משתמש יחסית חדש

onoti

New member
משתמש יחסית חדש

שלום לכולם,
שתי שאלות בקטנה :
1) מישהו קנה כאן תיק גב עם מיימיה דרך איביי או אלי אקספרס וממליץ על מוצר? לפי בדיקה שלי יש פער מחירים לא קטן.
2) כעיקרון יש לי אופני הרים של טרק מהדגם הכי בסיסי שלהם ללא חישוקים כפולים ואני נוסע בשטח אך לא משהו ברמה של סלעים וכדומה... האם אני צפוי להרוס את הגלגלים בשלב כלשהו?

תודה לעונים ויום טוב,

אורן

steiff

New member
עיקרון?

הבחירה בדגם הכי בסיסי של טרק נובעת מעקרון?

לא פירטת מה משקלך אבל בהנחה שמשקלך ממוצע, ומדבריך הרכיבה שלך ברובה במסלולים לא אגרסיביים במיוחד, יש סיכוי סביר שהחישוקים בגלגלים שלך ישרדו לאורך זמן. כדאי לשים לב לנאבות, לבצע טיפולים שוטפים (גירוז, ניקוי) ולבדוק מתח של השפיצים.

לגבי תיקים: לא קניתי ברשת.

onoti

New member
תודה על תגובתך...

קניתי את האופניים לפני 6 שנים בערך ורכבתי עליהם מעט מאוד ועכשיו אפשר לומר שהוצאתי אותם "מהבוידם". אני רוכב להנאתי בלבד והמסלולים שלי בהחלט אינם אגרסיביים. אני שוקל 70. הבחירה שלי באופניים הללו מכיוון שידעתי שאני בקושי ארכב וחבל להשקיע מה שהוכח בינתיים כנכון לצערי.
עכשיו אני מנסה למצוא מה זה נאבות ואיך לבצע טיפולים שוטפים...

steiff

New member
נאבות זה הצירים של הגלגלים

ואת הטיפולים כדאי לעשות אצל מכונאי אופניים. לפי התיאור שלך פעם בשנה. לפתוח לנקות ולגרז את המיסבים. למי שרוכב הרבה בגשם ובבוץ ושוטף הרבה את האופניים כדאי לעשות טיפול כזה לעיתים יותר תכופות. המים שמנקים את הבוץ מהאופניים מנקים גם את הגריז מהמיסבים ומכניסים במקומו לכלוך.
למי שיש כלים, זמן וידע, אפשר לעשות גם לבד בבית.

kobica1

New member
שאלה - יש לי האבס של DT swiss

מעולם לא עשיתי להם איזהשהוא ניקוי/אוברהול. יש עליהם כ 2300 מייל בשנתיים וקצת. האם מומלץ לפרק ולטפל? או אם זה לא שבור לא נוגעים?
אני לא שוטף את האופניים במיים. בדרך כלל האוויר יבש מאוד - כמו כן האדמה. בקושי בוץ פעם בשנה.

steiff

New member
גם מיסבים ״סגורים״ לא לגמרי אטומים

וגם בהם הכריז נשטף עם הזמן ונכנס לכלוך.
נכון שלא בתדירות ובכמויות של מיסבים פתוחים כמו שימאנו.

וכאן מגיעות שתי אסכולות שתצטרך לבחור ביניהן:
א. אסכולת if it ain't broken - don't touch it. או במילים אחרות- כל עוד זה נוסע אל תטפל.
ב. אסכולת בית הספר. לנקות ולגרז תקופתית. לפי הוראות היצרן ועם כלים שהיצרן מספק.

החיסרון של האסכולה הראשונה הוא שכשזה מתקלקל - כנראה שזה כבר לא יהיה ניתן לתיקון. אבל זה יכול לעבוד שנים בלי שם תקלה. את נאבות ה״קריס-קינג״ שלי מכרתי עם האופניים הישנים אחרי בערך חמש שנים בלי אף טיפול. נאבות DT-Swiss שלי כבר בנות שנתיים ולא טופלו. נאבות שימאנו מטופלות באופן סדיר, ונאבות Stans התחילו להשמיע קולות אחרי פחות מחצי שנה וטופלו - כולל החלפת מיסבים. והבעיה העיקרית היא שכשמיסב של נאבה קורס באמצע רכיבה - זה די מבאס...

אם יש לך זמן וחשק תוכל פשוט לבדוק כמה חלק מסתובבים המיסבים. מחזיקים את הגלגל בין שתי הידיים ומסובבים ומרגישים אם הוא מסתובב חלק או שיש קצת הפרעה לתנועה. (בנאבה האחורית תצטרך לפרק את הפראילאוף). אם יש הפרעה, אפילו קלה - קח לטיפול. כשאתה מגיע למצב שההפרעה לתנועה מורגשת גם כשהגלגל מורכב על האופניים - אחרת את המועד. ניקוי וגרוז כבר לא יועילו. תצטרך להחליף את המיסב.

אגב - מיסב נוסף שכדאי מאד לתחזק באופן שוטף הוא הציר המרכזי. ההמלצה הגורפת היא פשוט להחליף את המיסבים פעמיים בשנה, אלא אם כן מדובר במיסבים ברי תחזוקה כמו קריס-קינג. זה נכון בעיקר לציר מרכזי בשיטת press-fit אבל גם לצירים מסוג gxp. הסימן הפשוט הוא התחלה של רעשים בעת הפידול. אפשר לגרור את זה כמה שבועות באמצעות גירוז או שימון בשמן עבה מאד, אבל זה כוסות רוח למת. בסוף הגוויה מתחילה להסריח.
הצירים של קריס-קינג עשויים באיכות גבוהה במיוחד וניתנים לתחזוקה באמצעות כלים ייעודיים שיכולים לתת להם שלוש עד חמש שנות דיווש.

למעלה