משתמשים ב SBS2000

achokler

New member
משתמשים ב SBS2000

אמנם כבר דיברו על זה רבות. וכבר עדכנו שמספר המשתמשים נספר לפי מספר המחשבים המחוברים. אבל בכל זאת יש לי שרת SBS2000 עם 25 רשיונות. יש לי הודעה שמספר הרשיונות עומד להגמר. חלק מהחשבים עם win 98 חלק עם 2k וחלק עם xp . חלק מחוברים למייל דרך exchange חלק דרך pop3 וחלק לא. איך בודקים איזה מחשבים השרת סופר כמחוברים? וכמה רשיונות יש לי לניצול. מספר המחשבים , עמדות , משתמשים, חשבונות מייל אינו דומה למספר רשיונות. וכנראה שמשהו נספר שונה ממה שהבנתי.

Arielvista

New member
גם לי היו אותן שאלות

ועדיין אני לא סגור לגמרי על התשובה. לפי מה שהבנתי, זה ככה: יש רשיונות per server ויש רשיונות per seat. רשיונות per server מאפשרים למספר מחשבים מסויים (לפי כמות הרשיונות) להתחבר לשרת מסויים בו-זמנית. רשיונות per seat מאפשרים למחשב מסויים להתחבר לכל השרתים בדומיין. בד"כ SBS2000 הרשיונות הם per server, מה שאומר שבכל פרק זמן נתון יכולים להתחבר מספר מסויים של מחשבים. מה שיפה בזה הוא שאמנם יש לך הודעת חריגה, אם אתה עובר את מספר הרשיונות, אבל אין חסימה בפועל!!! זה מאפשר לך לחבר יותר מחשבים ממה שהרישיון מרשה לך (לא חוקי, כמובן) אבל בפועל אתה לא מוגבל. יש גם עניין שאם משתמש א' רואה גם את המיילבוקס של משתמש ב' (בוס-מזכירה למשל), זה משפיע על ניצול הרשיונות. לא הבנתי איך, אבל זה משפיע. כל מידע נוסף או מתוקן יתקבל בברכה, כמובן.

למעלה