משקרים בטיפול?

משקרים בטיפול?

אתם משקרים לפסיכולוג/ית שלכם? זה די טיפשי, גם לשלם המון כסף (כנראה שאני משלמת הכי הרבה) וגם לשקר בדרך. מצד שני לפעמים מתפדחים לספר את האמת, לא? אז אתם משקרים? על דברים גדולים או קטנים? על דברים שקשורים לביטול/דחייה/תשלום וכאלה, או על חלקים אמיתיים וחשובים בחיים שלכם? אני מנסה שלא, כי זה באמת נראה לי טיפשי, אבל אם אני ארצה לבטל פגישה כי אין לי כוח, בדרך כלל אני אמצא איזה תירוץ מעפאן.

קורה לפעמים

אבל זה באמת דברים קטנים ומפדחים שלא בא לי לחלוק עם אף אחד ולא נראה לי שזה ישנה משהו. בעיקרון גם אני חושבת שמיותר לשלם כסף ולשקר...

1 Sony

New member
לא משקרת

אבל כל משפט שני שלי זה "לא יודעת", אבל אני באמת לא יודעת...
לגבי ביטול תור- כאן אפשר להמציא, זה לא נראה לשקר, לא?

לימונית

New member
זו באמת שאלה קשה

את יודעת, פה ושם- שקרים לבנים
על הדברים הגדולים והחשובים באמת מספרים אמת. (כי סקס שקרים ורוקנרול יש גם בחינם באינטרנט, ולא צריך לרוץ בשבילו לפסיכולוג)

karina האחת

New member
בחיים לא

אני הולכת לפסיכולוג שאני סומכת עליו . יש לי עניי לפתור בעיות ולא לשקר .

דג שמש

New member
מה זה בעצם לשקר?

רב הזמן אנחנו אומרים רק חלקי אמיתות, שותקים חלקים אחרים, חושפים ואחר כך מתעטפים. אולי יש אנשים שבשבילם לשקר זה להגיד את האמת, או שיש להם דימוי עצמי מאד נמוך, שמתחנן מהם לשקר קצת מדי פעם, ואז... האם זה לא חלק מהטיפול?

לשקר זה לא להגיד את האמת

במקום שבו אתה יודע שאתה לא אומר את האמת. בלי כל השטויות. אתה בעצמך יושב מול בנאדם שאתה משלם לו כדי שיעזור לך על ידי שיחה (בדרך כלל) ובוחר באמצעות השיחה להגיד דברים שהם לא אמת. לא בערך, לא ליד, לא שאתה לא יודע אבל אולי האמת היא גרסת רשומות לא ברורה של המציאות ומהי בכלל מציאות. ידה ידה ידה כשאני משקרת, אני יודעת את זה. השאלה היתה אם אתה עושה את זה מול הפסיכולוג

דג שמש

New member
לא ממש מתחברת למה שאת כותבת

משום שלפעמים הסיפור "האמיתי" מורכב מהרבה מאד פיסות, מהתנהגות במהלך הטיפול, מהיחסים שנוצרים, מהשקרים והאמיתות, וחצאי השקרים וחצאי האמיתות, מהקושי לחשוף את האמת, מהצורך להתחבא מאחורי שקר, כל זה בעיני חלק מהסיפור האמיתי של המטופל, של אדם שפונה לטיפול. אפשר להגיד "זה רע לשקר בטיפול" ואת כמובן יכולה להרגיש יותר טוב, כי את הרי בצד של אלה שלא... אבל אולי יש אנשים שבשבילם הדבר החשוב הוא להבין למה יש להם צורך לשקר ואולי ההגנות שלהם לא ערוכות להגיד את כל האמת על ההתחלה. אני חושבת שצריך לשאוף להגיד כמה שיותר אמת, לפתוח דברים, ולגלות, אבל מי שמשקר בטיפול לא עושה "רע" או עושה "לא נכון".

זה לא עניין של "טוב" או "רע"

אבל זו כן סוגיה מעניינת בעיני, ולכן העליתי אותה
וכן, האמת היא משהו מאוד חמקמק ופשטני, במיוחד בהקשר של טיפול פסיכו-דינמי (אולי גם בגישות אחרות), שלא לדבר על זה שהעובדות היבשות הרבה פעמים הרבה פחות רלוונטיות מההקשר שבו הן מובאות, הפרשנות וכל מה שמתלווה אליהן. אני באמת התכוונתי ל"זיבולים", ואני מוצאת שמה שאתה אומר מחדד את הדברים. תודה

דג שמש

New member
אגב...

אולי כאן (בלינק) מתואר יפה (באחת הפיסקאות באמצע...) הנושא של "אמת". למרות שאני מבינה מה שאת אומרת, את אומרת שכשאתה יודע שאתה "מזבל" - למה שלא תפסיק? בגדול אני בעד, אבל..(וכל מה שכתבתי קודם).

קראתי, ואפילו את התגובות

ואני חושבת שיש כאן באמת הגדרות שונות למצבים דומים.

tipeshet

New member
המ.. שאלה קשה..

יודעת משהו? בעצם לא כל כך.. כן, אני משקרת מדי פעם, איפה שקשה לי לדבר, איפה שאני מתביישת, איפה שאני רוצה לשמור לעצמי.. כשאני לא אומרת אמת אני דואגת להגיד לפסיכולוגית שאני לא ישירה, שאני לא יכולה להגיד לה. לא יכולה להוציא מהפה.

למעלה