משתמשת חדשה

משתמשת חדשה

שלום לכולם, הגענו לאתר דרך חברה טובה (אמא של עוז) שביקשה ממכם עצות ועזרה בשיבלנו. אז בקצרה סיפור המקרה שלנו. הגענו לביה"ח בשבוע 25 + 3 ולאחר שבועיים אישפוז בשל מצוקה של העובר יילדו אותנו בניתוח קייסרי. ילדנו את מאי בתאריך 18.02.03 במשקל של 955 גרם, מאי לשמחתנו לא היתה מונשמת מההתחלה, אבל כמובן שגם לנו כמו לכולם היה קשה שכן היו עליות וירידות במצב הילדה והיא כבר עברה שני זיהומים שאחד מהם היה די קשה. נכון להיום מאי מרגישה בסדר גמור, מקבלת סיוע בחמצן רק דרך האינקובטור ומשקלה כבר 1.256 ואנחנו מקווים לטוב. אנחנו נמצאים בחו"ל ועוברים את כל זה בלי המשפחה שנמצאת בארץ וזה מאוד קשה אבל לשמחתנו נחזור לארץ בקיץ. נשמח אם תרשמו לנו איך הפגיות בארץ, כמה פגים יש בכל פגיה, האם גם בארץ דוגלים בשיטת הקנגרו ועוד. מודים לכולם על העצות והעידוד.

../images/Emo65.gifשלום כרמית של מאי וברוכה הבאה

קודם כל אני שמחה שמצאת את הדרך והזמן כדי להצטרף אלינו ולשאול בצורה ישירה את כל השאלות שיש לך. כל הכבוד למאי הגיבורה שלא היתה מונשמת וזה כבר סימן טוב
אני מקווה ששני הזיהומים שהיא עברה הם הסוף של כל הצרות שלה ומעכשיו והלאה הכל יהיה פונקציה של משקל...
אני מתארת לעצמי שמאוד מאוד קשה לעבור את כל החוויה הקשה הזו לבד בלי המשפחה הקרובה והאוהבת שלכם לצידכם , שכ"כ צריך אותם ברגעים כאלו. לגבי הפגיות בארץ, אני יכולה לספר רק על פגיה אחת שבה היינו עם מאור , בבית חולים וולפסון. פגיה מדהימה עם צוות מקצועי ואנושי מדהים, כמה פגים היו בפגיה אני לא ממש זוכרת ,אבל היו תקופות שבחדר I ( טיפול נמרץ) שהיו יותר פגים ותקופות שהיו פחות , אף פעם לא היה מצב שהיו יותר מדי פגים ככה שהיה צריך להכפיל את צוות האחיות, אם היחידה היתה מלאה מדי, היו מעבירים לבית חולים אחר, אבל זה כמעט ולא קורה. מאחלת לכם שחרור מהיר מהבית חולים, ונשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו.

ברוכות הבאות מאי ואמאשלה!

היום מאי שוקלת 51 גרם יותר מאלה, וגם אנחנו חזרנו ל-23% חמצן באינקובטור אבל נושמים יופי כשאנחנו בקנגורו. אני מקווה שהן יתקדמו יחד אל עבר הדלת הביתה... הפגיה שלנו (איכילוב) דווקא מאוד דוגלת בקנגורו ולא יתואר כמה שזה מועיל לנו ולקטנטונת. יש שם 3 חדרים - טיפול נמרץ שבו 9 תינוקות סה"כ ואחות לכל 3 תינוקות, חדר 2 שבו אנחנו נמצאים עכשיו ויש בו 8 תינוקות ו-2 אחיות, וחדר 3 - התחנה האחרונה לפני הבית שבו יש מספר לא ברור של תינוקות, בין 8 ל-18 לפי מה שהבנתי... הכל לפי מצב הירח ומה שחדר לידה מספק. נראה כשנגיע לשם. יופי שהצטרפתן ומחכים לעדכונים ותמונות. כאן אפשר להשוויץ, לקטר, לחפש ולהחליף מידע, ובעיקר לקבל המון המון עידוד ותמיכה. איך אני כיחצ"נית הפורום?

