משתפת אתכן בתהליכי תוכנית לשינוי

Talila3

New member
משתפת אתכן בתהליכי תוכנית לשינוי

אז תזכורת קטנה אני בעלת עסק בתחום השיווק ( בטח אתן רואות בחתימה) השבוע היה מאד מאכזב מכמה בחינות, התבטלה לי עיסקה בסך של 13 אלף ש"ח בעל העסק חתם על העיסקה ולאחר שבועיים שבהם התחלנו לעבוד הוא בדק עם הרו"ח וראה שאין לו אפשרות לעמוד בתשלום. נתקלתי בבעיות בגביה, לקוחות לא משלמים בזמן וזו בעיה אמיתית כשיש עובדים שצריך לשלם להם משכורות. השבוע הזה עברתי שיעור חשוב מבחינת אמון, ולקיחת מקדם ביטחון גדול ככל האפשר כדי למנוע מצבים בהם הכסף לא מגיע. מקווה שלא שיעממתי אתכן. שבת שלום

רן בת

New member
ממש לא שיעממת

תמיד שמחה לטיפים מניסיונם של אחרים. מאחלת לך רק הצלחה ושלא תתקלי בהרבה בעיות.

Talila3

New member
יש מספר רב של פתרונות

**תשלום בכרטיס אשראי- מצריך ממני לשלם עמלה לחב' כרטיסי אשראי. ** עבודה כנגד מקדמות בלבד! ** חתימה על חוזה- במקרה של אי תשלום בעת פניה לבית משפט לתביעות קטנות הזכאות היא לכל הסכום! אלו עיקרי הדברים.

אנילה1

New member
רן בת פרטי מה זה לחץ פיזי בלתי מתון

את הולכת מכות עם חייבים?

רן בת

New member
חלילה ללכת מכות, את רוצה שיהרגו

אותי? - אני חלשלושה פיזית. אבל, יש לי לשון חדה כתער, ויודעת לאיים את האיומים הנכונים. וחוץ מזה שסתם התלוצצתי.

Talila3

New member
אני מקבלת צי'קים אבל המטרה לשנות את

זה,ולעבור לכרטיסי אשראי.

היי טלי, כשנמצאים בתוך התהליך

ואת הרי נמצאת בו כל-כולך כרגע, הוא אף פעם לא יהיה חלק. כמו בשבוע שעבר שהעלית את נושא רגשות האשמה, כמו היום עם האכזבה. כשעושים, הסיפוק והאתגר מגיעים בגלים פעם זה פעם זה. אני רואה את זה גם אצלי, בפורום הזה שפתחתי וגם בצעדים לפתיחת העסק שלי. לפעמים הכל מתקדם יפה בדיוק לפי התכנונים, ואז זאת הרגשה מדהימה שהנה הדברים זזים. ולפעמים קורים דברים שאין לי שליטה עליהם, שלא תכננתי או צפיתי אותם מראש, ואני מרגישה שיישום התוכנית שלי משתבש לגמרי, וזורק אותי לכיוונים לא טובים. השאלה הגדולה היא איך מסתדרים עם האתגרים האלו. אני נוטה להיכנס למצבי רוח בגלל הגלים האלו, אבל עברתי אותם כל-כך הרבה פעמים שאני יודעת שיגיע גם הגל הבא, כי ככה זה. החיים שלנו הם קצת כמו הים - לפעמים חלקים ורגועים, ולפעמים עם גלים של ששה מטרים. הכי חשוב ששום דבר לא יגרום לך להפסיק את העשייה. היה לקוח והלך? יגיע עוד אחד. לקוח לא משלם? תלמדי ותנתחי את הלקוח הזה והמקרה שהיה, תסיקי מסקנות, ותמשיכי הלאה. חשוב להמשיך הלאה, ויחד עם זאת כל הזמן לעשות מה שאת עושה - להסיק מסקנות כדי להתפתח בהמשך. ואת בכלל לא משעממת, הפורום הזה נועד בדיוק לדברים האלו, ואת מוזמנת להמשיך בכך.

Talila3

New member
יעל, שמחתי לקרוא את תגובתך

וגם לי יש גלים של מצב רוח רע, במשפט אחד זה ממש לא קל, אבל "באתי לכאן כדי לנצח" מאחלת לכן שבת שלום ותודה על הפורום המקסים הזה.

michal24

New member
טלי, מאחלת לך הרבה בהצלחה, טוב לראו

לראות שאת מסוגלת לקחת מצב קשה וללמוד ממנו ולא סתם להתבעס... מקווה שהשבוע הא יביא איתו לקוחות חדשים

אנילה1

New member
להורי היה עסק עצמאי. ומכיוון שחשתי

על בשרי את הגלים האלה, זה אומר שהורי לא ידעו להגיב טוב לגלים האלה. אני זוכרת אותם כילדה שהם תמיד התלוננו שהעסק לא בסדר, וזה יצר אצלי תחושה של מחסור וחרדה קיומית. זאת הסיבה שתמיד הייתי שכירה. לעומת זאת יש אנשים שיודעים לקבל את התקופות החלשות בקור רוח. ואולי אפילו נהנים מהתקופות האלה, כי זה אותם דוקא לשנות דברים, לעשות יותר טוב..וכו'. בתקופות האלה מגיע החלק היצירתי שלהם לביטוי. הם אגב לא כל כך חרדים למצבם הפיננסי. הכרתי יהלומנים שהיו כמעט במצב של התמוטטות עיסקית במיליוני דולרים. והם המשיכו לחיות בבתי הפאר שלהם ולחיות חיים רגילים. היכולת העיסקית שלהם וקור הרוח עמדו במבחן השפל. אדם בעל עסק עצמאי צריך לשאול את עצמו, האם התנודות "הנורמליות" של העסק, מורידות לו את האנרגיות, או דוקא מעצימות אותן.

meshi4

New member
את צודקת אנילה.

אני חושבת שלהיות בעל עסק זה דורש אופי חזק .לדעת לספוג הפסדים.לקחת סיכונים.ומצד שני בכל עסק צריך לעשות חשבון תקופתי של רווח והפסד.ולשקול שיקולים של כדאיות. ולך טלי מאחלת הצלחה בעסק.

Talila3

New member
" הגלים" שאצלי הם לא מבחינה כלכלית

יש קשיים מסוגים שונים כעצמאית.

למעלה