משפט

Subscription

New member
משפט

מישהי קיבלה 2,000 ש"ח לביצוע הפלה, מכיוון שטענה שהינה בהריון, אך מסרבת לספק את ההוכחה (אישור רפואי) שההפלה אכן בוצעה, ושלא מדובר היה בתרמית. נשלח אליה מכתב מעו"ד המתרה בפניה כי עליה לספק את ההוכחה לביצוע ההפלה, או להשיב את הכסף - אך היא מתעלמת. מכיוון שמדובר בסכום קטן יחסית, חשבתי לתבוע עצמאית בבית משפט לתביעות קטנות, כאשר הסעד המבוקש הוא שבית המשפט יחייב אותה להעביר לי עותק של המסמך, או לחילופין להחזיר את הסכום שהיא קיבלה + שכ"ט עו"ד + עוגמת נפש, בזבוז ימי עבודה וכו'. 1. האם בין משפט לתביעות קטנות מתאים לתביעה מסוג זה ולסעדים המבוקשים על ידי ? 2. במידה ואדרוש גם החזר שכ"ט עו"ד, האם מקובל להציג קבלות, או שמספיק לנקוב בשכ"ט הגיוני לנושא ? 3. כיצד ניתן לכמת את עוגמת הנפש לכסף ? 4. האם ניתן שלא לציין את שאר הסכום מעבר ל 2,000 ש"ח, ולתת לבית המשפט לקבוע כמה כסף מגיע בגין עוגמת הנפש, או שבית המשפט לא רשאי לפסוק לי סעד כספי גבוה מאשר נקבתי בו במפורש ? תודה ולילה טוב.

תביעה כספית בבית משפט לתביעות קטנות

שלום, 1. זוהי תביעה כספית - בית משפט לתביעות קטנות הוא פורום מתאים. אינך צריך לדרוש את סעד של גילוי מסמכים (הקבלות), אלא לתבוע את הסכום. מרגע שהגשת כתב תביעה המבסס עילת תביעה לכאורה, נטל ההוכחה לסתור את דברייך, עובר אליה. והיא תצטרך להציג את המסמך המוכיח שהיא אכן ביצעה הפלה. 2. ברור שעדיף להציג קבלות, זוהי אסמכתא בכתב והיא תמיד עדיפה על דרישה כללית. 3. קשה לכמת את עוגמת הנפש לכסף. תנסה להסביר לבית המשפט את מידת הצער ואי הנעימות שמקרה זה גרם לך. נראה לי לכאורה שסכום של עד 500 ש"ח יהיה מקובל. 4. אתה רשאי, ובית משפט יכול לפסוק לך יותר ממה שתבעת. סופ"ש נעים, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה