משרת תקציבאית

מליז

New member
משרת תקציבאית

שלום לכם,
אני מאוד אוהבת את עולם הפרסום ומאוד נמשכת לזה....וביעד הקריירה שלי אני מעוניינת להשתלב בעולם הפרסום בהתחלה בתור תקציבאית...

יש מישהו שעבד בזה ויכול להגיד לי מה מרכיבי התפקיד והדרשיות ומה צריך לעשות באופן פרקטי בעבודה כזאת ואיך נראה סדר היום שלו?

המון תודה לכל מי שיתייחס לשאלה שלי זה מאוד חשוב לי

מליז

הי מליז, ברוכה הבאה, אגב מה עיסוקך כיום?...

רקע לימודים? יש בפורום הסברים ושאלות בנושא, כמובן גם בגוגל, מוזמנת לקבל מידע וחוו"ד בנושא תחום התקציבאות.
לגבי העבודה באופן פרקטי, מאוד תלוי באיזה משרד פרסום את עובדת, קטן, בינוני, גדול? יש משרדים עם מיספר תקציבאים מצומם, ויש משרדים עם מחלקות של תקציבאים.. וכמובן עם מיספר גדול של תיקי לקוחות או "תקציבים".
אנסה לתאר מנקודת מבט שלי כמי שהיה תקציבאי במשך שנים, ומה שמקובל כיום. ראשית, התקציבאי במובן הקלאסי של התפקיד, הוא למעשה איש הקשר עם הלקוח - המפרסם.
לכן חשוב שלתקציבאי/ת תהיה ראייה רחבה ככל האפשר בתחומים רלבנטים לקמפיין, הבנת אסטרטגיה וטקטיקה פרסומית, בקיאות במדיה, הבנה בהתנהגות צרכנים, תקשורת בין אישית טובה מאוד ליצירת "כימיה" מוצלחת עם הלקוח, עבודת צוות טובה והעברת הבריפים עם הלקוח לצוות המשרד , פלנינג, קריאטיב,קופירייטינג, עיצוב וכיו"ב, כדי שניתן יהיה להכין פרזנטציה מוצלחת עבור הלקוח, וכמובן לנהל קמפיין מוצלח לאחר אישור הלקוח.
בד"כ תקציבאים לומדים את התחום במיספר מוסדות לימוד ייעודיים, התייחסנו אליהם בפורום, אבל בהחלט ניתן להשתלב במקצוע בתחילה כעוזר/ת תקציבאי/ת, וללמוד את המקצוע "תוך כדי תנועה", במיוחד לבעלי רקע שיווקי, ניהולי וכו'. סדר היום כאמור מאוד משתנה בהתאם לאופי המשרד, בד"כ תקציבאי נידרש להשקעה מעבר לשעות העבודה המקובלות, בהתאם לדד ליין, "בלתמ"ים" עם הלקוח , אילוצי קמפיין ומדייה, שינויים וכדומה.
שיהיה לך בהצלחה

למעלה