משצים

kren2

New member
משצים

בס"ד מה זה משצ"ים ??????? שאלה די דבילית אני יודעת אני אשמח לקבל פירוט .... אני יודעת שזה מדריכי שלח צעירים אבל אני לא יודעת בדיוק מה עושים בזה ... תודה ..

Spidi man

New member
משצים - מדריכי של"ח צעירים

השאלה ממש לא דבילית, ואני אשמח לענות לך
מש"צ - מדריך של"ח צעיר. ברוב התיכונים במדינה יש מורים שמלמדים את מקצוע של"ח - שדה לאום חברה. שעורי השל"ח עוסקים בכל הקשור לארצנו: גאוגרפיה, היסטוריה, חי צומח, דתות, עדות, מורשת קרב, ועוד. לקראת כל סוף שנה נבחרים על ידי מורי השל"ח בבית ספר מספר תלמידים, אשר בלטו בתפקודם בימי השדה. התלמידים הנבחרים יוצאים לקורס בחופשת הקיץ, ולאחר שסיימו את הקורס בהצלחה הם עוזרים למורי השל"ח בימי השדה, גיחות, הדרכות ועוד. זה ככה על קצה המזלג. יש גם כאן מידע, וגם, בטאגליינס שלנו
מקווה שהצלחתי לענות על השאלה.

gorck

New member
אבקש תיקון....

בבתי הספר העל-יסודיים. ברמה"ש למשל, בתיכונים לא מתקיים שיעור השל"ח ואילו בחטיבות הביניים מתקיים מכיתה ז'-ט' שעתיים בשבוע.

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

המצב של המקצוע של"ח בארץ, וכל מה שקשור אליו (משצים ופרוייקטים נוספים) הוא קשה מאוד. עד לפני שנה אני זוכר שאני וכמה מהפורום הזה דיברנו על החלטת משרד החינוך לבטל לגמרי את המקצוע של"ח, וזאת כמובן בגלל קיצוצים. בנתיים זה לא קרה, ואני מאמין שבתכלס, גם לא יקרה, החלטה כזאת תגרור אחריה המון רעש, אבל קיצוצים לצערי, עדיין יש. זה מתבטא בהמון דברים, ביטול שעות של"ח, ביטול שעות למשצים, ביטול טיולים, קיצוץ טיולים ועוד. שאני אומר טיולים אני מתכוון לטיולי בית ספר, וגם כמובן לטיולי משצים וכנסים שמתבטלים לנו או מקוצצים לנו.

:/ לא ידעתי.

אצלנו זה גם שעה אחת. ובגלל שהמורה שלנו לשל"ח חמוד, וכל השנה של"ח הייתה לנו שעה אחרונה [שביעית!!] או שהוא שיחרר אותנו או שהוא היה חולה XD

nirr4

New member
אצלנו זה שעה אחת

ועוד עכשיו שאני י' אני בכלל לא ילמד. וק. גת קיבלו את שרון הוא עזב): אני לא מאמין... אבל הלך לי הרצון בכלל ללמוד לימודי ארץ ישראל. והגברתי את זה בגלל ש"לח והמש"צים.

לימודי ארץ ישראל?

אין לזה קיצור או משהוף כמו- לא"י ? חח .. ממ, גם אצלנו בכיתה י' לא לומדים של"ח, אני חושבת :/ אבל אתה עוד יכול לשנות את הדבר הזה של הלימודי ארץ ישראל לא ?

nirr4

New member
יכל אבל..

אני התלבטות.. למה לקחתי עם זה גם פיזיקה (כן , הגאון שבי יוצא...)

פיזיקה?

חח זה נשמע מפחיד רצח. איכסה, שנה הבאה רטוריקה היסטוריה אזרחות פיסיקה ביולוגיה כימיה אני שונאתת ת'מקצועות האלה !!!!!! :/

linoreinstein

New member
תקשיב,

רועי המורה שלי, אני לא יודעת עד כמה אפשר להגדיר את זה כשיעור. בכל מקרה השנה כבר יהיה לי מורה אחר, אני מניחה שאולי אפילו נלמד משהו.

gorck

New member
אהבתי...

עם רועי, שיעור?! זה כמו ללמוד עם גילי, או אתי כהן....

למעלה