משקל אופטימלי

akira

New member
משקל אופטימלי

בעקבות ההודעות על שיפור צריכת האוויר, עלתה בי השאלה מה המשקל האופטימלי לצולל והאם יש דרכים לשפר אותו ? עד כמה שאני יודע משקל אופטמילי אומר שבסוף הצלילה אתה מאוזן עם מאזן ריק מה שנשגב מבינתי איך אפשר לשנות את המשקל חוץ ע"י החלפת ציוד ?/ הורדת חליפה ? איך מגיעים ל 2 פאונד כמו שמישהו אמר כאן ? -דניאל

javierg

New member
אפשרות שבד"כ עובדת היא לבדוק

אם לא לקחת מראש יותר משקולות ממה שאתה באמת צריך. משום מה קיימת נטיה לחשוב שעדיף להיות עם יותר משקל (ולפצות ע"י ניפוח מאזן). אם יש לך 2 פאונד מיותרים, אולי זה לא נורא. הבעייה היא כאשר יש לך 10 או יותר פאונדים מיותרים. אתה תצטרך לשחות איתם במים וגם אם אתה מאוזן זה עדיין מגדיל את המסה שאותה אתה צריך לדחוף עם הסנפירים שלך. נניח, החלטת להוריד חצי חליפה, כמה משקל תוריד? הכי פשוט זה להקדיש כמה דקות, להכנס למים עם הציוד (ומיכל יחסית ריק), ולהתחיל להוריד משקולות עד שאתה שוקע בערך לגובה העיניים כאשר המאזן שלך מרוקן. זה לוקח כמה דקות ושווה את הטירחה. אחרי זה, כדאי להסתכל אם אתה לא לוקח דברים מיותרים, שרק מסרבלים את הצלילה ומוסיפים משקל. תתפלא מה אפשר למצור אצל אנשים בכיסים. קח רק מה שאתה צריך, וכמה שפחות יותר טוב. אני מנחש שה-2 פאונד שהזכרת זה מישהו שצולל בים התיכון בקיץ (בלי חליפה).

עוד על משקל

קצת להרחיב על מה שקודמי ("ג´אביארג" ???) כתב: כך תמצא את המשקל האופטימלי עבורך בהינתן ציוד נתון (אין חשיבות למשקל מינימלי. רק להתאמת המשקל לאדם וציודו): חגור את כל הציוד. קח משקל שאתה יודע שהוא מספיק (אולי אפילו עודף). חלק מהמשקולות שים בכיסי המאזן כדי שתוכל בקלות להשילן. כנס למים, רוקן את המאזן וצלול לעומק רדוד (העיקר שתהיה מכוסה במים). כאשר אתה מתחת למים נער את עצמך ודאג שלא ישארו כיסי אויר (בכובע, בחליפה וכד´). שאף מלא הריאות (זכור, המאזן מרוקן). אם אתה מתרומם לפני המים, אתה במשקל אופטימלי. אם אתה עדין שקוע, הוצא משקולת מכיס המאזן (שים אותה על הקרקעית. אל תחזיק אותה, דומקוף) ונסה שוב. כך עד שתהיה במצב שבריאות מלאות אתה צף, ובריאות ריקות אתה שוקע.

אבי ע

New member
קודמך (הנערץ) הוא... ../images/Emo39.gif

חי-בר ככינויו העברי בפורום ובחיים, ולא בכדי... השם עצמו באיות עברי: חוויאר (שם לטיני נפוץ, כמו חוויאר דה-סולאנה וכולי). g: אות ראשונה של שם משפחתו.

javierg

New member
כן, האמת שנתקעתי עם ה- javierg

מימי תחילת ההיסטוריה שלנו בתפוז. נדמה לי שבהתחלה אי אפשר היה לתת שמות עבריים. בכל אופן, איכשהוא תפוז עבד עליי ועכשיו אני לא יכול לשנות את הניק.

למעלה