משפט שצד את עיני..

שלי 9

New member
משפט שצד את עיני..

קוראת ספר מרתק בנושא הקשר הזוגי..והיה שם משפט אחד (מיני רבים) שעורר אותי למחשבה, "כשאתה רוצה לבחון כוונות של מישהו הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבדוק את מעשיו..לא את מילותיו ,את מעשיו.." לוקחת את המשפט לכיוון הרומנטי ..ומנסה לבדוק את הקשר החמקמק והמתעתע לעיתים בין המילה למעשה.. איזו משמעות יש למילה אם היא לא מגובה במעשה? ואיזה תוקף יש למעשה אם הוא לא בא לידי ביטוי במילים?.. שלח...

אין ספק שמעשים עולים על מילים...

בכל תחום, בעיקר בזוגיות. כולם יכולים לומר שהם אוהבים ואיכפת להם - אבל למי באמת איכפת ומי באמת אוהב... את תרגישי בעקבות המעשים שלו. כמה את משקיעה במעשים במי שאת אוהבת באמת - גם אם את לא אומרת שאת אוהבת - פשוט מרגישים ויודעים.

לפעמים

לפעמים קל יותר לומר ... לעשות זו כבר סאגה אחרת. מילים יכולות להיות כאלו שתירצי לשמוע למשל... הן דווקא הן, אינן שוות מאומה. מעשה יכול להיות למשל...סתם מבט עמוק לתוך הנשמה פנימה דרך העיניים יורד לשפתיים... מעשה קטן כזה ללא אפ מילה יאמר לך הרבה יותר!!! לא? :))

לי יש משפט כזה..

משפט די בנאלי, ומי שמכיר אותי יודע שאני משתמש בו לא מעט.. מילים ללא מעשים, נשארים רק מילים...

רצוי לא לשכוח דבר חשוב והוא :

לכל אחד יש את הדרך שלו לגיבוי מעשי ומה שאת מציעה נשמע לי כמו להיכנס למלכודת של יצירת ציפיות ופה לכולנו יש כבר מספיק נסיון על מנת לדעת שזה עלול להוביל לאכזבה

שלי 9

New member
פשוט ואמיתי..אני לא נכנסתי למלכודת

סה"כ העליתי סוגיה קטנה לסדר היום העמוס שלנו..

למילה אין שום משמעות,

מה שנותן לה את המשמעות הן המעשים שלנו. הרי אי אפשר להגיד אני אוהב/ת אותך את כל עולמי ולשכב עם כולן/ם. במחשבה שניה, זה בעצם אפשרי
.

שלי 9

New member
יש פה איזה מילכוד..תגובה לגוף ונפש)

מכירה בחורה שנשואה לגבר שמאוד מאוד אוהב אותה אבל לוקה בסוג של "נכות ורבלית" הוא לא אומר לה זאת (מראה את אהבתו אליה אם כי לא בשפע..) והיא מאוד מתוסכלת..היא רוצה שיבטא את תחושותיו גם במילים..זה חסר לה..(עם רגשות קשה להתווכח) זה ידוע שנשים יותר מילוליות מגברים..(אגב, החלק במוח שאחראי על כישורי השפה גדול יותר אצל נשים) ,ואחד מן הצרכים הרגשיים שלנו הוא תיקשורת מילולית משמעותית..

mars4

New member
שלא יובן לא נכון.. מילים זה דבר מאד

יפה וחשוב. במיוחד אם מנתבים אותם לאפיקים חיובים. מה עוד שהגזע האנושי ייחודי בצורת התיקשורת הזו שהעניק לנו הטבע. אין אדם שלא אוהב לשמוע מילה טובה, דיברי עידוד שבח וקילוסין. אבל הכל צריך להיות מגובה במעשים. אחרת זה פשוט לא שווה . עורבה פרח...

שלי 9

New member
אפשר בשם הנשים לבקש גם וגם..?../images/Emo13.gif

גם שתאהבו אותנו עד כלות?? וגם שתבטאו זאת במילים??.. אנחנו רוצות להנות מכל העולמות ..

mars4

New member
בוודאי שאפשר ואפילו רצוי

ואפילו לפעמים מתממש.

אני לא רואה פה שום מלכוד, עובדה

שהיא כן יודעת שהוא אוהב אותה מאוד מאוד, זה מוכיח שהוא מצא את הדרך להראות זאת. מסכימה שתקשורת מילולית חשובה, אך מעדיפה מעשים.

maof

New member
וואלה........

מילים מילים כחול ואין מה לאכול... זה לא רק המילים אלא התחושה שנשארה בנו אחרי שהד המילים נעלם. מעוף

mars4

New member
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול..

רק מעשים קובעים והמבחן היחידי שאני מכיר הוא מבחן התוצאה. בדיבורים כולם חזקים (מי פחות ומי יותר) במעשים קצת פחות. למרות שיש כאלה שהולכות שבי אחרי חירטוטים וזיוני שכל למינהם ומעדיפות את זה על פני מעשים. שמח בשבילך שניתקלת בציטוט הזה. יעזור לך הרבה בחיים!

Ima Adama

New member
מילים בעיניי הם כלי מתעתע

אמנם הם משמשים ככלי לתקשורת והצורך שלנו הבלתי נשלט להגדיר ולהבין את העולם הסובב אותנו, ושם בדיוק נמצא המילכוד, ההגדה עוזרת לנו להבין מה שמרגיע את הנפש שלנו, עושה לנו סדר במחשבות וברגשות אבל תמיד יבואו מילים אחרות שיאיימו על הסדר שעשינו ושהמילים עשו לנו. ניקח למשל את המילה פרידה, זו מילה שדי קשה לנו איתה הבני אדם ומצד שני, ננסה למצוא לה תחליף וזה כבר ישנה את כל התחושות והמחשבות.

שלי 9

New member
ואם יורשה לי להוסיף..

לפעמים המילה עצמה מבהירה ומגדירה את התחושה, קורה לי לא מעט שכאשר אני מדברת על עניין מסויים שטרם קיבל את ביטויו במילים..הוא מקבל פתאום את המשמעות האמיתית שלו,הוא מתבהר ומתברר ביתר חדות.. כוחן של מילים..

למעלה