משתפת בהרהורי:

השאלה היא למה את צריכה אותו

אוטו זה עסק יקר תראי כמה את מוציאה על נסיעות במשך חודש אחד, אחכ תנסי לחשב כמה יעלה לך הוצאות רכב על חודש כזה ותראי אם זה משתלם

lala land

New member
רכב = ת"ש

בכל סיטואציה שהיא, רכב אינו משתלם, לא כספית ולא בטיחותית. אולי מבחינת חסכון בזמן, רכב משתלם.

הקטע הכספי אני לא מסכימה איתך

לי לדוגמא רכב היה חוסך גם זמן וגם כסף כי היום אני מוציאה על רכבות ואוטובוסים יותר ממה שהיה עולה לי דלק +ביטוח (ועשיתי את החישוב)

lala land

New member
ומה לגבי..?

מחיר הרכב, מוסכים, טסטים, אגרות רישוי, חניה..? את יכולה רק לחשב מינימום הוצאות, וזה יכול להיגרר להרבה יותר. בהנחה שאת לא רוכשת רכב חדש עם אחריות, סיכוייך לבקר במוסך טובים מאוד !!! והתמזל מזלך והרכב לא מקרטע, אז כשתגשי לטסט תגלי שיש לך לשים עוד איזה 1K בהחלפת שמנים, בלמים, צמיגים שחוקים וכו' וכו'

Jan22

New member
את לא חישבת יד ראשונה/יד שניה/יד ...

ואי לכך ובהתאם לזאת את הטיפולים שצריך להעביר אותו ,טסטים ,בדיקות תקופתיות ...כל אלה לא עולים מעט. רכב לא מסתכם רק בדלק ושלום על ישראל ,זה כולל גם דלק ,גם ביטוחים ,וגם טיפולים .אם את מחזיקה רכב ישן ,אז הסיכוי שהוא ייראה מוסך גבוה יותר מרכב יד ראשונה/שניה (תלוי כמובן גם באיזה מצב מכאני מדובר ...)

האמת שהחישוב לקח את כל אלו בחשבון

ואם הייתי יודעת שהוצאות הנסיעה שלי היו נשארות ככה בטווח הארוך זה היה משתלם מספיק כדי שאני אעבור לרכב. אתם גם צריכים לקחת בחשבון את זמן הנסיעה זמן נסיעה זה כסף גם כן לכן אם לאורך זמן עוברים את המסלול שאני עוברת כרגע - משתלם יותר רכב.

אבל יש החזרי נסיעות מלאים

אני מקווה.... וזו הסיבה שעזבתי את לאופר...:\ אבל ישמצב באוגוסט אני חוזרת לאלעל...אם לא יסתדר לי עם העבודה הנוכחית

hell cen be fun

New member
יש עוד נקודה שלא הוספתי

אני גרה במושב, ואין אוטובוס להגיע למקום שיש בו תחנות אוטובוסים נורמלית, ואם יש, אז לא בשעות סבירות. [למה שאני אגיע שעה לפני הזמן לעבודה.??] אני לא יכולה לקחת לאמא את הרכב כל הזמן, וכם לא להיות תלויה בטרמפים....

תשמעי

אם יש לך את היכולת הכספית אז רכב זה דבר טוב. סה"כ גם חושב לקנות מכונית - זה מעלה את רמת העצמאות ואת יכולת התזוזה בין מקומות ברמות גבוהות

למעלה