מתאמן מתחיל

סופרסל1

New member
מתאמן מתחיל

התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני שבועיים, והיום שמתי לב שיש לי קצת שומנים בבטן, ברגליים ובכלל בכל הגוף. זה לא משהו נורא, אבל אני רוצה להוריד את השומנים האלה. והבעיה שלי היא שהתחלתי להתאמן בחדר כושר למטרת פיתוח גוף, זאת אומרת לעלייה במסה, ולא כדי להרזות. אז השאלה שלי היא האם אפשר להתאמן במקביל כדי לעלות במסת שריר וכדי לשרוף שומנים, זאת אומרת לעבוד גם על מכשירים עם משקולות וכאלה וגם לעבוד על הליכון ואופניים?
תודה

שדרה5

New member
מתאמן מתחיל

לגו פינטנס זו רשת של מאמני כושר יש אפלקיציה כושר גופני
היא חינימית יש בה את כל התרגילים ואת כל האימונים לחלקים השונים בגוף יש מידע רב יותר באתר שלהם
תבדוק
אני פשוט הורדתי אותה בכדי להרזות אבל ראיתי שיש גם שריפת שומנים קוביות וכאלה
זה בתחתית העמוד

יהושע60

New member
אבוי

תגיד לחבר'ה שלך מ GF שקצת הגהה והקפדה על איות וכד' באתר עושים הבדל גדול ברושם שהוא משאיר.

SivanILoveU

New member
ככלל

לא תוכל לשרוף רקמת שומן תוך כדי בניית מסת שריר
זאת ועוד, לא תוכל לשרוף שומן ממקום ספציפי. לצערנו המוח לבדו קובע את המקום ממנו יישרף השומן (בעקרון נלקח מעט מכל מקום, אבל המוח לעיתים קרובות שורף יותר ממקום אחד על פני אחר לפי תבנית קבועה ואינדיבידואלית)

סופרסל1

New member
אבל מה קורה אם מתאמנים על שרירים ומיד

לאחר מכן עושים פעילות אירובית ארוכה, ומקפידים לאכול הרבה חלבונים לאחר האימון על השרירים?

יהושע60

New member
חשבון פשוט

העסק לא מסובך: הדיעה הרווחת(*) היא שכדי להעלות מסה צריך להיות במאזן קלורי חיובי, וכדי להוריד מסה צריך להיות במאזן קלורי שלילי. המסה שעולה או יורדת מורכבת תמיד משומן+שריר, בפרופורציה שתלויה בכמה גורמים כמו אימוני התנגדות, כמות החלבונים, מצב הורמונלי (תלוי מין וגיל) ועוד.

מה שיקרה בתסריט שתיארת הוא שהגוף יפרק חלק מהחלבונים שאתה אוכל וישתמש בהם ליצירת אנרגיה.
____
(*) כמו בכל מה שקשור בתזונה ואימונים, פה ושם תמצא מתנגדים אפילו לזה.

למעלה