משתחררת!

משתחררת!

סופסוף, בשעה טובה ומוצלחת, גם אני מצטרפת אל שורת החיילים המשוחררים. א-ב-ל יש לי בעיה. אין לי מושג מה עושים "ביום האחרי". לאן נרשמים (ביטוח לאומי/לשכת עבודה/קופ"ח), מה הזכויות שלי, מה החובות שלי (והחוברת מהכנס לא עוזרת לי בכלל) אז הנה אני פה, מבקשת את עזרתכם- מה עושים ביום שאין כבר מפקד וקצין???? תודה :)

אני שאלתי אתכם ברצינות וזה התשובות שלכם??

טוב כנראה שאני צריכה לחפש פורומים באתרים אחרים שאולי שם יענו לי כמו בני אדם!

Jan22

New member
זו שאלה חוזרת ונשנית

אם היית רצינית אז היית מחפשת ב''חיפוש מתקדם'' .שאלו את זה פה ה-ר-ב-ה פעמים! *ביטוח לאומי - את משלמת מהחודש הראשון שבו לא קיימת לך משכורת צבאית. אם את עובדת - המעסיק מקזז .אחרת את משלמת עצמאית (130 שקל +-).*מס הכנסה - יש מדרגות מס לחיילים משוחררים ,לך יש 4.75 נקודות זכות לשנתיים הקרובות. תעביר את הנקודות - תשלמי מס הכנסה.*קופ'ח - בדר''כ מקבלים שנה חינם ,תלכי לקופה הקודמת שלך ותירשמי אליה.*אבטלה - תלכי תירשמי בלשכת התעסוקה ,תקבלי פנקס שבו מצויינים שעה ותאריך. אחרי זה תירשמי בביטוח לאומי (=הם מספקים את הכסף).

tal2135

New member
בשעה טובה ../images/Emo45.gif

ביטוח לאומי את יכולה לקבל גם ממעסיק אם תתחילי לעבוד בקרוב. אם לא תצטרכי לשלם כל חודש בספח אבל את צריכה לעדכן בלשכת ביטוח לאומי. מבחינת קופת חולים את חוזרת לקופות לאן שאת רוצה. אני חזרתי לכללית בגלל שזה חינם ביטוח מושלם לשנה וגם יש להם הטבות לטיולים של אחרי צבא, ביטוח שלושה חודשים חינם וחיסונים ברבע מחיר זה ממש משתלם ואחלה דיל. תכנסי לאתר שלהם: www.clalit.org.il ואם מעניין אותך בקופה אחרת להשוות תכנסי לאתר הבית כי אין ברירה זה חלק מלחזור לאזרחות.

למעלה