משקולות יד - שאלה

mor024

New member
משקולות יד - שאלה

אהלן.
שאלה קטנה על שמקולות יד:
אני משתמש כרגע כבר בערך 4-5 חודשים במשקולות יד בעמידה במשקל של 7.5 ק"ג בבית. פעם ביומיים-שלושה.
אני עושה 5 סטים של 25 כפיפות מרפקים כלפי מעלה (מגובה המותן יד מתוחה עד הבאת המשקולת לחזה). התרגיל הרגיל שהרוב עושים, אני באמת שלא יודע איך קוראים לו אבל אני מניח שאני מובן.
בכל מקרה, התרגיל כבר לא קשה לי. בהתחלה היה מאוד קשה ועשיתי רק 4 סטים של 20 כפיפות ועכשיו אני עושה 5 של 25 כאמור.
השאלה היא האם כדאי להעלות משקל או להוסיף כפיפות/סטים?

אני רוצה בעיקר סיבולת והגדלה קטנה של השריר ועיצובו. לא משהו מטורף.
הבעיה בלעלות במשקל היא שהמשקל הבא האפשרי הוא 10 ק"ג כי אני משתמש בבית וזה מה יש.

מה כדאי לדעתכם? להוסיף סטים/כפיפות או להעלות ל 10 ק"ג?

נ.ב: ניסיתי לעשות 20 כפיפות כפול 5 סטים במשקל של 10 ק"ג ולא היה מטורף... היה קשה.( אני עושה גם מתח - 12*4, בטן - כל מיני... ושכיבות שמיכה - 25*6 - לידע כללי)

תודה וסליחה על החפירה!

זה תרגיל מבודד

25 כפיפות במשקל 7.5 זה לא צורה של עבודה.
עדיף שתעשה במקומו מקבילים או עוד מתח.

ואם אתה בכל זאת רוצה לעבוד ככה, אז לפחות קח משקל רציני ותעבוד עם שני הידיים יחד ולא יד יד בנפרד ותוריד בצורה רצינית את מספר החזרות.

mor024

New member
אז מה כדאי?

תשמע, דבר ראשון תודה על התגובה.
דבר שני, אני עושה משקולות נטו לכייף וקצת לחיזוק ועיצוב כמו שרשמתי.
אני יכול לעבור רק ל 10 ק"ג משקולת כי כמו שרשמתי זה מה שיש לי בבית. אני עובד עם שתי משקולות - אחת בכל יד...
למה 25 זו לא צורת עבודה? אני לא רוצה ממש לנפח יותר מידי, אני רוצה לחזק בעיקר.

לגבי מתח ומקבילים - אני עושה מתח כמעט כל יום (יומיים רצוף ויום מנוחה ואני מעלה כל כמה זמן את כמות העליות - כשכבר קל לי) ומקבילים אין לי באזור מגורי. שוב, אני עושה גם בטן, שכיבות שמיכה וריצה (פעם ביומיים-שלושה 8 ק"מ). הכל בשביל הכייף, אני כבר דיי מכור לזה...

בשורה התחתונה מה כדאי לצורך חיזוק השריר וקצת לעיצובו (פחות קריטי הניפוח הדרסטי, קצת יספיק)? להעלות את המשקל ל 10 ק"ג לכל יד או להוסיף חזרות/סטים?

תודה.

מה זה עיצוב שריר?

השריר שלך הוא בצורה מסויימת. אם הוא יתחזק, אז הוא יגדל. והצורה שלו היא לפי הגנטיקה שלך.
ואם הוא לא יגדל, אז הוא יכול להתחזק ככה מעט מאוד.
ואם תעשה חיטוב (דבר שקשור לתזונה) אז השרירים יבלטו יותר.

בכללי, בשביל ששריר יתחזק אז צריך לעבוד בין חזרה 1 ל- 5 חזרות.
אז צריך לקחת משקל שמתאים למספר החזרות הזה. אם תקח משקל ותוכל לעשות איתו מעל למספר הזה, סימן שהוא לא מספיק כבד.

כנס לאתר קילוגרם ותראה מה הם התרגילים המורכבים שמומלץ לעשות באימון כוח.

MidNight Flame

New member
יש המון דרכים להעלות את רמת הקושי בלי להעלות

את הכמויות. תכוון ל3-8 חזרות קשות ואיכותיות, אתה תתקדם יותר.
לגבי התרגיל שאתה עושה ליד הקדמית - אתה יכול להפסיק לעשות את זה לחלוטין.
זה מיותר ופוטנציאלי למזיק.

למעלה