משתפת,אשמח לשמוע אם עוד מישהי חוותה דבר דומה

אפרתי31

New member
משתפת,אשמח לשמוע אם עוד מישהי חוותה דבר דומה

היום לדעתי, זה היה היום הכי בכייני שהיה לי אני חושבת מאז שאמא שלי נפטרה.
אני לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל אפילו בשבעה לא הרגשתי צורך להתפרק ככה.
אבל היום זה קרה.
תמרי אחותי התחילה להתלונן כבר מהלילה, שכואב לה הראש והבטן, והיא הייתה ממש מסכנה, אז היא ישנה איתי במיטה.
בבוקר היא כמה עם בחילות וכאב ראש, כנראה וירוס, לא הולכים לגן.
נשארתי איתה בבית. היא ממש לא הרגישה טוב, מסכנה שלי, אז ניסינו לאכול קצת, לשחק משהו.
בערך ב11 בבוקר זה התחיל, תמרי ניגשה אלי ואמרה לי בתוקף:"אני רוצה את אמא!, אני מתגעגעת אליה"
אז ניסיתי להרגיע, להגיד שאמא שומרת עלינו מהשמים...אבל זה לא נפסק, היא בכתה ובכתה..."אמא, אמא, כואב לי הראש, אני רוצה נשיקה.."
באיזשהו שלב, פשוט לא עמדתי בזה, התקשרתי לאורי ואמרתי לו שיבא מהר הביתה, שאני לא יכולה יותר ככה,
הוא בא, באמצע העבודה. לא משנה. כל כך הערכתי אותו באותם רגעים, תמרי ישבה על המיטה שלי וצוחה עם כל נהר הירדן בעיינים.
אורי חיבק אותי קודם כל, כאילו הוא הבין הכל, גם בלי שאני אספר לו, ואז הוא ניגש אל תמרי ,הביא לה כס מים ואמר:"תמרי מאמי שלי, הנה אבא בא בשבילך, להיות איתך..."
אז הוא חיבק אותה והיא קצת נרגעה. ואז שוב, בארוחת צהוריים, אורי הכין משהו לאכול, ואז תמר שוב התחילה לצרוח:"אמא לא הייתה מביאה לי את זה ככה, אני רוצה כמו שאמא הייתה עושה לי, אתם לא עושים כמו אמא"
בסוף אורי התיישב מול תמר, ואמר לה במילים הכי עדינות, רכות וכואבות ששמעתי:"תמריל'ה, אני גם נורא נורא מתגעגע לאמא, אבל לא כל פעם שאת רוצה משהו את יכולה לצעוק שאת רוצה את אמא וככה תקבלי, לא אהובה, את צריכה לבקש את מה שאת רוצה בלי בכי, בצורה יפה, וכשאת מתגעגעת ממש לאמא, את יכולה לבא אלי, ונסתכל ביחד בתמונות שלה ונדבר, טוב יפה שלי?" תמרי הסתכלה עליו ממרומי הכסא במטבח, ואמרה:"טוב אבא, הנה אני לא צועקת יותר, ואני מוכנה לאכול איטריות לא כמו של אמא"
ואני, כשצפיתי בכל זה מהצד, לא באמת מהצד, אל הפוך מהאמצע, מלב ליבו של הכאב.
ופשוט התחלתי לבכות גם, נהרות של דמעות יצאו לי, זה כ"כ פתח לי את הגעגוע של עצמי לאמא, ותמרי הקטנטנה רק בת 3וחצי, ככה גרמה לי פשוט לבכות.
אומנם לא בקולניות, כמו של ילדה בת 3וחצי.
אבל בכיתי, הייתי באמת על סף התפוצצות בימים האחרונים והנה זה קרה,
אחרי שתמר סו, סוף נרדמה,
ניגשתי לאורי ואמרתי לו סוף כל סוף את מה שחשבתי שאסור לי להגיד:"אורי...אני גם מתגעגעת לאמא"
אז הוא אמר לי:"אני חיכיתי שתבואי אלי בעצמך, ידעתי שתבואי, לא ניגשתי בעצמי כי ידעתי שאת תתפוצצי עלי" (כן, כעסתי עליו ורבתי איתו הרבה בזמן האחרון)
הוא חיבק אותי ובכינו ביחד איזה שעה.
ושיתפנו סוף סוף אחד את השני ברגשות, אחרי הכל, הוצאתי את המילים: אמא, כואב לי, קשה לי, אני מתגעגעת
הסערה לא ממש נגמרה עד עכשו, לפחות קצת דעכה.
~תודה לכל מי שקרא את כל האורך הזה~

