משפט של סוקרטס:

משפט של סוקרטס:

"אני סובר שהאופן הטוב ביותר לחיות הוא תוך כדי חיפוש מתאים אחר הדרך להיות טובים יותר משהננו". זה מתחבר עם הסלוגן שלי "תמיד יש מקום לשיפור ושינוי". לדעתי, משפט טוב למאמנים. ולדעתכם?

מתי שתקתם לאחרונה ונהנתם?

סייג לחכמה - שתיקה (מסכת אבות) שתיקה היא גורם חשוב בצמיחה ובהתפתחות אישית, כי בתוך מרחב השתיקה עולה שיחה פנימית של אדם עם עצמו. עולות שאלות ומסקנות חשבות בתרומתן לתהליך ההתפתחות האנושי . בואו להצטרף לדיון בפינתי : "יוצאים מאזור הנוחות. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2087&MessageId=147137478 תודה

Yin

New member
שני דברים

הדבר הראשון הוא שאני לא בטוח שהפרשנות המקובלת למשפט סייג לחכמה - שתיקה, היא הפרשנות הנכונה. סייג = גבול, כלומר הגבול לחוכמה הוא שתיקה. מי ששותק ולא אומר את דעתו, או מלמד אחרים אינו יכול להיות חכם. הדבר השני הוא שאין קשר בין שקט לבין שיחה פנימית. זה שאלון גל אומר זאת, לא עושה את זה נכון. אולי אפילו זה עושה את זה לא נכון. עדי

איזה שקט?

אפשר להיות בשקט ולהמשיך להתקדם ולהשתפר. לא צריך להתאמץ. לא לעשות כלום זו לא אופציה - זה רק אחרי המוות. אלא אם כן מאמינים בחיים של אחרי המוות ובגלגולים.

eveik

New member
יש אנשים שרואים בחיפוש

המתמיד הזה אחר התקדמות וציפייה להיות טוב יותר, סוג של משימה אינסופית מייאשת. המשפט הזה לא יתאים עבורם. מצד שני, יש אנשים הרואים בחיפוש המתמיד הזה דרך חיים, עבורם המשפט פוגע בול

ordanco

New member
היפה במשפט

אהלן יעל, היפה במשפט שאת מתחברת אליו הוא לא רק המשפט עצמו אלא מה שהוא יוצר: הוא ימשוך אליך אנשים שהכי מתאימים לך וירחיק את אלה שחווית האימון איתם תהיה לך קרציתית. יפה לך, אורן

bridges

New member
אין משפט טוב יותר מזה למאמנים...

...במיוחד שהשיטה עצמה של האימון מתחברת לסוקרטס שתמיד הניח שהוא לא יודע כלום ותמיד התדיין באמצעות שאלות. אפשר להגיד שהוא היה המאמן הראשון בהיסטוריה

אכן די מובן מאליו עבורנו, ויש גם כוון אחר

שהוא: להבחין במה אנחנו כבר טובים, וליהנות מזה, ולקטוף את הפירות, ולהיות מבסוטים מעצמנו, וגם לחזק את זה עוד
לא כדאי לשכוח, אני חושבת...

נכון, אסור לשכוח במה אנו טובים

סאלי, את צודקת בכך. צריך תמיד לפרגן לעצמנו, להנות מהטוב שבנו ולהמשיך בדרך לטוב יותר. ואגב, אם כבר מדברים על פרגון - האמהות והבנות מוזמנות להכנס לפורום "אמהות ובנות" ולהשתתף בתחרות של סיפורי פרגון לעצמן כאמהות או לאמהות שלכן. להלן הקישור.

למעלה