מאי וכרמית ../images/Emo85.gif

ברוכות הבאות לפורום הקטן והחמים שלנו
אז.. מזל טוב להולדת מאי, שתגיעו הביתה כמה שיותר מהר (גם לישראל) בקשר למס' הפגים ששהו בפגיה אני פשוט לא זוכרת... (וזה היה כולו לפני שנה וארבעה חודשים...) אבל בפגיה בבית חולים הלל יפה (שהפגיה שם נחשבת לדובדבן שבחרא - ולא להגיע להלל יפה אם אין צורך... חוץ מלפגיה..) הם מאוד בעד קנגרו והנקה, הם אומרים כי זה שני פרמטרים מאוד חשובים להוצאת הילד מהפגיה.. אני זוכרת שקצת אחרי שחזרנו הביתה עם עופרי, ראיתי איזו תוכנית טלויזיה על פגים והם הראו שם פגיות בארה"ב, ולנו זה היה נראה כמו חלום, מרווח, עם הרבה מקום בין אינקובטור אחד לשני, מקום להורים ואפילו קצת מרחב מחיה. האם זה כך גם אצלכם? האם את לידה כל הזמן? איך האחיות והרופאים? (אנחנו יודעים היום כי בחו"ל יש שיטת האכלה שלא בזונדה אלה עם מזרק ואצבע, האם היא שימושית אצלכם? נשמח גם לשמוע איך זה בחו"ל. אני מתארת לעצמי שקשה לך בלי המשפחה והחברים סביב, אבל תחשבי שעוד מעט מאי הקטנה תבוא הביתה, ואז תהיו משפחה
. בכל אופן שיעבור מהר. חג שמח אמא של עופרי

לאמא של עופרי

אנחנו נמצאים בוינה ואצלנו הפגיה היא מאוד מרווחת, האחיות והרופאים פה נחמדים רק שהבעיה היא שלא כולם מדברים אנגלית, אבל למזלנו הרופאה שלה מדברת עיברית. גם כאן מאכילים דרך הזונדה ופה כל יום אני מוציאה אותה לקנגרו למשך 3 שעות שזה פשוט עושה לי את היום. אני לא מזמן חזרתי לעבודה כדי שאני יוכל לקחת את החופשת לידה כשמאי תצא הביתה וישר אחרי העבודה שזה באחת וחצי אני הולכת ישר לבית החולים ונמצאת רוב הזמן לידה. ושיהיה גם לכם חג שמח ושקט

ברוכות הבאות../images/Emo24.gif

שמחים לשמוע שעכשיו הכל בסדר, ואם מאי בכלל לא היתה מונשמת אז זה ממש מצויין (אנחנו עם סיפור די דומה). גם אנחנו בוגרי וולפסון - פגיה מעולה. מאחלים לכם שמעכשיו הכל ילך בקלות, ומחזיקים לכם אצבעות מרחוק.

קרן משם

New member
היי כרמית../images/Emo140.gif

מזל טוב להולדת מאי!! גמני חו"לניקית...גרה בהונגריה הקרה:( אני אמא לשלישיה בני שנתיים ו4 חודשים שנולדו בסוף שבוע 27 במשקלים 840-900 גרם כל אחד! ילדתי בבית החולים בנהירה והפגיה היתה מדהימה!! מספר הפגים היה ממש לא מבוטל...ונשאר לאורך כל האישפוז בתפוסה מלאה! קשה לי לאמוד את המספר אבל הרבה מאוד לדעתי! אני לא ידעתי מזה קנגורו בכלל! לצערי...אז אני מניחה שאז לא גדלו בזה שם...מקווה שהם התפתחו ויש מזה היום. מחזיקה אצבעות למאי שתגדל ותשוחרר הביתה במהרה
ושלחי לנו איזה עצם...נגיד תמונה...

ברוכה הבאה כרמית וגם מאי../images/Emo42.gif

טוב לשמוע שהיא עברה את הזיהומים. האם גם בוינה מחכים לשלושת התנאים כדי ללכת הביתה? לפחות 2 ק"ג, אוכלת לבד, ללא הפסקות נשימה. הפגיות בארץ כמו הבתי חולים, תלוי איזה, תלוי מה אתה צריך ותלוי מי הרופא שלך. שני אנשים יכולים לחוות פגיה אחת בצורה שונה לחלוטין. אבל בסך הכל, רמת הרפואה בארץ מאוד גבוהה. בפגיה של רמב"מ, בטיפול נמרץ ישנם כ10-15 פגים (למיטב זיכרוני. 7 חודשים לא היינו שם) ובשני חדרי טיפולים עוד כ-20 ואולי קצת יותר. בהחלט דוגלים בקנגרו בארץ. היכן יותר והיכן פחות. אם יש צמונה- נשמח... ושאלה לעניני- איך החוקים בוינה להורים לפגים? האם יש התחשבויות בעובד וביולדת וכולי? שיעבור בשלום, אורן

לאורן של איה

קודם כל תודה. כן גם בוינה מחכים לשלושת התנאים אבל כאן לא חייב משקל של 2 קילו אלא יכול מ-1.600. כאן החוקים נדמה לי כמו בארץ, אפשר רק שני מבקרים ליד האינקובטור, שעות הביקור קצת מוגבלות אבל למי שיש בעיה כמו למשל בעלי הם נותנים להגיע מתי שאפשר. כאן הפגיה מחולקת ל-3 חדרים ובחדר שאנחנו נמצאים יש רק 6 פגים ככה שזה ממש מרווח.

