משתלת וולך

סגילגל

New member
משתלת וולך

מישהו בטח מכיר את המשתלה בכל אופן רציתי עצי פרי ונסעתי לשם אני מבולבל מסוגי הפרי ולכו עצתכם חשובה מישהו מגדל גרגר פנמה ?גויבה תותית אשמח לשמוע תגובות

אלי ו.

New member
אני מגדל גויאבה תותית

עץ קטן ונחמד. הפירות בערך בגודל של דובדבנים גדולים (אבל בלי גלעין) בטעם שמזכיר גויאבה.

geva

New member
יש לי שאלה

קיבלתי מרנה ייחור של גוייבה. לשים אותו במים ולחכות שיצאו שורשים? או שצריך לעשות עוד משהו?

Lord bigfoot

New member
אני מגדל גויבה תותית ומכיר את הגרגר

אבל אם תשאלי שאלות יותר ספציפיות אני בטוח שתקבלי פה תשובות.

קלמן1

New member
גותית

הגותית נותן פרי בכמות רבה מאוד הציפורים מנקרות אותו והפרות מרקבים ומלכלכים

dharani

New member
לגבי משתלת וולך

אומנם לא יפה במיוחד ולא מצועצעת אבל בעלי המשתלה מאוד אוהבים להסביר ולספר (גם לימכור)אצלם בחצר אפשר ורצוי מאוד להתרשם מהעצים גודלם צורתם ונוכחותם אצלכם בגן לסיכום תמיד בביקורי שם אני יוצא עם ידע אפילו שאיני רוכש כל פעם יש לשים לב בגואיבה התותית רגישה ככל הפירות לזבוב שנה טובה

אלי ו.

New member
יש לי שני עצים

האחד קניתי אצל וולך והשני אצל וונדי (עין ורד). בסה"כ הקניה בוונדי היתה נעימה יותר והשתיל למרות שנשתל מאוחר יותר גם היה בריא יותר ומניב יותר. הייתרון אצל וולך הוא משה וולך שהוא אכן מומחה וכשהוא פנוי אפשר ללמוד רבות. בוונדי (או בכל משתה גדולה) צריך לדעת מי המומחה המקומי לעצי פרי או לשתיל הספציפי ולדבר איתו/איתה.

HAIM63

New member
גרגר פנמה.

יש לי אותו. עץ בעל צמיחה מהירה מאד (בערך 3 מטר בשנה ראשונה) עושה הרבה פרי כבר בהתחלה. טעם מאד מיוחד לטעמי.ממליץ. לגבי הגויבה תותית נפגע קשות ע"י זבוב הפירות, מצריך הגנה.(רשת, או מלכודות זבובים.

למעלה