מש"ק תכנון כוח אדם

מש"ק תכנון כוח אדם

קודם כל, שלום לכולם
מחר יתקיימו (לפחות בעבורי) מבחני מיון לתפקיד הנ"ל. מישהו יודע במקרה מה היא מהות התפקיד? ומול אילו מבחנים בדיוק אני אמור לעמוד מחר? תודה מראש.

Fasz

New member
../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif

מישהו?.. מישהי? אף אחד לא יודע?

Fasz

New member
עליי לציין

שמעתי על התפקיד הנ"ל, ואני מצטרף לבקשתו. מכלול התפקידים הרב אשר החל להיווצר בצה"ל לאחרונה יכול לבלבל בהחלט כל אדם שפוי, גם אם שירותו הצבאי כבר תם מזמן.

Fasz

New member
צר לי

הרי שלא הבחנתי בשעת ההודעה כלל וכלל, וכל שהבחנתי בו הוא בהודעה זו, הנמצאת בתחתית העמוד. מכאן, תיארתי לעצמי כי זו הינה הודעה ישנה וגלמודה. הנושא עצמו אינו מהותי בעבורי, אך מעניין בשל שיחה שניהלתי עם אחד ממכרי בעת האחרונה. עם זאת, אני בטוח כי מר "פרוטיאוס"(אני מקווה כי הוא מכיר את "מהות" כינויו), יכיר לי טובה על אי ההבנה הפעוטה הנ"ל, על ה"קפצת" הודעתו.

"פרוטיאוס"?

זה לא גבינה מלוחה? לא מקפיצים לפני שעברו 3 שעות. גם אם ההודעה כבר הגיעה לשאול.

אני שמח שאתם מסתדרים ../images/Emo13.gif

למרות העובדה שכבר קיבלתי פידבק של איזה 5 הודעות לתגובה שפרסמתי לפני שעה בערך היא די מחמיאה, אני אשמח אם תענו לי באופן ענייני
בכלאופן הכינוי שלי מבוסס על דמות ממחזה של גיתה, שלא הייתה ממש גבינה מלוחה

../images/Emo6.gif פרוטו המלש"ב הצעיר מתייסר

בעיקר בגלל חוסר סבלנותו שלו עצמו והשנינות של פרוטגוניסט

למרות שכבר הסברתי מליון פעם

ואם היית עושה חיפוש פשוט גם היית מוצא, הנה קצת פרטים. משמעות התפקיד היא תכנון כל כח האדם הצה"לי בגדול. ומה הכוונה? הכוונה היא שיש לתכנן בכמה מתגייסים יש צורך על מנת שתגיע הכמות הדרושה לתפקיד מסויים או חייל מסויים. כיצד קובעים זאת? על ידי ויכוחים ודיונים. לאחר מעט נסיון של עבודה מעשית גם משקי התכנון מגיעים לדיונים ולא רק הקצינים. אבל עבודת ההכנה מאז ומעולם הייתה של המשקים - המצגות, ההסברים, החקירה של כמות כח האדם הדרושה - הכל שייכת למשקים, בנוסף בהמשך כאשר ההקצאות מתקבלות גם את התכנון הפיזי עם המספרים הקיימים המשקים עובדים. לאן ניתן להגיע? היציאות הן יומיות, כאשר התכנון מתרכז סביב הבסיסים של מזי (בקסטינה), הקריה (חתומכ"א ומספר אגפים), צריפין, השלישות ברמת גן ולעיתים רחוקו גם גלילות. הגוף הראשי שאחראי על תכנון בצהל הוא חתומכא (חטיבת תכנון ומנהל כח אדם) ותפקידו הוא פיזור כח האדם בין החיילות - ניתן לתכנן כח אדם סדיר, מילואים ועתודאים. אני אישית לקחתי חלק בתכנון כח האדם העתודאי שלדעתי הוא גם המעניין מבין השלושה - בזמנו הגוף האחראי על תכנון העתודה היה המנהל הטכנולוגי והוא ישב בשלישות ברמת גן (הוא פורק לפני שנה וחצי, ידוע לי כי התכנון לעתודה נעשה בקריה - לא יודעת תחת איזה אגף). במנהל הטכנולוגי תכננו כמה סטודנטים דרושים לכל תפקיד, לכל אוניברסיטה ולכל מקצוע, כמה נכנסים ללימודים וכמה יפוזרו בחיילות ולאיזה חיילות ילכו. בנוסף לקחנו חלק בקביעת מדיניות העתודה כל שנה כפי שמתפרסמת למשלבים. מעבר לחתומכא בגופים השונים עוסקים בתכנון יותר ספציפי. באטל לדוגמא יש משקי תכנון שונים שאחראיים על רפואה לוגיסטיקה וחימוש - ובכל אחד מהם על החלוקה לתפקידים השונים ומספרים מעט יותר מדוייקים של המקצועות. במזי יש חלוקה לפי תפקידים קרביים ועורפיים וכו. מהתפקיד ניתן לצאת לקצונה - קורה מעט מאוד למשקים שלא הגיעו ממסלול יעודי לקצונה, זה מהסיבה שאין יותר מידי צורך בקציני תכנון. כאשר יוצאים ההשלמה היא השלמת שלישים (ולעיתים רחוקות השלמת קישור גיוס) ובמקרה של חייל האוויר ההשלמה היא השלמת מטה.

למעלה