מתביישת בעצמי

ניני51

New member
שש, באמת למה נועדה החינה חוץ

מאשר להתלכלך במשהו שבקושי יורד מהעור? זה משהו במקום מסיבת הרווקות שמביאים צ'יפנדייל לעורר את הבנות השתויות?

שש שבע

New member
אוקי - שיעור על חינה

בעצם זה נקרא חנה, מבטאים את הח' בציירה, אבל אנשים שיבשו את זה. החנה, אותיות ח נ ה ראשי תבות חלה, נדה, הדלקת הנר, אלה 3 מצוות יסודיות ובסיסיות של אישה, כאשר הכלה חוזרת מהמקוה, בד"כ מתוחה נסערת, עצבנית לקראת האירוע שלמחרת, או גם בעקבות הטבילה, הנשים אמורות לחכות לה בבית עם שירים ושמחה, והרבה ממתקים, וככה נשארות הנשים ערות ועושות לכלה שמח עד השעות הקטנות של הלילה, במילא היא לא יכולה להרדם. שמחה על שנכנסת בעול המצוות הנשיות, ושמחה על הנישואין, ועידוד לקראת הבאות. החומר הזה שמלכלך את הידים, נועד פעם להזכירך, לצביעת השיער ולטיפוח העור, שאותם עושה האישה, היום יש חומרים אחרים, ורק כמה יחידות סגולה נזכרות בו בפרט במקרים של נשירת שיער ובעיות קרקפת, להם הוא עושה פלאים. אז מה טבעי יותר מאשר החומר שנקרא חנה, לבין כל הנ"ל? מאז? עבר האירוע גילגולים, והנה למה הגיע היום. אבל בכל זאת , הנה אתמול הבאתי את שמלת הכלה לאחת הכלות לביתה, היא הלכה למקוה עם הנשים, ובבית הכינו לה את השמחה, ככה שיש עוד כאלה ששומרים על המסורת. יום טוב לכולם.

שש שבע

New member
איזה מסיבת רווקות? זו שמזמינים בה

חשפן? מה את משווה, זה יותר מסיבת עידוד, ויש בה גם תוכן רוחני, ומעין מסיבת "קבלה, לקהל הנשים הנשואות", לא משהו שנפרד מהרווקות. בניגוד לחילוניות, היהדות רואים בנישואין השלמה של משהו, הזוג ביחד וכל אחד לחוד הופכים לאדם שלם, כאשר אתה רווק אתה לא, במסיבת הרווקות מבכים את הרווקות שתאבד עוד מעט. נו יש מה להשוות?

ניני51

New member
לחילוניות יש תחושה שהם מגיעים

לחתונה כשני אנשים שלמים שבוחרים לגור ביחד. ולא חצי משלם. מי שלא חי באמונה יוצר לעצמו מסיבות שמתאימות לו. ואין מה להשוות. אי אפשר בכלל לגשר על בין אנשי אמונה לאנשים שחיים ללא אמונה. אמנוה לא מגיעה ככה בעצמה. צריך להתחנך בבית של אמונה בכדי להאמין. אני לא באה להשוות מי טוב יותר. יש כאלה ויש כאלה.

mariana

New member
היי דיתוש

גם אני כמוך אני לא מסוגלת להעליב מישהו אבל אני חושבת שאם חס וחלילה אני אעמוד בסיטואציה כזאת אני חושבת שגם אני אגרש אבל בעדינות אם לא עוזר תמיד טוב לבקש מהבעל לעשות זאת במקומכם.

mariana

New member
קודם כל מה שעשית

זה היית תגובה ראשונית למעשה כבר לא יכלת לסבול את מה שקורה אצלך בבית. עכשיו תיהי בטוחה שהיא לא תחזור שוב זה הפלוס היחיד שהרחוות מכל זה. את חושבת שאם היית מדברת בשקט זה היה עוזר? אם כן אז יכלת לנסות, אבל הבעיה שלא ניסית כי זה לא עוזר. אז תיהי רגועה ואל תחששי

סול33

New member
האמת שאני שונאת אותה ובצדק

יש כאן בנות שמכירות את הסיפורים שלי. אתמול האחיות של בעלי היתנצלו. והם בעצמם אמרו שהמשפחה בבעייה איתה. וכל הזמן רבות איתה. ולא לתת לה להגיע אלנו יותר לסופי שבוע. כי זה מסוכן לבנות. הבעייה שאני מתביישת.אני כן אוהבת את האחיות שלו. ורוצה לשמור על קשר איתם. אם אתם חושבים שאם הייתי מדברת היה עוזר זו טעות. זה לדבר עם הקיר.

