משקוף "נפוח" בבית

goldya12

New member
משקוף "נפוח" בבית

שלום רב, אחד המשקופים ההית פשוט "פתח" לו מאליו. אי לכך, קשה עד בלתי אפשרי לסגור את הדלת - אלא רק ע"י הפעלת כח רציני. אני גר עם חברה שלי ולה - זה לא כ"כ קל. שאלתי היא: א. מדוע בכלל זה קרה ב. מה אפשר לעשות נגד זה? איך אפשר "לצמצם" את המשקוף, כד שהדלת תסגר בצורה "חלקה". אגב - קצת יותר פרטים "טכניים" כביכול: מדובר במשקוף מעץ; זו דלת/משקוף בכניסה לחדר אמבטיה ובעבר זה לא היה ככה. התחיל פחות או יותר בחורף. כמו כן אציין שכשחברתי מתקלחת והכל - היא מפעילה חימום עז (שלא לדבר על החום מהמים במקלחת) אני לא יודע אם זה קשור, אבל הפרטים האלה בטח לא יזיקו לקורא אותם.. בכל מקרה - תודה מראש.שלום רב, קודם כל - אני לא בטווח שזה המקום, אבל בכנות? אמרתי WHATEVER, ננסה. העניין הוא כזה: אחד המשקופים בבית פשוט "התנפח" לו מאליו. אי לכך, קשה עד בלתי אפשרי לסגור את הדלת - אלא רק ע"י הפעלת כח רציני. אני גר עם חברה שלי ולה - זה לא כ"כ קל. שאלתי היא: א. מדוע בכלל זה קרה? ב. מה אפשר לעשות נגד זה? איך אפשר "לצמצם" את המשקוף, כד שהדלת תסגר בצורה "חלקה". אגב - קצת יותר פרטים "טכניים" כביכול: מדובר במשקוף מעץ; זו דלת/משקוף בכניסה לחדר אמבטיה ובעבר זה לא היה ככה. התחיל פחות או יותר בחורף. כמו כן אציין שכשחברתי מתקלחת והכל - היא מפעילה חימום עז (שלא לדבר על החום מהמים במקלחת) אני לא יודע אם זה קשור, אבל הפרטים האלה בטח לא יזיקו לקורא אותם.. בכל מקרה - תודה מראש.

I Was Hoping

New member
לגבי המה לעשות

אין לי תשובה, לצערי. אני רק יכולה לומר לך, שזה קרה בגלל שהמשקוף מעץ, ופשוט ספג רטיבות ולחות. המים ניפחו אותו מבפנים.

goldya12

New member
חייב להיות פתרון..

לצערי ניסיתי משהו שעל פניו נראה פרימיטיבי משהו, ועם פטיש ניסיתי "לדחוף" זאת פנימה. לא עזר :( רק "קילף" את העץ....

I Was Hoping

New member
למניעה

כדאי לשמור על חדר אמבטיה מאוורר ככל האפשר. גם אני קופאת מקור החורף ולא מוותרת על תנור ומים רותחים, אבל בסיום המקלחת, אחרי שמתלבשים טוב-טוב, כדאי להיכנס לחדר האמבטיה, לפתוח את החלון וגם את הדלת. כמה שיותר פתוח=כמה שפחות הצטברות של לחות ורטיבות.

iditush forever

New member
אכן זה בגלל רטיבות, העץ התנפח

וכנראה שלא תהיה ברירה אלא להזמין איש מקצוע (נגר) שיפרק את המשקוף וירכיב חדש. במידה ואתם גרים בדירה שכורה זאת האחריות של בעה"ב לטפל בזה, אני לא בטוחה במאה אחוז אבל תברר. ותגיד לחברה שלך שאין צרוך להפעיל חימום בזמן המקלחת, מספיק המים הרותחים וגם ככה לא קר בטירוף בתקופה האחרונה
. זה מיותר לדעתי מקלחת רותחת וחימום בעת ובעונה אחת.

goldya12

New member
מחוסר ברירה, כנראהיש מצב להזמין נגר

לגבי החלק השני של מה שכתבת: לא נכנס יותר מידי לזה כי זה לא רלוונטי יש לה בעיית קור קשה מאוד. זה יעבור בקיץ ;)

iditush forever

New member
מה גם שהתיקון לא עולה הרבה כסף ../images/Emo13.gif

אני שעברתי לדירה הנוכחית שלי, היתה לנו בעיה דומה של משקופי דלתות מנופחים שגם הקשו על פתיחה וסגירה של הדלתות. הזמנו בעל מקצוע והוא פירק את כל המשקופים והרכיב חדשים בעלות יחסית סבירה של משהו בסביבות 300-400 ש"ח. לא נורא יקר ושווה את זה לטווח הארוך. איזה מזל שאני לא סובלת מקור, אני דווקא ההיפך, חם לי כל הזמן

mevav1

New member
אני רוצה לומר לכן משהו שאולי אתן לא

מודעות לזה. כשאנו שוטפות את הבית עם המן מים(שגם אני אהבתי את זה), אנו למעשה גורמות לעץ המשקוף להתנפח בגלל שהוא נספג במהלך השנים במים..נרקב או נספג ואני חושבת שלכן זה קרה לכם. אז רק שתדעו שלהבא, לא לשטוף עם המון מים. אני נגמלתי מזה מאז ששיפצנו את כל הבית ועשינו גם דלתות ומשקופים חדשים וזה מה שהמתקין אמר. זהו, סתם רציתי לחלוק עמכן את זה במידה ויש מי שלא מודעת לזה

lee E

New member
../images/Emo10.gifואת זה למדתי בדרך הקשה

לאחר שהרסתי חדר שינה שלם עם תאוות המים שלי-שעברנו דירה וכל חדר השינה התפרק לנו בידיים, הכל היה רקוב מלמטה מהרטיבות. והפלא שלא הרחנו שום דבר. הרסתי גם את כל חומר הלימודים שלי שהיה בארגז מצעים.

: ואני הצלחתי להרוס ארון מדהים

ושולחן בחדר ילדים ...עם המון המון מים . שתי תובנות לקחתי איתי מאז -א. לנסות לשטוף עם פחות מים (מאז משתמשת בסמרטוט של ניקול עם פחות מים) , ב.-יותר חשוב- ריהוט שעולה הון תו'עפות ,לא בהכרח שווה את המחיר....

iditush forever

New member
את זה אני ממזמן יודעת

והפסקתי להציף את הבית במים בזמן השטיפה, כי ראיתי שזה באמת הורס רהיטים ולא רק משקופים ודלתות.

למעלה