משקפיים

משקפיים ../images/Emo7.gif

אז אולי הבן שלי (עוד לא בן 3........) צריך משקפיים בגלל בעיית צילינדר. אני ממש עצובה מזה. הבנתי שזה משהו מולד ואין מה לעשות. מבאס אותי שבגיל כזה שהם אוהבים להשתולל הוא יצטרך להיות מוגבל עם משהו על הפרצוף( ואני יודעת מה זה כי גם אני ממושקפת..) והוא גם יהיה היחידי בגן... מה לעשות , זה מעציב אותי... מישהו מכיר/מישהו יודע???

בתור משקפופרית לשעבר../images/Emo218.gif

בהחלט מבינה אותך ועדיין חושבת שמשקפיים זה מקסים. יש היום משקפיים מיוחדות לילדים,גמישות מאד וכמעט בלתי מורגשות. מה שאת תשדרי לו זה מה שהוא ישדר לסביבה:זה אני,עם משקפיים או בלעדיהן.

מיכלי MP3

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא לשדר לו שהוא מוגבל או מסכן חו"ח, הוא יראה בעזרתם הרבה יותר טוב - ואם כבר, אז בעזרתם הוא יוכל לשחק הרבה יותר טוב עם החברים !

תודה לשתיכן. הדבר האחרון שאעשה זה

לשדר לו שהוא מסכו. בכלל אני אמא שמשדרת לו רק כמה שהוא הכי הכי.. ככה שאל דאגה גם אם הוא יצטרך משקפיים אני אשדר לו שזה הכי כיף משקפיים והנה גם לאמא יש.. וכו' וכו'... אבל שאלתי היתה בעצם מקצועית - מישהי מכירה את התופעה / למישהי יש זאטוט/ה עם משקפיים? זה עובר מתישהוא? תודה

אופטימיות זו המילה הנכונה

יכולה לומר לך מנסיון שישנם מקרים שזה אכן עובר במידה וזה צילינדר ולא מספר קבוע. יש לי שני אחיינים מקסימים (אמנם של בעלי אבל עדיין מרגישה כאילו אחייני שלי) שנולדו פגים במשקל 1600 ק"ג ובגלל הלידה והמשקל התפתחו אצלהם בעיות ראייה בערך מגיל שנתיים. שניהם הרכיבו משקפיים לאורך זמן והפלא ופלא לאחד מהם בגיל 4 הורידו את המשקפיים כי הראייה שלו הסתדרה. שינם אימונים לעיניים שמחזקים את השרירים. אני יכולה להמליץ על ד"ר אשכולי בחולון - רופא עיניים מעולה שגם בני היה מטופל אצלו עקב עין עצלה. ושוב תהיי אופטימית ושדרי לילד ביטחון שלם. משקפיים היום נחשבים כאקססורי אפנתי לכל דבר. קדמי אותו אולי לעולם הבוגרים והסבירי לו שהוא ממש חתיך ונראה בוגר עם משקפיים. יש היום מבחר עצום ואופנתי. אני יודעת מנסיון עם הקטנים במשפחה שהחמאנו להם המון ואפילו אני מרכיבה משקפיים ותמיד אמרתי להם שנרכיב ביחד ונעשה תחרות מי מרכיב הכי הרבה זמן עד השינה מקבל חיבוק ונשיקה ענקית מהדודה (אפשר גם פרסים יותר אטרקטיבים מנשיקות).

../images/Emo13.gif תודה.זה מה שחשבתי שאעשה

אתחיל להרכיב בעצמי את המשקפיים שלי (בד"כ אני עם עדשות. שונאת משקפיים). ואז נסתובב 2 משקפופרים ..
טוב, בנות שאלו יהיו הצרות היחידות שלנו בחיים. יום נפלא. אגב, אני מחיפה ויש לי רופא עיניים חיפאי מעולה. תודה

Nuli77

New member
לאחותי הקטנה היו משקפיים בגיל הגן

ואני זוכרת את החששות מהנושא. בסוף היא קיבלה זוג משקפיים מדליקים צבעוניים כאלה וממש חמודים. בגן התייחסו לזה מאוד יפה, אני חושבת אפילו שהגננת החמיאה לה בצורה מוגזמת ובהתלהבות איך שהיא הגיעה איתם לגן כדי שהילדים יקבלו את הרושם שזה משהו חיובי. לא נרשמו תקריות העלבה או דברים בסגנון. לעניין הצילינדר - אני לא חושבת שזה עובר מעצמו (גם לי יש..) אבל בגיל מאוחר יותר היא התחילה לצרוך את המשקפיים רק לקריאה וכיוב' ולא על-בסיס קבוע כך שיכול להיות וזה משתפר עם הזמן. בגדול למיטב ידיעתי צילינדר לא מצריך משקפיים כל היום אלא רק בקריאה/טלויזיה וכו'. יהיה בסדר, אם הוא ירגיש נוח איתם ויקבל תחושה טובה מהסביבה אז הוא יקרין את זה החוצה וימצא גם את הדרכים שלו להשתולל ולשחק עם משקפיים. אני בטוחה שהוא יסתדר!

lulalo

New member
../images/Emo24.gif

שלום לכולן, אני קוראת כאן בשבועות האחרונים, ועכשיו החלטתי 'לצאת מהארון'. אני לולה, אמא למשקפופר קטן בן שנה ושבעה חודשים, הוא עם משקפיים כבר שלושה חודשים. גם עם בעיית צילינדר. אני מקווה שה'אולי' יהפוך ל'איזה כייף לא צריך', אבל רק למקרה שלא - אני יכולה להרגיע אותך שזה לא מפריע להם להשתולל
הילדון שלי העביר אותנו תקופת הסתגלות לא קלה, אבל היום הוא נמצא יום שלם עם המשקפיים, ומבקש להרכיב אותם אם שכחנו. בגן אפשר לעשות מסיבת משקפיים, אפשר לקנות לו משקפיים ממותגות (אני לא מתה על זה, אבל אולי בגיל 3 זה יעיל) ואז שאר הילדים רוצים גם. ומה שאצלנו הכי עזר - הפסקתי ללכת עם עדשות, אני מרכיבה גם את המשקפיים. הסולידריות הזו עזרה מאוד. בהצלחה!

