משקף כהה ל
Quantum Arai ?

• פותח הנושא twee
  • פורסם בתאריך

twee

New member
משקף כהה ל ../images/Emo61.gif Quantum Arai ?

יצא לי מספר פעמים לראות אופנוענים שרוכבים עם משקף כהה. נראה מדליק לאללה וגם בטח חוסך משקפי שמש. השאלה היא, מה קורה בלילה ?!?!? מחליפים קסדה ? נוסעים עם משקף ספייר בתיק
?? או שרואים נורמלי והאם בכלל אפשר להבחין בפרטים במשקף כזה ? מישהו כאן רוכב עם אחד כזה ביום/לילה ?

menimm

New member
אותו הדבר בכל קסדה ...

משקף כהה בלילה יהיה מסוכן לשימוש ברכיבה, שתי אפשרויות נוספות בפניך.. 1. ללכת עם משקף שקוף ספייר, ולהחליף בהתאם לתאורה בחוץ 2. משקף כתום או צהוב, אלו יעזרו במניעת סינוור, ישפרו את רמת הקונטרסט ובלילה לא יהיו כהים מדיי לשימוש (בקיצור, מומלץ). אני אגב רכבתי עם משקף כהה שהוחלף ביום שלמחרת במשקף כתום (SHOEI), ומאז כבר כמעט 4 שנים שאני רוכב עם משקף כתום בכל שעות היממה

Phangan

New member
זה כמו משקפי שמש בלילה

אני התרגלתי... אבל הכי טוב להחליף למשקף צלול בלילה.

DR EVIL

New member
משקף כהה לא מסנן את קרני השמש|זהירו

לא חוסך משקפי שמש ועלול להזיק!

D the kid

New member
היה פעם שירשור אותו הדבר

אבל נענה שוב. - הכי בריא זה משקף בהיר בלילה! ז"א לא לנסוע עם משקף כהה כשאתה יודע שאולי תחזור בשעות חשכה. (תנסה להרכיב משקפי שמש ולנסוע כמה מטרים בחושך ברחוב לא מואר כדי להבין למה לא טוב כהה). - פשרה באמצע זה כתום (לא אותו אפקט ביום...וכמובן לא אותו אפקט בלילה!). - רוכבים עם משקף כהה בלילה ?? מה פתאום !! (בטח שלא בנסיעות ממש ארוכות
).

twee

New member
רגע, חלונות כהים ברכב ..

לא עובדים על אותו פרנציפ ? כלומר ברכב עם חלונות כהים, גם לא רואים כלום בלילה ? אין טכנולוגיה שמאפשרת למשקף להיות כהה ביום (כמו משקפי ראייה שמסתגלים לשמש בחוץ) ולהתבהר בלילה ?

Treker

New member
מתי בפעם האחרונה ראית

רכב עם חלון קדמי מושחר
(גם אם ראית זה לא אומר שזה חוקי)

אורי-

New member
מה עם מראות הצד?

אבל יותר מטריד אותי אנשים עם חלון אחורי שסגור עם וילון (לא וילון "שקוף" , אל וילון של ממש).

אורי-

New member
זה מה שאמרתי

אם הם כהים בלילה , אתה לא תראה מה קורה במראות , שזה מאוד חשוב (לדוגמא - לראות רוכב אופנוע שמתקרב אליך).

נהגי משאיות - זה לא אלה עם שדה ראיה

מוגבל? שאפשר להכניס כמה וכמה פרייבטים מסביבם ללא יכולת זיהויים? לא בכדי נהג משאית מחוייב במכוון קרקעי ברוורס. נהג משאית גם לא מזגזג כמו נהג רכב פרטי. ועוד משהו - נהג משאית הוציא רשיון למשאית , ונבחן על שליטה ברכב עם מראות צידיות בלבד.

נתן.ל

New member
אני אישית רוכב רוב הזמן עם משקף כהה

לפעמים גם בערבים ואף בלילות. לא כל כך נורא, רואים יופי את הכל רק קצת מושחר יותר והכי חשוב: לא מסתנוורים ממכוניות. אז נכון זה לא המצב האידיאלי, אבל זה לא מה שמעסיק אותי אם אני יוצא לרכב במשך היום ולא יודע מתי אחזור. כאשר אני יוצא בלילה אני מחליף משקף לכזה שקוף. אני רק חייב לציין שכאשר אני רוכב בלילה זה בד"כ בכבישים ראשיים ומוארים היטב, בכבישים קצת פחות מוארים זו בהחלט יכולה להיות בעיה.

M O R M

New member
נתן - זו עדיין שגיאה ולא נכון לעשות

גם אם אתה רוכב עם משקף כהה בלילה זה עדיין לא אומר שזה דבר שנכון לעשותו. לא בריא .

smooky

New member
לא בריא לראות שחור כל הזמן ועוד

במיוחד בלילה הייתי הולך עם משקפי שמש/ראיה בלילה והיה סבבע רופא עיניים שלי אמר שזה מזיק לעיניים להשתמש במשקפיים כהות בזמן חשיכה.

אורי-

New member
גם לי יש משקף כהה

בהתחלה אפילו נסעתי איתו נסיעת לילה או שתיים , נכון להיום , אם אני צריך לחזור מהעבודה הביתה (4 דקות מהיציאה ועד הדימום) והכהה מורכב , אני לא מחליף במיוחד , אבל נסיעות ארוכות בחושך / בין ערביים - רק עם שקוף. כשיש שמש מול העיניים , זה עוזר מאוד , ויותר נוח לי אישית ממשקפי שמש בקסדה. (גם יוצא לי זול יותר , איבדתי 3 זוגות משקפי שמש תו"כ רכיבה , הסרת קסדה וכו').

TomaC

New member
../images/Emo91.gifמשקף חצי כהה

יש לי משקף חצי כהה של אראי. אם אתה מכיר את השיטה שלהם (נקראת Super ADSsis) ניתן להחליף את המשקף בכמה שניות בודדות. המשקף החצי כהה מספיק טוב לרכיבה ביום (אם כי בבוקר, ברכיבה מול השמש הוא בעייתי משהו), וניתן לרכב איתו בלילה ללא בעיה. (עדיין, ברכיבות ארוכות אני לוקח איתי גם משקף שקוף). אני רוכב עם זה לא בגלל שזה מדליק, אלא בגלל שלדעתי משקפי שמש מתסירות הרבה משדה הראיה (כשמסתכלים מאחורי העורף).

r a n n i

New member
דווקא ראיתי

באחד מבתי העסק בת"א לא זוכר איזה קסדה עם משקף שקוף ועליו עוד משקף כהה (זה נשמע קצת כמו המשקפיים של פרוק אבל זה דווקא בסדר) לא התעמקתי בקסדה הזאת אבל אולי יש קסדות כאלה של אראי או שואי?

למעלה