מתבגרת עם add

chichita

New member
מתבגרת עם add

אני אמא לנערה מתבגרת בת 16וחצי . הובחנה לפני כ8 שנים.היא לוקחת רטלין במהלך הלימודים וזה עוזר לה הרבה הבעיה הרצינית היא עכשיו בתקופת הקייץ. יש לה ''צורך'' לצאת כל ערב עם החברות שלה חוזרת כל יום ב4 וחצי וכל יום זה ויכוח בבית בנושא . לא עושה שום דבר ואני רואה שגם היא מתוסכלת בגלל כל המריבות האלו. אני יודעת שיש לילדים אלו בעיות של קבלת גבולות. אני אשמח לקבל עצות מה לעשות

05 מיכל

New member
הצבת גבולות

מאוד מומלץ לעבור הדרכת הורים בנושא הזה. זה מאוד חשוב לילדים עם ADHD, וזה בהחלט לא פשו לביצוע בגיל ההתבגרות.

zivadina

New member
גבולות לנערה מתבגרת

צריך שאבא ואמא יחליטו מהם הקווים האדומים שאותם לא נותנים לה לעבור, ואילו סנקציות הם ינקטו במידה שהנערה תעבור אותם. כמו כן, צריך להחליט ביחד (או, כמו אצלנו, שאמא תחליט ואבא יסכים) מהי העזרה שהנערה חייבת לתת באחזקת הבית: שטיפה או קיפול/ תליית כביסה וכו' חשוב שהדרישות והגבולות יהיו ניתנים לביצוע ולהשגחה יומיומית, וכן ששני ההורים יקפידו מאוד על קיומם. אולי באמצעות חוזה שתנסחו ביניכם לבין הנערה, תוך הבטחת פרסים מדי שבוע במידה שהיא תעמוד בהסכם. זהו בהחלט נושא להדרכה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית.

מ ר י ל

New member
אני מסכימה שצריך גבולות

אבל מצד שני , אסור שהם יהיו אלימים . בקשר לכסף , אני מציעה שפשוט לא תתנו לה כשהיא ביזבזה. ככה היא תלמד טוב מאוד מה המחיר לשימוש לא נכון בכסף. בקשר ליציאות , את צריכה לדבר עם הורים אחרים , בקשר לגבולות של הבנות האחרות , ולתאם איתם חוקים.

chichita

New member
../images/Emo7.gifבת מתבגרת עם add

אני אשמח מאוד לקבל שמות של אנשים באזור ירושלים שיכולים לתת לנו יעוץ בטיפול במתבגרים עם add כל נושא הגבולות, סדר, כעסים וכדומה. אני די מיואשת!!! תודה מראש!!!

chichita

New member
גבולות

אני מודה לכם על תשובתכם הבעיה בהסכמים זה שמדובר על נערה בת 17 עם add!! כאשר אנו לא מסכימים לה לצאת או לעשות משהו מסויים היא כועסת, מסתגרת בחדר ויכולה להיות ברוגז יום שלם. בנוסף קיימת הבעיה של גבולות בנושא ''כסף''. היא יכולה לבזבז 100 ש''ח בלי לשים לב וכשאני שואלת אותה במה הוציאה את הכסף היא מסוגלת לשחזר אבל אז היא מרגישה מאוד נבוכה אבל בפעם הבאה שהיא יוצאת הסיפור חוזר מהתחלה מה עושים??

ואם היא ברוגז בחדרה יום שלם?

מה קרה פה בעצם? לדעתי- לאחר מספר פעמים שהיא תראה כי אינכם משנים 'לא' ל-'כן' עקב פרצוף חמוץ, או בכי או סערה- היא תבין כי מדובר בגבול שלא תצליח לעבור. האם היא מרויחה את הכסף שהיא מבזבזת בעבודה- או שמדובר בדמי כיס? אם דמי כיס- ניתן בהחלט בהסברים בוגרים לגייס אותה להבנה כי נדרש ממנה שיתוף פעולה בנושאים א,ב,ג...וכו', אם ברצונה להמשיך לקבל דמי כיס (או כסף לבילויים, איך שתקראו לזה) לפי ניסיוני עם ילדיי-גם אין צורך להתווכח, או להרים את הקול. יש חשיבות רבה לכך שתסכמו יחד, שני ההורים עמדה לגבי כל נושא ותהיו מאוחדים. סמכותיות ללא ויכוח- אני פשוט אומרת- 'אמרתי לא וזהו.אני האמא פה וזה מה שיש. אין ויכוח ולא אמשיך את הנושא' לאחר שראו שלא יזיזו אותי, הבינו את המסר וכמות הויכוחים פחתה להפליא.

מתבגרת עם add

שלום רב! האמת, לא בדיוק הבנתי במה התיאור מתאים יותר לילדים בעלי תכונות add מאשר לכל מתבגר ישראלי מצוי. האמת השנייה היא שהרבה בני נוער לא יודעים או לא רוצים להעסיק את עצמם במסגרות מובנות בחופש. לא כולם רוצים ללכת לעבודה. לא כולם מתנדבים לעזור בקייטנות לילדים קטנים מהם. לא כולם רוצים לעזור להוריהם בסידורים או עבודות.לא כולם הולכים לים או למכון כושר. וכו וכו. כפי שאת כותבת, גם בנות אחרות חברות של הבת שלך נוהגות בדפוס דומה. לכן יש בעייה מסוימת בלקבוע שהבת שלך לא מקבלת גבולות, כנראה באותה מידה אחרות לא מקבלות גבולות, או לו מציבים בפניהן גבולות. אם המצב הקיים מתסכל את שתיכן, למה לא להזמין אותה לשיחה חברית, שבה תזהו את הדברים ותחשבו על פתרונות ביניים? לקבוע מספר מסוים של יציאות שאתם ההורים מוכנים לקבל,לעומת זאת לנסות לחשוב ביחד אתה על שילוב של תכנים אחרים לקייץ? נראה שבדיון כן ופתוח תגיעו למסקנות יעילות, אם כי אין לשלול שלפעמים אין מנוס מלהתעמת ולהציב גבולות ברורים, כולל הפעלת סנקציות מוגדרות למתבגר ש"קורה תיגר". יישר כוח!

למעלה