוצה אחת - אין חלוקה לקבוצות גיל. נכון, שיש פעילויות שהגננת עושה בצורה אחרת עם הגדולים ועם הקטנים, ויש פעילויות שהקטנים מנועים מלהשתתף בהם ממגבלות פיזיות (למשל, לעשות הצגה), אבל יכולים להשתתף בהם בצורה אחרת מהגדולים (למחוא כפיים לצלילי המוסיקה, למשל). לדעתי זה מבנה נהדר. כולם יוצאים נשכרים. הקטנים נחשפים לתכנים ופעילויות שלא היו נחשפים להם בקבוצה של בני גילם בלבד (ולדעתי חשיפה לפעילויות כאלה שנעשות על ידי ילדים גדולים יותר יש לה השפעה אחרת מחשיפה לפעילויות שנעשות על ידי מבוגרים), והגדולים לומדים משמעה של חמלה, של עדינות, של זהירות ושל עזרה לזולת. אורי נמצא בגן זו השנה הראשונה, ואני רואה שהוא משחק גם עם הילדים הגדולים ממנו וגם עם הקטנים ממנו, ומאד נהנה מהאינטראקציה בגן. הוא ילד מאד מפותח - הן מבחינה שפתית והן מבחינה מוטורית, ואני אומרת זאת לצורך הפגת החששות לגבי אי התפתחות של ילד שנמצא בקבוצה בה חלק משמעותי מהילדים צעירים ממנו. מכיוון שבתי בקרה באותו גן במשך שלוש שנים (מגיל שנה עד גיל 4) אני יכולה להעיד לאורך זמן שרב הגיליות הזו רק תרמה לה, שמעולם לא הרגשתי שהיא נרמסת על ידי אחרים (בהיותה קטנה בקבוצה) או שהיא "נסחבת לאחור" בהיותה הגדולה בקבוצה. להיפך, הגן קידם אותה בכל התחומים, פיתח את הסקרנות הטבעית שלה, והיא סיימה את הגן בהחלט מוכנה למסגרת של גן טרום חובה, על הדרישות ה"לימודיות" שלו. בקיצור, לדעתי אין שום מניעה שקבוצת הילדים בגן תהיה מורכבת מילדים בגילאים שונים, בתנאי שהמגוון הוא גדול - זה דוקא מאפשר לגננות להקדיש תשומת לב לכל ילד. כפי שאמרתי, בגן של אורי על 11 ילדים בתמהיל שתארתי יש 2.5 עובדות (ולמיטב ידיעתי בכוונת הגננת לקבל עוד ילדים לגן), וזה עובד מצויין.
 

מיכלקו

New member
כן, אבל

מכיון שילד בן 3 יכול לעשות המון עבודות יצירה שילד בן שנה וחצי לא יכול (לצייר במכחול, להשתמש בדבק ובמספריים), יש הצגות שילד בן 3 יכול להתרכז בהן וילד בן 1.5 לא, כנ"ל לגבי הקראת סיפורים, חוגים וכד´. לדעתי, לפחות בחלק מהיום יהיה תורם יותר לכולם, אם תהיה הפרדה
 

דסי אשר

New member
אני מסכימה עם מה שלאה כתבה, אבל...

הי, אני מסכימה עם כל מילה שלאה כתבה, וזאת הגישה שלי- רב גילאיות. אכן, רוב ההורים חוששים מפני ההשלכות שיש למבנה כזה של מסגרת, ושוכחים שבבית , במשפחה טבעית, גדלים ילדים, ברוב המקרים, בגילאים שונים. אבל, בגן של אוריישנם 11 קטנים, בגילאים שונים, על 2.5 אנשי צוות, שזה יחס צוות ילדים מעולה. איך בעלת הגן יוצאת נשכרת מבחינה עסקית- אין לי מושג- אולי שכר הלימוד גבוהה יותר(כמו בגנים של הקיבוצים). אכן נכון, מסגרת בה יש קטנים בהם חלקם צריך עדיין לישון שנת בוקר, ומתוך 22 ילדים 19 עדיין עם טיטולים - הרי יש צורך בהרבה כוח אדם, לפחות יחס של 1:5. נעה, אולי תוכלי לאתר, בספרית תכנית שוורץ, את עבודת המאסטר של פרימה גראנק: "מסגרות רב גילאיות"?. ניסיתי לאתר דרך האינטרנט(עם עזרה של סטודנטים מהאוניברסיטה העברית) - ולא הצלחתי. השם ושם העבודה- נמסרו על ידי דרורית אמיתי דרור בפרום של "גן ילדים". בהתכתבות אתה השבוע- חזרה וטענה שנכתבה עבודת המאסטר בנושא זה בתכנית שוורץ. דסי
 

