משתתפת חדשה

משתתפת חדשה

שלום, נקלעתי לפורום במקרה. אני חולת לופוס מגיל 17 והיום אני בת 29. בסך הכל מרגישה טוב מאוד, ואף אחד לא יכול לזהות שאני חולה... יש לי ספיקת כליות חמורה קריטונין 3.4 אך למזלי הוא ככה הרבה שנים (רק שימשיך להחזיק מעמד...). ולאחרונה אף עברתי מקום מגורים ובעקבותיו עברתי גם רופא (ד"ר מולד) מקווה שהוא טוב, אשמח לשמוע חוות דעת. בעלי התחיל לדבר איתי על ילדים, וכשהתייעצתי עם הנפרולוגית היא אמרה שממש אבל ממש אסור לי עם קריאטניין שכזה. המליצה לי לחשוב על אם פונדקאית. כמובן שהידיעה לא הייתה קלה, אני עוד גיליתי הבנה למצב, אך בעלי נכנס להלם טוטאלי. אני יודעת שאין זה עניין פשוט כלל וכלל, אך בסופו של דבר המוצר יוצא אותו הדבר... למעשי רציתי להתייעץ אם מישהי מכן יודעת מה הפרוצדורה להתחיל לברר, ואם מישהיא הייתה במצבי אשמח לשמוע סיפור אישי שיעודד קצת. המון תודות

gaia20

New member
הי יולי, ברוכה הבאה

מצב אכן לא קל. אני מקוה, למרות ההלם של בעלך, שהוא תומך בך ומבין שלך קשה בדיוק כמו שלו קשה. אני לא בשלב של ילדים ואפילו לא חושבת על זה ולכן בעניין הזה אני לא אוכל ממש להיות יעילה, אבל אני בטוחה שאחרים ישמחו לספר ולתת לך מידע. את מוזמנת להשאר ולשתף אותנו בתהליך.... יום נפלא וסופ"ש נעים

nono only one

New member
קודם כל את!!

שלום לך!! רציתי לומר לך שתגידי לבעלך שקודם כל חייך ואחר כך הכל!!! אני חולת לופוס מאוד קשה עם הרבה מאוד מעורבויות!! אציין שילדתי ילד אחד - דבר שכמעט הסתיים במותי!!! ושלא נדבר על ההריון שהיה אסור לי לנשום!! קיבלתי את כל התרופות האפשריות כולל זריקות לקרישה גבוהה!!! לאחר מכן בקושי יכולתי לטפל בעצמי ושלא נדבר על הטיפול בילד!!! ילדתי בחודש שמיני - ילד קטן מאוד 2100 ק"ג !! נכון שהכל היה שווה בדיעבד אבל למות בשביל זה בטח שלא!!! אז תגידי לבעלך לא שווה שתבייא ילד/ה ותסיימי את חייך או שתהיי פגר!!! נ.ב. בהתחלה ההלם קשה אבל אחר כך מתרגלים ל"בשורות הקשות"! הרבה בריאות והשלמה - ליאור !!!

ma pitom

New member
שלום חדשה

גם אצלי הייתה מעורבות כלייתית לפני מספר שנים. טופלתי בציטוקסן ולשמחתי החלבון הסתדר וגם הקריאטנין. האם ניסו לטפל בקריאטנין בצורה כלשהי? חשוב לי לציין שבמידה וזה מטופל כמו שצריך (כמו אצלי) אז אין בעיה להכנס להריון. אני היום בסוף חודש שמיני וטפו טפו הריון תקין ורגיל ממש אוטוטו יולדת. שווה לך לבדוק אם בכל זאת ניתן לטפל בקריאטנים ואז אולי עוד שנה/שנתיים להכנס להריון. אין פסול בפונדקאות וטוב שקיימת האופציה. מאחלת לך בהצלחה

ל3

New member
הי יולי

אני מטופלת אצל מולד וגם מנסה עכשו להיכנס להריון. אם תרצי דברי איתי במסרים בהצלחה

למעלה