משתתף חדש

משתתף חדש../images/Emo53.gif

לכל משתתפי הפרום שלום ושנה טובה. ברצוני לשאול שתי שאלות שמטרידות אותי זמן מה, אך תחילה כמה פרטים על עצמי, לפני יותר משנתיים אובחנה אצלי סוכרת והטיפול שנקבע כלל דיאטה,כדורים ופעילות. לפני קצת יותר משנה התחלתי לרכוב על אופניים כחלק מן הפעילות הגופנית וזה פשוט תפס אותי. היום אני מכור לעניין ורוכב בכל יום לעבודה וחזרה וגם בשבתות. לדבר זה היתה השפעה דרמטית על מהלך המחלה, כבר שמונה חודשים אני מאוזן ללא תרופות ובבדיקות תלת חודשיות של המגלובין, הערכים הם של אדם בריא כמובן שהדבר נעשה בידיעת הרופא המטפל. ולשאלותי: 1. האים יכול להיות שהשד חזר לבקבוק, כלומר הבראתי מהמחלה? או שזה רק כל עוד אמשיך בשיגרה החדשה(אני רוצה לציין שהייתה תקופה של כחודש ללא כל פעילות ורמות הסוכר עדיין היו נורמליות) 2. האים במהלך רכיבות ארוכות אני יכול לאכול חטיפי אנרגיה המכילים סוכר?

S h u g i

New member
קודם כל ברוך הבא ../images/Emo24.gif

רכיבה על אופניים אכן עושה פלאים אני יודע זאת ברוכב וכסוכרתי ( אומנם type I ) רכיבה על אופניים היא פעילות גופנית מאומצת ששורפת הרבה אנרגיה לגבי השאלה שלך אני נושא איתי ברכיבות מד סוכר ואוכל בהתאם כמובן שאני אוכל חטיפי אנרגיה שמכילים סוכר ,בטיולים ארוכים ולפני עליות קשות אני גם אוכל אננס מסוכרר + משקה ממותק ותמיד יש עלי מנטוס בתיק למקרה של היפואים .. תאמין לי הכול "נשרף " אני בודק מידי פעם בסוף כל עליה לראות מה המצב בדר"כ אני זקוק לעוד סוכר .. אני גם לא מזריק במהלך הרכיבה ולילה לפני מוריד מהכמות של הלילה ובדר"כ אחרי טיול מאומץ אני מזריק רבע מהמינונים שלי ליומיים הבאים כ type II המצב אצלך שונה במקצת ( לטובה לדעתי ) לא יודע אם השד חזר לבקבוק אבל כדי לך להתיעץ אם תזונאי ספורט ולהסתובב עם גלוקומטר בהצלחה ! יוסי צירפתי תמונה מאחת הרכיבות הקשות שעשיתי לאחרונה ..טיפוס להר ברקן בגלבוע לקראת הסוף ... המון סוכר אכלתי שם ..

לפי הבנתי הלא מקצועית

בסוכרת סוג 2 הלבלב לא מפסיק לעבוד פשוט קשה לו יותר - ועל כן דיאטה וכן פעילות גופנית משפרות ללא הכר את מצב האיזון עד מצב של חזרה לנורמה(כמובן שהשיפור באיזון נכון גם לסוג 1 אבל ללא חזרה טוטאלית...) אולם האם השד חזר לבקבוק לא יודעת
אני מניחה שאם תפסיק לרכב ותתחיל לאכול הוא יציץ חזרה
. אז למה לא להמשיך ככה אם הגעת למנוחה ולנחלה? או כמו שאומרים סוס מנצח לא מחליפים ובמקרה שלך אופניים מנצחות

עמית 29

New member
רכיבת אופניים וספורט בכלל

מומלץ להשתמש בחטיפי אנרגיה בהתאם לרמת המאמץ. ניתן כמובן לשהתמש במשקאות איזוטונים המחזירים לגוף סוכרים, מינירליים ונוזלים. אני מצטרף להמלצה למדוד הרבה פעמים סוכר (לפחות בתחילת האימונים). אני מוצא את ירידות הסוכר פחות דרמטיות מאשר תואר פה אבל כנראה שאצל כל אדם זה משהו אחר. לגבי השד... בכתובים כתוב שטייפ 2 יכול להיות מאוזן ללא תרופות! כאשר עוסקים בפעילות ספורטיבית המשולבת בתזונה מתאימה. יש להניח שאם תחזור לאורך החיים הקודם הסוכרת תבוא לבקר שוב...

למעלה