mariana

New member
סול

אני מכירה את הסיפור שלך ואני עוקבת אחריך ואני יודעת כמה את סובלת מהאשה הזאת. זה באמת קצת בעיה את לא צריכה לתת שום הסבר לאחיות של בעלך, אם הן חכמות הן יבינו לבד מה את עוברת איתה ואיתן אל תשני את ההתנהגות שלך שידעו שאת ככה

mariana

New member
סול

אני מכירה את הסיפור שלך ואני עוקבת אחריך ואני יודעת כמה את סובלת מהאשה הזאת. זה באמת קצת בעיה את לא צריכה לתת שום הסבר לאחיות של בעלך, אם הן חכמות הן יבינו לבד מה את עוברת איתה ואיתן אל תשני את ההתנהגות שלך שידעו שאת ככה

מנורה

New member
אני מודה שאייני מכירה את כל מה

שעובר עליך אבל המעט שקראתי באמת מקומם. חבל לי שאת כל כך כעוסה עד שאת מאבדת שליטה וצריכה לצעוק ואח"כ להצטער ולכעוס על עצמך אבל זאת תגובה אנושית ברגע של מצוקה כשיש ילדה קטנה שכל כך אוהבים ורוצים להגן עליה מכל רע. לאור הבעיה של חמותך האם אין דרך להקצות לה חדר או פינה נפרדת כדי לא לשבש את החיים ביום שהיא אצלכם? האם אי אפשר לדאוג להשגה יותר צמודה? אני שואלת את השאלות הנ"ל לא מתוך סקרנות אלא לנסות למצא דרך כדי להקל את שהייתה אצלכם מבלי לגרום לכאב וכעס לבעליך כי אין לי שום ספק שזה כואב לו אסור לשכוח שהיא אמא שלו והוא נקרע בין משפחתו האהובה ואמו שנמצאת במצוקה. ממני

סול33

New member
הלוואי אני גרה בחדר וחצי

תארי לעצמך מה קורה כשהיא מגיעה. אני צריכה לחפש היכן לשים את הלול. את העגלה אני סוגרת.

ניני51

New member
זה בכלל לא פשוט. לגור בחדר וחצי

וגם לארח. כדאי מאוד לצאת הרבה החוצה. לגינה הקרובה. ללכת לטייל. לא להיות כל כך בבית.

שש שבע

New member
טוב מאוד

אם היא הבינה שזה בגלל הכדור או לא לא חשוב, העיקר שבעלך הבין, עשית טוב, אני הייתי תולה אותה על חבל הכביסה. ואגב סול, את לא חיבת להחזיק אותה בבית, והמבין יבין.

ניני51

New member
למה, למה, למה, צריך לארח את החמות?

אי אפשר לקפוץ אליה באמצע השבוע לחצי יום? החמות תמיד תמיד תחבל ביחסים לא בכוונה בכלל. המנהגים שלה לא מקובלים על הכלה. אז למה להיות בסביבתה סוף שבוע שלם. אני בתור סבתא לעולם לא אתארח אצל בני וכלתי, כי אני לא רוצה להיות נוכחת במריבות שלהם. זה לא עושה לי כייף, וזה גם מאוד מביך כי זה מאוד אינטימי.

geni1

New member
אצלנו...

משפחתו של בעלי ממש מתעלקת עלינו כשהם באים. לדוגמא, גיסי - אחיו של בעלי , בא אלינו כדי לראות איזה משהו שהוא ובעלי רצו לתקן. טוב,ישבנו,פטפטנו,הצענו לו שתייה ואוכל. עוברת שעה, עברו שעתיים. וכבר אין על מה לדבר... שותקים. שואלים אותו: מתי האוטובוס האחרון שלך הביתה? אחרי כמה שעות של ישיבה איתו בסלון(כי לא נעים להשאיר אורח לבד), נשברתי והלכתי להמשיך בעיסוקיי. בעלי ואני היינו נבוכים - אולי הוא מתכנן לישון אצלנו וזו דרכו להגיד לנו? בסוף הוא הלך. מוזר!

ניני51

New member
דיטוש להבא את צריכה לקום יותר מהר

מהספה ולחזור לעיסוקיך. תשאירי לבעלך לשעשע את האורח, עד שימאס לו והוא כבר יודיע לו איכשהו שצריך ללכת.

שש שבע

New member
אצלי אני פשוט אומרת

"ברשותכם, יש לי עבודה לעשות.....משהו לסיים....אני צריכה ללכת ל.. "אני קמה והולכת לכיוון הדלת, העלוקות קמים ברצונם או שלא ברצונם.

למעלה