משקל שק איגרוף

accurate

New member
משקל שק איגרוף

אני מעוניין לרכוש שק איגרוף, אך אינני יודע באיזה משקל. אני עצמי שוקל 82 ק"ג. באיזה משקל צריך להיות השק?

מה שיותר כבד - יותר טוב

בוקר טוב:

לרוב, כשתקנה שק איגרוף הוא יהיה ריק: אלא אם קנית אותו משומש ממישהוא שכבר מילא אותו.
ניתן למלא שק איגרוף בסמרטוטים ו/או פסולת גומי ו/או חול ים ו/או נסורת עץ ועוד ...

ככל שהשק כבד יותר ודחוס יותר: כן תתחזקנה המכות שלך מחד - והצורך שלך בהפקת כח נכונה ושמירה על מנחי מכה נכונים, מאידך (עמ' שלא תינזק מקשיותו
).

אל תקמץ
: קנה שק איכותי, השקע בדחיסתו וקבע אותו במקום בטיחותי שיוכל לשאת את משקלו.
אשר כיצד לעבוד על שק (שזה עולם שלם בפני עצמו): אם אינך יודע - ממליץ לקבל הדרכה ממי שעוסק באיגרוף / איגרוף תאי / קיק בוקס...

יובל.

לא מסכים

שק כבד מדי יחזיר זעזועים לגוף: לאיברים שמכים בשק ולעמוד השדרה. זה עלול לגרום לדלקות ונזקים במיפרקים של האיברים המכים (פרק כף יד, מרפק, כתף אם מדובר באגרופים, או ברכיים ואגן אם מדובר בבעיטות) ועד לנזקים בעמוד השדרה.
השק צריך להיות כבד במידה הנכונה, לא כבד מדי ולא קל מדי. הוא צריך לספוג את המכה וקצת להתנדנד.

אישית, אני מאמין ב"לגדול" עם השק

הבעיה שאני מוצא בשקים "סלחניים"
היא שחסרי ידע מתאים: "מתפרעים" עליהם מבלי לקבל את הפידבק הנכון...

כשמתאמן יודע שאם לא יחבוט נכון - השק "לא יסלח" לו והוא עלול להינזק
: ישקיע אחרת לגמרי בבקרת עצימות, מהירות ודיוק תנועתי.
כך, לאט ובהדרגה ( שתי מילים לא כ"כ פופולאריות): מתחזק הגוף, מתנקה הטכניקה, מתחדדת הכוונה - ואיכות החבטה מגיעה לרמות אחרות.

לתפיסתי, לכל הפחות...

לגדול עם השק נשמע כבר אחרת

ובעיני דווקא שק כבד שלא זז מזמין את העובד עליו "להתפרע" עליו כי הוא לא זז ומקבל הכל. על שק קל שמתנדנד אי אפשר להתפרע, והוא אולי יותר ידמה יריב שזז וצריך לפגוע בו בתיזמון הנכון. בעיני צריך שק בינוני, לא כבד מדי שלא זז ומחזיר את המכה לגוף, ולא קל מדי שמתנדנד ומקשה לעבוד עליו בעוצמה. בכל מקרה חשוב לעבוד עם טכניקה נכונה, אחרת זה מתכון לנזקים מצטברים ולפציעות.

ש מים

New member
כבד ורך...

רן,
אני מסכים עם דבריך, אבל גם עם חלק מהדברים של יובל. לכן, הפיתרון המושלם לדעתי הוא "רך וכבד". הבעיה שלא הצלחתי להגיע למינון הזה (עד היום "רך" הולך עם "קל" ו-"כבד" הוא עם "קשה"
).
אולי הבעיה היא עם חומר מילוי אחר? (אני מילאתי עם סמרטוטים).

accurate

New member
יש שקים חדשים שהם כבר ממולאים,

בחלוקה למשקלים שונים. על איזה משקל אתה ממליץ לי?

תלוי...

מה אורך השק, ממה הוא עשוי, במה הוא מולא... שק קצר לעובדת גוף, ישקול מן הסתם (לרוב) פחות משק ארוך המיועד גם לבעיטות...
במכון בו עשיתי את צעדי הראשונים באיגרוף (יעקב דסקלו - נהריה) תלוי שק ישן ולא גדול העשוי עור עבה והדחוס בשעות סוס.
60/70 קג' של חויה מתקנת לכל מי שחושב שהוא יודע לעבוד על שק
... כבר אין להשיג דברים כאלו...

לענייננו: חשוב שיהיה דחוס כהלכה לכל אורכו. שכשתנחית חבטה תחוש בהתנגדות שלא תאפשר לך לשקוע בתוכו -
ובה בשעה: גם לא תזרוק אותך בריבאונד...

"בשעות סוס" צ"ל "בשערות סוס".

אגב, בקובה הענייה: עורמים ומחברים ביחד מס' צמיגים משומשים של מכונית ותולים אותם כשק...

accurate

New member
שק באורך מטר וחצי,

גם לעבודת ידיים וגם לעבודת רגליים.

גם אם אני אקנה שק ריק, אני צריך איזה משקל מקסימלי צריך. אז מה אתה אומר?

מאחר ואתה חסר נסיון בעבודת שק,

ממליץ לך קודם כל ללמוד כיצד לעבוד על שק ורק לאחר מכן לצאת לדרך באופן עצמאי...

accurate

New member
איך ללמוד?

אני לומד קרב מגע ובמכון שאני מתאמן בו אין שקים.

ע"ע תשובתי הראשונה. מורה לענף איגרוף כל שהוא

ישנן שפע חנויות online בהן תוכל לרכוש שקים. אל תתבייש לשאול את המוכר שאלות על סוג החומרים, היקף האחריות הניתנת וכיוב'.
קניית שק משומש איכותי ובמצב טוב שמולא כהלכה: היא אופצייה מאוד מומלצת. וגם כאן: מורה לאיגרוף יוכל לעזור / לכוון...

accurate

New member
מה כבר צריך לדעת בעבודה על שק?

זה לא משהו שאוכל לשאול את המאמן שלי וזהו?

אה, לא רציני

קודם כל צריך ללמוד יציבה: עמ' שכשאתה חובט (יד / רגל) לא תאבד שיווי משקל ולא תישאר חשוף לפגיעה / ריק מעצמה אחרי ששיגרת חבטה...

אח"כ יש ללמוד תנועה: כי אם אתה חובט תוך כדי תנועה אתה מעצים (באמצעות התנע שלך) את עצמת המכה ובה בשעה מקשה על היריב להתביית עליך.

משם ובהנחה שגם למדת כבר עקרונית כיצד חובטים) ניתן לעבוד על תנועה (בודדת / קומבינציות) ניתן לעבוד על דיוק, מהירות, כח, יכולת אירובית ואנ-אירובית ועוד...

עבודה על שק היא עולם מלא... ממש כשם שלדעת להחזיק פוקוסרים / כפפות מיקוד, היא אמנות בפני עצמה...

ולהיוועץ במאמן שלך באופן עקרוני - זה תמיד טוב.

למעלה