משקל והריון

משקל והריון

שלשום ביקרתי אצל הדיאטנית, וקיבלתי מרשם מפורט לדיאטת השמנה. היא אמרה שאני צריכה לעלות במשקל, ולהעלות את רמות הכולסטרול ושזה חשוב על מנת להכנס להריון. כמובן שללכת אליה, היה רעיון שלי, לאחר שקראתי במקום מסויים, שהדברים קשורים האחד לשני, ולא של הרופא שלי שפסל את הענין. הבעיה שלי עם בן זוגי, שכל הזמן טוען שאני לחוצה, ושאני אהיה שמנה, (והוא שכמעט כפול ממני במשקל...ממש אין לו זכות דיבור.) מישהי יודעת איפה אני יכולה למצוא חומר בנושא ? (אולי זה קצת ישכנע אותו) לפעמים אני מרגישה שאני בעסק הזה לבד, (איתכן כמובן) וזה עושה עוד יותר עצוב.

רוצה גורים, יקירתי.

גם אני הלכתי לפני שנה וחצי לדחאטנית שנתנה לי דיאטה מפורטת על מנת לעלות במשקל. אצלי זה דווקא הרופא ששלח אותי (אני שקלתי אז 42 קילו וגובה 163), לאחר חודש שעשיתי בדיוק מה שדרשו ממני, והייתי צפויה לעלות קילו שלם, עליתי רק 200 גרם, כן כמו חבילת מרגרינה. אולי יש קשר, אבל אצלי לא הפסיקו את הטיפול, רק התקדמנו הלאה. הרופא שלי דואג שההורמונים יהיו בגובה נורמלי, ושהמחזור יהיה סדיר. הוא טוען שאם המחזור סדיר אין מקום לדאגה כרגע. אבל... ברגע שאנחנו נכנס להריון, חובה, אבל חובה להשמין, כדי נוכל להחזיק את העובר אצלינו 9 חודשים. מצטערת אין לי חומר על הנושא, אבל שתהיה לך דיאטה מוצלחת. ד"א מאיזה איזור את בארץ? שבת שלום. שרה

ענבל **

New member
לדעתי, חשוב שיהיו ויטמינים לגוף

בכדי לקלוט הריון, לגבי השמנה לצורף הריון- ממש לא נראה לי. יש תוספי ויטמינים כמו פרנטל ועוד...שהם טובים וחשובים כהכנת הגוף לפני הריון ובזמן הריון. בהצלחה.

ינסון

New member
אוכל והריון

הי רוצה גורים, יש יותר מקשר אקראי בין תזונה להריון. אני, שבעברי שקלתי 130 קילו, חקרתי את הנושא מכל הכיוונים האפשריים ולמדתי אותו עד כדי כך שבמהלך שנה וקצת ירדתי למעלה מ- 60 קילו. ישנם מזונות, כמו מוצרי חלב מהפרה, שאוגרים נוזלים, גם ברחם, וזהו מצב שמפריע בקליטת ההריון. אם הרופאה שלך המליצה על דיאטה עשירה יותר בשומנים, לכי על שומנים בריאים, כמו שקדים ואגוזים, אבודקו, תשתדלי לאכול עם שמן זית וקנולה, שהם שמנים טובים יותר. חפשי את אותם מאכלים העשירים בויטמין E ובאבץ. אלו אבני היסוד של מערכת הרביה שלנו והם למעשה חשובים מאוד בקליטת הריון..ולא משנה באיזו דרך ההריון מושג. יש המון חומר על הנושא באינטרנט... יום טוב

למעלה