משקה נהדר:קייפירינייה

שיגריס

New member
משקה נהדר:קייפירינייה

מתכון: קייפירינייה רכיבים: 2 לימונים קטנים או אחד גדול 1 כף סוכר (בברזיל משתמשים בסוכר חום) 60 מ"ל קאשאסה קרח אופן הכנה: מקלפים את הלימונים, חותכים לקוביות גדולות ומכניסים לשייקר ללא קרח. מוסיפים כף סוכר ומועכים את הלימונים יחד עם הסוכר, עד שנוצרת מעין ריבת לימונים. מוסיפים קאשאסה וקרח, מנערים, יוצקים הכל לכוס גדולה ומגישים. הערות: איזה קוקטיל נפלא. הקייפירינייה, יודע כל טייל בדרום אמריקה, הוא המצאה של הברזילאים. זה המשקה הרשמי של הקרנבל ומכירות תזקיק הקשאסה, המרכיב האלכוהולי היחיד בקוקטייל, עולות פלאים (ממוצע צריכת הקאשסה בברזיל הוא שניים וחצי בקבוקי קאשאסה לבן אדם אחד, לשנה). אז מה מיוחד בקוקטייל זה? ככה, קודם כל אפשר להיפטר מכל מתכוני הפונצ´ים המיועדים לאירועים ולהחליפם, בביטחון מלא, בקייפירינייה – הוא חזק מאוד, למרות שלא שמים לזה לב, ומרווה במיוחד. צריך להשקיע מעט בהכנתו, אבל הוא נפלא. קאסאשה הוא כינויו של הרום הברזילאי אך הוא לא ממש רום. את הרום מייצרים ממולסה, ואת הקאסאשה מכל קנות הסוכר, קאסאשה עממי יותר מהרום. בארץ אפשר למצוא קאסאשה פיטו וקאסאשה 51, אם לא מוצאים אפשר להשתמש ברום בהיר במקום. מקור המתכון: קרן צומל ל-www.mapa.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מתכון: קייפיריינה קפואה עם נענע

מתכון: קייפיריינה קפואה עם נענע רכיבים: 60 מ"ל קשסה כוס קרח 2 כפיות סוכר מיץ מלימון אחד או ליים או הפרי כולו קלוף למי שאוהב את המשקה חמוץ יותר ומעט מריר כ 6 עלי נענע או מנטה אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים לבלנדר (חזק ומסיבי) ומעבדים לברד אחיד וירקרק. שותים מיד. הערות: הקייפיריינה הוא משקה ברזילאי שמבוסס על הקשסה, רום שמופק מקני סוכר והוא זמין כמעט בכל חנות משקאות ודי זול. כאן המשקה טחון עם קרח ונענע או למי שמוכן לטרוח מעט, פפרמינט שנמכר עכשיו בעציצים במשתלות תחת השם נענע שוויצרית. גם החיבור עם עלי לואיזה טריים נהדר. את המשקה הזה מגישים בכוס גבוהה ושותים לאט לאט ולא מגזימים כי היא דופק את הראש בשקט ונעימות. מושלם לקיץ. מקור המתכון: חנוך פרבר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מתכון: קייפירינייה לואיזה

מתכון: קייפירינייה לואיזה רכיבים: המנה מיועדת לארבעה סועדים 1/2 כוס מיץ לימון טרי 240 מ"ל יין מסוג קשאסה 4 כפיות סוכר 16 עלי לואיזה 2 כוסות קוביות סוכר אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים לבלנדר, ומעבדים למחית חלקה. מגישים בכוס ויסקי (כדאי להקפיא את הכוס לפני כן). הערות: מקור המתכון: חנוך פרבר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מתכון: White Russian

מתכון: White Russian רכיבים: 40 מ"ל וודקה 20 מ"ל קלואה 20 מ"ל שמנת מתוקה קרח אופן הכנה: לכוס מלאה קרח יוצקים את הוודקה, הקלואה והשמנת המתוקה, מערבבים עם סטירר ומגישים. הערות: כמו רוסי שחור רק לבן. היתה לו פריחה רצינית לפני שנתיים בעקבות סרטם של האחים כהן "ביג ליבובסקי", בו כיכב הקוקטייל כמשקה האהוב על הדוד (the dude). מקור המתכון: www.mapa.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מתכון: משקה מוקה פרנג´ליקו

מתכון: משקה מוקה פרנג´ליקו רכיבים: שליש כוס צ´וקולטה אמיתית (להשיג במעדניות ובבתי-קפה מובחרים) 30 מ"ל ליקר פרנג´ליקו (מנה אחת) רבע כוס אספרסו חזק חלב או קצפת אופן הכנה: מערבבים את האספרסו ואת ליקר הפרנג´ליקו בספל זכוכית, מוזגים מעל את הצ´וקולטה ומערבבים. פרט לליקר על כל המשקאות להיות חמים. ממלאים את שארית הספל בחלב חם מוקצף או בקצפת הערות: מקור המתכון: אילנ´ס קופי שופ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
המשקה מוקה נראה נהדר, אבל שאלה:

מישהו יודע מה הכוונה "צ´וקולטה"? אבקת קקאו/שוקו איכותית? האם מישהו יודע? ליקר פרנג´ליקו - למי שתוהה - זהו ליקר המופק מאגוזי לוז (נהדר !!!)
 

eingedi

New member
צוקולטה- כשמו כן הוא ../images/Emo9.gif

אם הכוונה למשקה המפורסם אז הכוונה במקורית היא שוקולד מומס לתוך חלב מורתח . התהליך פשוט .לכל מנה נדרשים שליש שוקולד , ושני שליש חלב .מי שאוהב יכול להוסיך פנימה כף ברנדי ,או קלוהה. מחממים את החלב ותוך ערבוב כל הזמן מוסיפים את השוקולד בחתיכות קטנות ,או מגורר. בסופו של דבר בה הליקר. שבת שלום קובי
 

ווין תו

New member
אז מה ../images/Emo35.gif

אף אחד לא יודע את התשובה
 
למעלה