משתגעת

משתגעת ../images/Emo4.gif

היי, נתנו לי בדיקת דם לאבחון צליאק. לפני חצי שנה עשיתי גסטרוסקופיה ולא מצאו כלום. ממה שקראתי על המחלה אני מצליחה לראות אצלי חלק מסויים מהסימפטומים, אבל אני לא מקיאה או משלשלת. באמת יכול להיות מצב שאהיה חולה בצליאק והגוף לא ינסה להוציא את הגלוטן? גם לא התגלתה אצלי רגישות לחלב... שאלה נוספת, האם יתכן שתוצאות הבדיקה לא יהיה מהיימנות אם הן נעשו אחרי תקופה ארוכה שנמנעתי מחיטה לסוגיה? אציין שהרופא בצבא כבר החליט שזה IBS ורק לאחרונה עלתה האפשרות שאולי בכלל מדובר בצליאק. נשארו לי יומיים בערך לתוצאות ואני לא מצליחה למצא את עצמי.

היי ../images/Emo20.gif

אפשר לשאול אילו סימפטומים את רואה אצלך? אגב, לIBS ולצליאק יש כמה וכמה מאפיינים דומים וגם לי אמרו במשך תקופה שזה IBS והפלא ופלא, ברגע שהוצאתי את הגלוטן מהתפריט כבר אין בעיות. אחרי שתקבלי את תוצאות הבדיקות, גם אם הן יהיו שליליות תוכלי לעשות ניסוי ולהוציא את הגלוטן מהתפריט, ולפי זה לראות איך כדאי לך לפעול, ככה אני עשיתי, כי תמיד עדיף להקשיב לגוף מאשר למעבדה.

אממ...

כאבי בטן, אי סדירות ביציאות, גזים, נפיחות בבטן, בחילות חזקות, חולשה כללית ועייפות (גם אחרי 17 / 10 / 7 שעות שינה). אבל... אני לא סובלת מתת תזונה, אני לא רזה במיוחד, אין לי אנמיה (אבל תמיד היה לי ספק לגבי זה כי רמות ההמוגלובין נמוכות), אני ממש לא מקיאה ולא יוצא לי לשלשל לעיתים תקופות מדי. זה התחיל לפני שנה. עם הזמן למדתי מה עושה לי רע ומה עושה לי טוב ואיכשהו זה מסתכם בעיקר בלחם ומוצרים מהסוג. כבר חודשים שאני נמנעת ממאפים ושאר מוצרי גלוטן "מובהקים" (פיצות, בצקים למינהם, לחמים, בורקסים, קוראסונים, עוגות, עוגיות וכדומה). אבל ברור שזה לא פתר את הבעיה. הכל נמשך ורק החמיר. לאחרונה אין יום בבסיס שאני לא מתקפלת או מאוד סובלת בשלב זה או אחר, לרוב במהלך כל היום. לעומת זאת, כבר ראיתי איך בימים בהם אכלתי בעיקר ירקות נקיים, בשר, ביצים/גבינות אין לי כאבים כלל. ככל הנראה גם השוקולד עושה בעיות (וזה החלק הכי קשה להתמודדות). עם הזמן אני מורידה לעצמי מוצרים מהתפריט (היום הורדתי את חטיף הדגנים "כריות" מהתפריט) אבל אני לא מוצאת איזשהו דפוס ללכת לפיו. לאחרונה אני גם לא כל כך מאמינה שכאבי הבטן באים בעקבות איזשהו סטרס נפשי כזה או אחר (מה שמאפיין IBS). בקיצור, אני מחפשת שם לתופעה הזאת, וכרגע אני מוכנה לחיות גם עם צליאק. הרי ברור שהסימטופים לא יעלמו גם אם ישללו את המחלה, אבל לפחות ככה אני אדע מה בדיוק קורה ואיך אפשר למנוע את הכאבים. אין נורא מהלא נודע. והצבא הוא המסגרת הכי פחות תומכת לכל הסיפור הזה...

שני דברים:

1. מבטיח לך שזה *לא* סוף העולם. 2. עד הבר מצווה זה יעבור :) הדבר הכי טוב שאת יוכלה לעשות עכשיו (ואולי הכי קשה) זה פשוט לא להקדיש לעניין מחשבה, להעסיק את עצמך ב1,001 דברים אחרים ולהוריד את זה מהראש. והיה וגם בעוד יומיים לא ממש ידעו מה להגיד לך יש עוד מגוון בדיקות שאפשר לעשות (חוקן בריום, קולונוסקופיה ועוד...) אז אל דאגה - יגלו מה הבעיה שלך, מקווה שזה יהיה בקרוב ובקלות.

לא רק שייתכן שהן לא מהימנות

יש סיכוי טוב מאוד שהן לא מהימנות. אם תקופה ארוכה נמנעת מגלוטן, אין לבדיקות מה לאתר. בבדיקות דם לא יראו נוגדנים, בביופסיה - המעי כבר התחיל להחלים. לדבר על זה עם רופא הגסטרו, להסביר לו באילו נסיבות נערכו הבדיקות, לחזור לגלוטן (לתקופה לא קצרה... חודשיים בערך ואולי אף יותר, לפי הוראות הרופא) ולהיבדק שוב.

נטלי22

New member
לא סתם מחלת הצליאק נקראת

"המחלה בת 1000 הפנים". כי אצל כל אחד היא מתבטאת אחרת, ויש כאלה שאין להם בכלל סימפטומים חיצוניים ועדיין יש להם רמה גבוהה מאוד של נוגדנים ומעי מודלק מאוד (זה מה שהיה אצל הבת שלי, למשל, ובגלל זה עברו מעל שנתיים עד שאובחנה). אם ביצעת את בדיקות הדם ו/או הגסטרוסקופיה לאחר התנזרות ארוכה מגלוטן, הרי שהמעי כבר הספיק להחלים והנוגדנים הספיקו להיעלם, וכמעט בוודאות תצאנה תשובות שליליות לצליאק, שלא בהכרח נכונות. את הבדיקות לאבחון צליאק יש לבצע תחת נוכחות של גלוטן בתזונה לאורך שבועות ארוכים לפני ביצוע הבדיקה. לכן, אם כרגע את נמנעת מגלוטן לא תהיה כל משמעות לבדיקת הדם שעשית, ועלייך להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג שיחליט לאיזו תקופה עלייך לצרוך גלוטן לפני הבדיקה החוזרת, כדי שיראו את הסימפטומים (הפנימיים) של הצליאק, אם אכן את חולה. שיהיה בהצלחה

למעלה