משקפי מגן לניפוח

shinbet10

New member
משקפי מגן לניפוח

שלום לאוהבי הזכוכית. נתקלתי פה ושם בתרעומות על נושא ה"מגן" במשקפי המגן. לפני שאבקש עזרה בעצמי רוצה להרחיב מעט את הידיעה. לסוגי זכוכית שונים יש צורך במשקפיים שונות... הסיבה- אורכי הגל הנפלטים מהזכוכית הלוהטת שונים בזכוכיות שונות. משקפיים לחרוזים (מורטי למשל) יהיו שונות לחלוטין ממשקפי לניפוח פיירקס ואלו יהיו שונות ממשקפי הצצה לתנור פיוזינג. ואגב, משקפיים לא נכונים לא עושות "בעיות עניים" באופן כללי אלא קטרקט המוביל לעוורון. בנסיונות חוזרים במעט החנויות שאני מכיר בארץ (כמו למשל ורצברגר הידוע ולא לטובה או גיל רפאל...) אין להם מושג ירוק על מה מדובר... לכולם מייעדים אותן משקפיים שאף הן ירודות מאד. ולשאלה שלי- בעקבות חזרה לעבודה בפיירקס- * האם ישנו מישהו בארץ שמייצר משקפיים מתאימים... * ושאלה לנקודות בונוס האם מישהו יודע בבטחון בפני אילו אורכי גל צריך להזהר. * ואולי אפילו, שומו שמיים, יש מקום לקנות בארץ. תודה שחר *

glassarah

New member
מושג ירוק...

זה בערך כל מה שאני יכולה לתת לך... אני יודעת שלעבודה בבורו צריך להצטייד במשקפיים עם העדשות הירוקות הכהות, משקפי דידימיום/ACE אכן לא מספקים את ההגנה המתאימה (אני לא יודעת מה השם הטכני של המשקפיים הירוקים). למרות שזה מזמן ידוע בחו"ל, אני תחת הרושם שבהרבה מקומות בארץ לא ממש מודעים לכך. עד כמה שידוע לי, משקפי ה-ACE אינם באיכות ירודה, הם עומדים בתקן העולמי, כל עוד מדובר בעבודה בזכוכית רכה. (אני לא מדברת על המשקפיים המזוייפים עם הציפוי המתקלף, שעליהם כבר דובר כאן ארוכות.) אני לא יודעת אם המשקפיים הירוקים נמכרים בארץ - אולי אצל בני קדם?

בני קדם

New member
לשחר. משקפי מגן דידימיום לניפוח זכוכית

אתה כותב כי נתקלת בתרעומת על נושא משקפי מגן לעבודה בזכוכית. ומצד שני אתה מסביר על עניין אורך גל הנפלט מהזכוכית הלוהטת. וזה לא מדויק. לעבודה בפיירקס צריך להשתמש במשקפי דידימיום אייס וזה המשקף הטוב ביותר המיוצר היום בעולם. בארץ אף אחד לא מייצר משקפי דידימיום כולם מיבאים מחו"ל. כדי להבין יותר בנושא תכנס לאתר של wale apparatus יש שם הסבר מלא בנושא www.waletpparatus.com ולידיעתך גם בגיל רפאל וגם אצלי נמכרים המשקפיים מיבוא. וגם בעבודה בזכוכית פיירקס צבעונית צריך להשתמש במשקפיים כהות יותר במספר כהות 3.4.או 5 . מקווה שעזרתי לך בני קדם.

h e l e n a 1

New member
לאור חשיבות הנושא

מקווה שאתרים שנמצאים ברשימה המצורפת (הלא מלאה) תמצאו מידע שיעזור לכם לעשות סדר לגבי נושא משקפי מגן בעבודה בזכוכית חמה. מומלץ לדפדף מסעיף לסעיף ולהכנס לקישורים שבתוך הקישורים. באתר הזה ישנן תרשימים שיעזרו להבין את רמת ההגנה על העניים.

glassarah

New member
לידע כללי: שאלתי את אילן בקשר לזה

מסתבר שגילרפאל דווקא הזמינו לא מזמן את המשקפיים המיוחדים לבורו מבית פיליפס (בעלי העדשה הירוקה הכהה), והם אמורים להגיע לחנות במהלך הימים הקרובים.

בני קדם

New member
משקפיים בעלי עדשה כהה במיוחד לבורו צבעוני

חשוב להבהיר כי משקפיים בעלי עדשה כהה, מיועדים בעיקר לעבודה בזכוכית בורו צבעונית. לעבודה בזכוכית בורו שקופה צריך לעבוד במשקפי ACE בצבע כחול בהיר,יש 3 דרגות כהות למשקפיים, וכמו כן יש עדשות המחולקות חצי תחתון כהה וחצי עליון כחול בהיר. וכל אחד צריך לקבוע לעצמו איזה רמת כהות מתאימה לו/ה, וזה לאחר בדיקה בזמן עבודה.(הדבר נובע לפי רמת סגירת הצמצם של כל אחד או אחת).בכל אופן צריך להתחיל ברמה 3, ואם זה עדיין מסנוור בזמן עבודה עוברים לכהות יותר גבוהה כלומר 4 או 5

למעלה