משתלה בצפון הרחוק

uribz

New member
משתלה בצפון הרחוק

מפעם לפעם שואלים כאן על משתלות, ורשימת המומלצים די מצומצמת. יתכן גם שמי שכבר מגלה באיזור המרכז משתלה מקסימה עם חומר גלם טוב ומחירים סבירים - שומר אותה לעצמו, למה שיקרה לה מה שקורה למסעדות שנהיות מפורסמות (עליה במחיר - ירידה באיכות)? - בטח קרה לכם פעם
אז הנה, הודות להמלצת איתן, עליתי צפונה עד משתלת "אלון" בקיבוץ יראון. יש להם משתלה עם שפע של עצי ארץ ישראל (חרוב, אלון, אורן, קטלב, אלה וכד') בממדים שונים, לטעמי המחירים קצת גבוהים, אבל כשאתה מוצא משהוא שמוצא חן בעינך - שווה. כדאי לקבוע טלפונית מראש, שלא יקרה לכם מה שקרה לי - בדיוק כשהגעתי, הייתה למנהל המשתלה (אמנון) ישיבה
בכל אופן, אני עשיתי את כל הדרך בשביל ג'ינקו בילובה שיש לי עליו מזה שנים אטרף (נו, עוד עץ ארץ ישראלי אחד כזה....) ומצאתי וקניתי וחזרתי מבסוט.

גיא קרן

New member
בגודל סביר לבונסאי?

ובכלל יש להם עצים המתאימים לעניות דעתך להסבה לבונסאי בזמן סביר?

uribz

New member
תשובה לגיא ול BEKN

יש להם עצים בגדלים שונים, מגובה 20 ס"מ (יחורים מושרשים) ועד עצים בשקים שחורים לשתילה בקרקע. איתן אכן קנה כאלה, ואז בחיתוך מתאים בזמן הנכון, יצאו לו עצים יפיפיים בזמן קצר. עצים כאלה (הגדולים) עולים מעל 200 שקל. אני קניתי עצים בגובה 30-50 ס"מ בני שלש שנים, במחיר 70 ש"ח, יש בהחלט התחלת הסתעפויות ובסיס לחומר גלם. אצטרך להמתין יותר זמן - עניין של עומק הכיס... כפי שציינת אכן הכל לפי "עניות דעתי" - אבל כמה מהבולטים בחוג אכן קנו שם מלבדי, אז אני מניח שניתן למצוא שם חומר טוב. שוב, אני לא מכיר משתלה דומה באיזור המרכז, הטיול לשם היה מקסים, וגם ביצעתי כמה "ימאדורי" על הדרך - כך ששווה את הנסיעה.

bekN

New member
גינקו

אני גם כן מת להשיג גינקו כבר הרבה זמן,מה המחיר שגבו עליו? ,באילו מימדים?

noamrathaus

New member
וונדי

הי, גם אני חושף את אחד מהמקורות שלי :) ... וונדי... שכולם מכירים, זאת שליד נתניה... ה"טריק" הוא להיות נחמדים ולבקש עצים לבנוסאי... ואז הם מביאים אותך לאזור ה"בררה" כפי שהם קוראים לו... זה בדרך כלל עצים מצויינים לבונסאי... התפצלויות נמוכות עצים עקומים וכו'.. בהצלחה :) התחילו לחפש עצים לתחרות בט"ו בשבט בחוג לבנוסאי.

vinbe

New member
ג'ינקו בילובה

אני מציע שתיעזר בהרבה סבלנות עם הג'נקו. אני קניתי אחד קטן (בערך כמו שלך) לפני די הרבה שנים והוא יושב לו בעציץ גדול מאז, גודל בקצב ממש מזערי, ואפילו לא התקרב לצורה שאפשר לעשות אתו משהוא. וזאת כי, מעבר לגידול האטי, הוא מאוד לא סובל חוטים ואלימויות אחרות, ובאופן כללי מתאים כמעת רק לסגנון זקוף (UPRIGHT). כך, שיכול להיות שה-70 ₪ שהשקעת עכשיו יהפכו ל-200 כאשר העץ יגיע למצב מתאים לעיצוב, בסופו של דבר. בכל זאת, עץ יפיפה עם מרקם וצבע וצורת עלים מיוחדים מאוד ושלחת צהובה יפה. הוא גם עץ די חזק, אם חי בכף במרפסת שתופת שמש וחשופה לרוחות (אצלי). אם יש מתכונות לשכנוע הג'נקו לשיתוף פעולה, אשמח מאוד ללמוד אותם.

uribz

New member
הנחיות לג'ינקו כבונסאי

תנסה את האתר הזה: http://www.xs4all.nl/~kwanten/bonsai.htm יש בו עיצות מעשיות ובהחלט לא טרוויאליות. אם יש לך התייחסות לגביהן - אשמח לשמוע. תודה - אורי

vinbe

New member
הנחיות לג'ינקו

הכרתי את האתר המעניין הזה ובהחלט אפשר להיעזר בו. מההנחיות שנותנים שם, 2 נדמה לי שהם חשובות: הראשונה להעתיק את העץ הצעיר כל שנה, כפי הנראה שזה חשוב גם כשהוא במכל גדול. באמת התחלתי לעשות זאת מהשנה שעברה ונדמה שזה עוזר. העצה השניה, להשתמש פעמיים בחודש בזבל אורגני, נראהת יותר בעיתית, לפחות בשבילי, אבל אולי אנסה למקם את העץ באיזה פינה במורד הרוח. בהצלחה

אולמוס

New member
משתלה בצפון

אכן משתלה מוכרת וידועה אצל ותיקי חוג הבונסאי מזה שנים ולפי מה ששמעתי יש שם גם חומר גלם טוב לבונסאי. אבל שימו לב להתאמה אקלימית של העצים שרוכשים שם- בעיקר אלה הגרים במישור החוף והשפלה.

למעלה