מתביישת לבקש.

מתביישת לבקש.

שלום, משחר ילדותי גדלתי בצורה שמעודדת עצמאות. כבר מגיל 14 עבדתי וחסכתי כסף בעצמי. אני מרבה לקנות בחנויות זולות ברחוב ונמנעת מלשלם מחירים מופקרים בקניון, למעשה, אני בקושי מתקרבת לקניון. אני כבר בת 17 אז כך שהמצב הצרכני שלי השתנה. אני יוצאת למסיבות אחת לשבועיים ומבלה כך או אחרת בצורות שאינן כוללות הוצאות כספיות גדולות כי אני לא שותה או מעשנת או צריכה כסף לדלק. בשורה התחתונה למרות שהמצב הכספי של משפחתי נראה לי טוב מאוד אני יודעת עד כמה קשה הוריי עובדים בשביל זה. העניין הוא שאני מתביישת לבקש כסף מההורים שלי. יוצא שכל הכסף שחסכתי לרישיון הולך ומתבזבז. אני באמת לא יודעת מה לעשות אני פשוט ממש מתביישת וכל פעם שאני באה לבקש אני חוזרת אחורה ומוציאה כסף מהקופה שלי. מאז ומתמיד התקמצנתי כספית על עצמי כי לאחרים אני נותנת כמו חול מעצמי. אז אולי הבעיה טמועה בעצם היותי קמצנית על עצמי אבל אני ממש רוצה שזה ייפסק. יש לי את כל החיים לדאוג לעצמי כלכלית ואין לי איך לשלב כרגע עבודה עם לימודים כך שאני חייבת את עזרת ההורים. מה עליי לעשות?? תודה לכל המשיבים:)

א מ א 4 2

New member
את כל כך חמודה..

זה בטח לא אמירה מתאימה למישהי שרוצה ייעוץ פסיכולוגי אבל כאמא ממש בא לי לחבק אותך. האם באמת בינך לבין הורייך יש מחסום של בושה? את חושבת שהיית יכולה לשבת מול אמך ולהסביר לה בדיוק מה שכתבת כאן? אני רוצה להגיד לך שאני באופן אישי קורעת את ה@#$ כדי שיהיה לי מספיק כסף לתת לילדי מה שהם צריכים וגם קצת מה שהם לא צריכים אבל רוצים, כלומר, לפנק אותם. קשרים חברתיים (יציאה לבילוי) זה דבר חשוב ולכן אני אפילו לא בטוחה שההוצאות האלו הן פינוק או מותרות. אולי תבקשי רק השתתפות בהוצאות? א

גרא.

New member
מישהי אי שם1,בטוחני שאם הורייך היו יודעים על

הדרך החסכונית והמחושבת שאת נוהגת בכספים שלך,היו גאים בך,ומכאן גם מבינים שיש להם מחוייביות כספיות כלפייך,מעבר לתשלום שכר הלימוד והוצאות נילוות.במיוחד אם להורייך יש יכולות כספיות שאין להורים רבים,ותוספת הוצאה כספית הכרחית עבורך,כלל לא תכביד עליהם.בכדי להתגבר על מסך הבושה, את יכולה לתכנן את השיחה איתם,ולהכין את עצמך,בדרך של משחק תפקידים עם חברה או חברות טובות. שבה תתפקדי פעמיים,פעם בתפקידך שלך,והחברות,הורייך,ופעם תתפקדי כאימך,או אביך,הדמות ממנה את מצפה לקבל את העזרה.מנסיוני,הכנה כזו של משחק תפקידים,נוסח פסיכודרמה,מאד עוזרת להתכונן למצבים מביכים.

למעלה