../images/Emo207.gif../images/Emo22.gifאיך גיליתם שיש צורך

לי היו משקפיים מגיל 4 ואני משקשקת שגם רננה תצטרך...קבעתי לה תור לעוד חודש אבל אולי בינתיים ספרו לי איך קרה שגיליתם שהאוצר צריך...

אוף העלית בי ../images/Emo7.gif ../images/Emo24.gif

שלי קטנצי'ק בשביל זה והוא בן 2.8 אז שלך?? מגיל שנה וקצת עם משקפיים?? אוף ממש כואב... אני הולכת לרופא מומחה ומקווה שבסוף לא נצטרך אבל אם כן אז "קטן עלינו ". אבל מה אמרו לך ? בעיית צילינדר זה לכל החיים? אני לוקחת את זה קצת קשה. בגלל שאני שונאת משקפיים אז אני מרחמת עליו אבל לכי תדעי, אולי הוא דווקא יתלהב מיזה??? ולאמא של רננה - גילינו את זה בבדיקת ראיה שגרתית אצל רופא עיניים. צריך להקפיד אחת לחצי שנה/שנה ללכת. בהצלחה

ועוד וידוי..עם יד על הלב

נראה לי שבגלל שאני בעצמי מתביישת ללכת עם משקפיים .. מעבר לזה שזה לא נוח לי פיסית אני גם קצת מתביישת .. כן, כן, בגילי המופלג.. פשוט אני חושבת שאני לא נראית במיטבי עם משקפיים. אז אולי אני משליכה את זה עליו ובגלל זה קשה לי עם זה . מה איתך ליאת? האם עברו בך מחשבות כאלו? להתבייש בזה?

lulalo

New member
לעולם לא התביישתי

לא בעצמי עם משקפיים, לא בבעלי, ולא באחיות שלי. ובטח שלא בבן שלי. משקפיים זה אכן סוג של מוגבלות. אבל שאלו יהיו הצרות שלנו. מה שכן בגע שזה יתאפשר, והוא ירצה עדשות/ניתוח/כל דבר אחר שימציאו עד עוד 12-15 שנה אני אאפשר לו. לעולם אל תתביישי בדבר כזה (גם ל בדברים אחרים, אבל זה כבר לשירשור אחר)

lulalo

New member
אני לקחתי את זה מאוד קשה

אני לא אגיד לך שזה אושר גדול, זה ממש לא. ואני שונאת את התגובות של 'אבל זה ממש מתוק ילד עם משקפיים'. זה מתוק כשאת רואה את זה ברחוב, לא כשזה הבן שלך
גם אני שונאת משקפיים, העדשות אצלי בשימוש קבוע - אבל הפסקתי. אני הולכת יותר עם המשקפיים עכשיו. לא צריך להקפיד ללכת אחת לחצי שנה, אבל כדאי לבצע בדיקה אצל רופא עיניים לילדים עד גיל שנה. בעצם - בכל גיל כדאי. גם אם הילד עבר את גיל שנה ועדיין לא נבדק בצורה מסודרת (רופא, הרחבת אישונים וכו') בהצלחה

b o t t e n

New member
וחייבת לבגיד שהם באמת מתוקים עם משקפיים.

פיתאום הוא נראה מין מענטש כזה

גם לילד שלי משקפיים מגיל 8 חודשים

היום הוא בן 5. התחיל בגלל פזילה שתוקנה בניתוח בגיל 3 ועכשיו יש לו צילינדר - כמו אצלכם הוא ממש לא מוגבל בגלל המשקפיים, להיפך, הן הבטחון שלו. אמנם הוא "גדל" איתן וזה מה שהוא מכיר אבל מוגבל? ממש לא. והוא היחידי בגן, ומעולם לא הציקו לו - הוא ידע לספק את הסקרנות הטבעית של הילדים בהסברים פשוטים והוא מדגיש את הייחודיות שלו (אני לא עזרתי בזה באופן מודע לפחות). ו...הוא ילדון יפהפה (ברור) עם אבא ממושקף ואמא חצי ממושקפת (עדשות ברב הזמן) עם משקפיים מגניבים של בוב הבנאי (השוק מלא בדגמים יפים לילדים) ולא, זה ככל הנראה לא עובר מתישהוא. אני מבינה את העצב שלך, הוא לגיטימי. את צריכה לעכל את המצב החדש וללמוד להשלים עם השינוי ואת זה להקרין לו. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות אני כאן.

lulalo

New member
נהדר לשמוע!

זה כל כך עוזר לדעת שכשהם גדלים השד לא נורא כל כך. חשבתי שהכל עובר אצלנו חלק בגלל שהוא כל כך קטן, ולא מבין את ההבדל. הוא פשוט נהנה שהוא רואה סוף סוף. לשמוע שבגילאים גדולים יותר עדיין זו התחושה, זה פשוט נפלא! המו תודה על השיתוף |

למעלה