אשבל1

New member

א ו ח נ ה

New member
אני אמנם עברתי את גיל 30

אבל הרגשתי בשנה שעברה בדיוק כמו אחותך הקטנה, כנראה שבכל מה שנוגע לאמא אין גיל
איבדתי את אמא שלי לפני כשנה וחצי ואחרי שהסתיים החודש הייתי ממש חולה (כאבי גרון וחום) אני זוכר שכל מה שחשבתי לעצמי זה שאין יותר
את אמא שתדאג כמו שרק היא יכולה (למרות שהיו הרבה אנשים אחרים שכן דאגו).
הקטע של הבכי חזק מאוד בשנה הראשונה, לפחות כך זה היה אצלי, והוא עדיין בא לבקר מידי פעם בכל מיני הקשרים.
תהיי חזקה אבל גם תרגישי חופשית להוציא את הכאב ולבכות, אין טעם להשאיר את זה בפנים.

mykal

New member
אפרתי היקרה,

מותר לך לבכות. ומותר לכם לעשות זאת יחד.
זה משחרר ומאורר אתת הכאב שאתם 'סוחבים' בלב.

אורי נשמע אדם מדהים, הוא נמצא שם בשבילך, ובשביל תמרי,
אבל, הוא לא מעיק ולא מנדנד, כ"כ אצילי ויפה.
ואני התרגשתי, וצירתי לי את התמוה שאת כתבת כאן, וראיתי איך אמא שלך ז"ל, בנתה מקום מופלא ונהדר,
שכולם דואגים לכולם, וכולם זוכרים ומתגעגעים.
ואיך חינכה אותך, להיות שם בשביל תמרי, ובשביל אורי,
והם שם בשבילך.
תשמרו על זה.
תבכו יחד, תצחקו יחד, תטילו יחד.
ותדעו שאתם בעצם מקימים את רצון אמא.
מאחלת לך טוב. ושולחת לך הרבה אהבה וחום.

עדיה222

New member
לאפרתי המדהימה - גם קראתי, גם בכיתי

אני כל כך מתפעלת ממך, איך את מטפלת בתמרי, זה גדול מאוד. מה אומרים המורים על הפסד הלימודים? ותראי - היה הרגע הזה במטבח, שהתחיל את הבכי שלך... כשתמרי בכיסא שלה ואורי הכין לה איטריות, והיא צרחה שהן לא בסדר לא כמו שאמא מכינה, ואורי אמר שכשהיא, תמרי, מתגעגעת לאמא, היא יכולה לבוא אליו ויחד הם יסתכלו בתמונות וידברו. משהו ברגע הזה התחיל את הבכי שלך.כתבת שהבכי של תמרי התחיל את הבכי שלך, אבל ממה שסיפרת אפשר לחשוב שמשהו יותר "מורכב" קרה, כלומר שקרה איזשהו ארוע של התייחסות של אורי, אולי ראית הן את האחריות שלו והיופי הפנימי שלו והן את קוצר היד שלו, ואיך בתנאים הקשים של עמידתו החלשה מול האבדן הוא בכל זאת מצליח לבנות משהו נגד האבדן, אותה שיחה מול התמונות, שיחה עם הילדונת הקטנה, ועם הבנתה שהיא על גבול האי-הבנה.
ודרך אורי - אולי ראית את עצמך, גם מבוגרת אך גם חדלת אונים מול המוות והרוסה מצער.
אפרתי תכתבי לנו עוד, ותמשיכי לעודד באישיות החכמה שלך ובהתבוננות העצמית המוארת שלך.

למעלה