דסי אשר

New member
לגבי קטנטנים, בסביות גיל שנה+/ -

גודל הקבוצה אכן משמעותי. לגילאים הקטנים הללו, עדיפה קבוצה של עד 10 ילדים מאשר קבוצה של 22. דסי
 

לאה_מ

New member
../images/Emo32.gifאני לא בטוחה שהיא מרוויחה...

בכל מקרה, לא הרבה. המטפלת שהיא חצי איש צוות היא מתנדבת (אז היא לא עולה הרבה). שכר הלימוד שאני משלמת לא גבוה לדעתי - 2,200 ש"ח (מ-7:30 עד 17:00 וכולל 2 חוגים "מבחוץ" ומספר הצגות "מבחוץ" במהלך השנה).
 

עירית ל

New member
אבל ההפרדה צריכה להיות טבעית

כלומר לפי רצון הילדים. כשבגן של יונתן יש פעילות לגדולים - יצירה, מפגש או חוג - לקטנים יש אופציה אחרת של משחק בחדר אחר או בחצר. אם קטן ירצה להשתתף הוא מוזמן ואם גדול ירצה לפרוש - גם זה אפשרי. בשאר הזמן כשמשחקים בפנים או בחצר, הם כולם יחד.
 

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה כמה זה משמעותי -

אמרתי כבר שאין הפרדה מובנית בפעילויות - בהחלט יש התייחסות שונה לבני השנה מאשר לבני השנתיים מאשר לבני השלוש, אבל הפעילויות כעקרון משותפות. כשעושים עבודות יצירה יש דבק על השולחן - מה שעושה ילד בן שנה עם הדבק (אם הוא בכלל מתעניין בזה, כי אולי המדבקות יותר מעניינות אותו) שונה ממה שעושה ילדה בת 3, ורואים את ההבדל בעבודות שתלויות בגן. אבל כולם נחשפים לדבק. לגבי הקראת סיפורים - לי בבית יש ילדים בטווח גילאים של בין 9 לשנתיים, ותתפלאי - הרבה פעמים אני קוראת סיפור וכולם באים לשמוע, בין אם אני קוראת את "טרופותי" או את "איה פלוטו" לאורי, ובין אם אני קוראת פרק מ"אורה הכפולה" או מ"הקוסם מארץ עוץ". וזה בהחלט בסדר אם אורי יאבד את הריכוז באמצע הפרק וילך לשחק במכוניות שלו.
 

ניתמר

New member
תקן למספר מטפלות

ילדתי בגן של מועצה אזורית שומרון . גיל הילדים 2-3 ונאמר לי שהתקן הוא בוגר ל13 ילדים. הם 24 ילדים ושתי מטפלות בלבד. יותר ממחציתם לא גמולים - כך שאפשר לעיתים להריח קקי כשעה ויותר כי אין זוג ידיים פנויות להחלפה...האם זה אכן נכון שזה התקן? אני לא התקשרתי לברר למרות שבתחילת שנה זה מאוד הפריע לי.
 

ניתמר

New member
חוק בנדון

ביתי בגן מועצה בקבוצה של גילאי 2-3 , ונאמר לי שע"פ חוקי משרד העבודה החוק מדבר על מטפלת ל13 ילדים. הם 24 ילדים עם 2 מטפלות. האמנם זה החוק?
 
למעלה