לאורן של איה

זה מאוד קשה להתמודד עם המצב כשאתה לבד וכל המשפחה נמצאת רחוק ממך. אמא שלי הספיקה כבר להיות פה אבל זה מאוד קשה לכל המשפחה שעדיין לא ראו אותה כי רובם יגיעו כשהיא תצא הביתה בע"ה. אני כרגע חזרתי לעבודה כדי שאני יוכל לקחת את החופשת לידה כשמאי תצא הביתה. אנחנו עובדים בשגרירות בוינה ככה שהחוקים של הארץ חלים גם עלי. ואיך אתם מתמודדים עם המצב? האם איה עדיין בביה"ח או ששוחררה כבר?

הבנתי

אם כך, שתדעי שאת יכולה להאריך את חופשת הלידה בחודש מכס. במידה והילדה מאושפזת חודש (לפחות). אבל את חייבת להיות בחופשה בזמן הזה אחרת זה לא נחשב. לדוגמה, נניח האישפוז הוא 7 שבועות. כדי להפיק את המכסימום את צריכה לקחת חופש של 4 שבועות עליהם את מקבלת מביטוח לאומי, לחזור לעבודה לשךושה שבועות ובד בבד להודיע על פיצול חופשת לידה, וברגע שהילדה משוחררת לחזור לחופשת לידה, להוגיע על המשך שלה ועל בקשה להארכה. כך תוכלי להוציא את המכסימום. איה כיום בת 10 חודשעם והשתחררה לפני 7 חודשים. היא מקסימה ומתוקה והייתה שווה כל שניה בפגיה... בקרוב (ב"ה) גם אצלכם...

ברוכה הבאה והרחוקה!!../images/Emo163.gif

WELCOME לפורום שלנו, נקווה שתישארי עמנו כאן. אנחנו היינו בפגיה בסורוקה לפני שנה. הצוות שם מדהים ויש הרגשה של משפחה. אין הגבלה של זמן ביקור (אנחנו היינו שם לפעמים עד 1:00 בלילה), אין מעודדים את ההורים לבוא בכל שעה ולעשות קנגרו כמה שרוצים (אפילו במשקל 1200 עשינו קנגרו), מותר לסבא וסבתא לבוא לראות את הפג אבל שלא יהיו יותר מ2 אנשים ליד הפג. הם מעודדים גם להניק את הפג ורובם יוצאים עם הנקה מלאה. בטיפול נמרץ יש 6 פגים ו- אחיות, יש שני חדרים לשלב הבא ששם יש 5 פגים ואחות אחת, בחדר החלמה יש 5 פגים ואחות אחת. אני מתארת לעצמי את הקושי רחוק מהבית, רחוק מהמשפחה. מקווה שתעלה מהר במשקל ושתחזרו לארץ במהרה. יישר כוח!!
וחג פורים שמח!!

26יפעת

New member
ברוכה הבאה למשפחה!

מקווה שתקופת השהות בפגיה תהייה קצרה ובנתיים אנחנו פה למענך. יובל שהה בפגיה של "בני ציון" ואנחנו היינו די מרוצים. היו די גמישים כולל ביקורים של משפ' ושעות לא שגרתיות. בפגיה 3 חדרים, אחד משמש כטיפול נמרץ ויש בו כ-4 פגים ובשני החדרים הנוספים יש כעשרה ילדים (תלוי בלחץ...). כן איפשרו לי לעשות קנגרו אבל אף פעם לא הציעו לנו מה שאומר שמי שלא שמע על השיטה ממקור אחר לא בהכרח ידע שיש אופציה כזו. מה שכן עודדו להוציא להאכלה, כולל החתלה והלבשה. אבל לא עודדו להנקה (לצערי) ובקשר לחוקי היציאה הביתה, אצלנו החוק הכי מהותי היה להגיע ל-36 שבועות. (עד אז הוא גם הגיע למשקל הרצוי ואכל לבד)

ברוכות הבאות

למען האמת גם אנחנו די חדשות פה ,אבל עם המעט פז"ם שלנו הספקנו כבר להבין שהפורום ממש עוזר ותומך. אז כך אנו בוגרי פגיית סורוקה ומשתייכים לאותה קבוצה עליה פירטה נילי של ליאל.אנחנו לא גרים בב"ש אלא בקיבוץ ליד, ולכן קצת יותר קשה לנו להגיע לפגיה ולומר שלום. הצעה ידידותית יש לי אליך מתוך ניסיון אישי .אנחנו היינו קבוצה של מספר משפחות מאוד מגובשות בפגיה. דבר שתרם לנו לקבל תמיכה ולשאוב עידוד ברגעים קשים{ממש כמו פה בפורום אלא רק ששם עם אנשים פנים מול פנים} ולכן ההמלצה שלי {במידה ולא הבהרתי את עצמי מספיק} היא ליצור קשר עם מספר משפחות,אני משוכנעת שיש עוד משפחות כאלה. אז שיהיה בהצלחה

למעלה