משקל הסגולות

משקל הסגולות

מועדים לשמחה הרבה זמן שלא ביקרתי כאן (הוותיקים בטח זוכרים אותי) אז ככה. מרוב המסחרה שקיימת בציבור שלנו סביב עניני הסגולות הפכתי להיות סקפטי ואנטי לכל הענינים האלה. קיבלתי ברכות מרבנים. התפללתי בקברי צדיקים, גם בעמוקה (כי היינו שבת באיזור). לא יותר מזה. ו.. אני כבר בגיל מתקדם ומדי פעם עולות לי המחשבות אולי אני צריך לעשות יותר השתדלות גם בתחום הסגולות מה דעתכם בעניין?

ארטיימר

New member
אין לי ממש נסיון

רק מה שדחפו לי פה ושם, כסאות, צלחות, אבל לא הייתי נגיד בעמוקה.. יכול להיות שבגלל זה לא התארסתי?

דעתי.

שאם ברכות מרבנים ותפילות לא עזרו אז אתה חייב להתחיל לחשוב אם יש אמת בדיבריהם.

אתה אופטימי.

אם תפילות שזה הנשק הישיר לא עוזרות אז צריך להרהר על האמונה בכול עסק הדת לפי דעתי.

קליט

New member
באף מקום לא כתוב שתפילות וברכות

נענות על מה שבקשת . כל תפילה מורידה שפע ברכה . קורה שברכה עוזרת . קורה שסגולה עוזרת .

הענין הוא

שדכאונות מגיעים גם כך למי שמועד אליהם. הסגולות נותנות תקווה, לא ציפיות. תחושה שאתה בעניינים.

קליט

New member
סגולות לא עוזרות בדרך כלל . מנסיון .

לפעמים זה מגביר את האמונה . ולפעמים זה נותן לך "דחיפה" בכמה מובנים . . כמו לדוגמה : מישהו שמוצא "זרוע" בכיס החליפה שלו - זה מזיז לו משהו בנפש = אמונה שזה יכול לקרות, להרבות בעשיה ולא להרפות, לחשוב חשיבה יצירתית בענין וכו` . היום, יש חרדים שלקחו את הענין מדי רחוק והם מדלגים מסגולה לסגולה במקום לעשות את מה שצריך .

למעלה