משפט שלמה

GuestOfHonor

New member
משפט שלמה ../images/Emo82.gif

שני שותפים
דירה אחת
שני השותפים מסתדרים היטב, ושניהם רוצים להישאר בדירה גם בשנה הבאה. לכאורה אידיליה, אבל כאן הבעיה - אחד השותפים רוצה לגור עם חברה שלו. ואני השותף השני. אני מתאר לעצמי שלפחות חלקכם עברתם דבר כזה או משהו דומה. איך מתמודדים עם כזה מצב? איך זה נגמר במקרה שלכם? ואיך גורמים לזה שאני אשאר בדירה גם בשנה הבאה? עצות, תגובות, ושאר ירקות יתקבלו בשמחה.

אני לא הייתי מרוצה ממצב כזה

שלישיה זה פתח לצרות, זכור לי שדנו על זה לפני זמן קצר בפורום והיו כמה שהעידו מנסיונם. אני לפחות לא רואה את עצמי גרה עם זוג או גרה עם בן זוג ועוד שותף, אלא אם מדובר ב
/

gesus

New member
ממש לא שלישיה

בויכוח הראשון הוא יבין טוב מאוד למה לא (רמז:הוא יהיה במיעוט). כמו שהציעו, תן לבעל הבית להחליט, למרות שלדעתי הוא יפסוק לטובת הזוג כי אם הוא משאיר את שניכם בדירה מן הסתם החברה של השותף שלך תגיע לשם הרבה ואז הוא יקבל 3 במחיר של 2.

לא בהכרח

סביר להניח שאם הוא יבחר בשותף הרווק השותף השני והחברה יחפשו דירה אחרת (לא נראה לי שבגלל סיבה כזאת הם יוותרו על המגורים המשותפים). היה לנו סיפור דומה עם דירה שאנחנו משכירים, אמנם לא זוג אבל היו שני שותפים שלא ממש הסתדרו ואחד מהם הודיע שהוא לא מחדש את החוזה, וכשאבא שלי הבין שזה בגלל השותף השני הוא הודיע לו שמבחינתו הוא מעדיף שהוא ישאר והשותף השני יעזוב, וזה מה שהיה.

gesus

New member
ברור שזה לא בהכרח

אבל אי אפשר להתעלם מהאופציה הזו. חוץ מזה, כמו שאני לא קבעתי שבעל הבית לא יבחר בהכרח את הזוג, ככה את לא יכולה לקבוע שהזוג ילך לחפש לעצמו דירה אחרת. אם זו החלטה של בעל הבית, הוא יעדיף ציפור ביד (הזוג) מאשר 2 שמתעופפות להן.

GuestOfHonor

New member
שלישיה

אני מסכים ב100% עם נושא הויכוחים... הגברת כבר עשתה אצלנו כמה שבועות רצוף בזמנו, ולמרות שלא היו חיכוכים מדובר בדירה קטנה ו3 אנשים זה כבר קצת צפוף. מה עוד שהשותף רוצה לעבור לגור עם החברה שלו באופן קבוע, אז האופציה שנשארים בסטטוס קוו והגברת באה להתנחל מדי פעם לא קיימת. בעלת הבית לא מעורבת יחסית ומניחה אותנו לנפשינו, כך שאני בספק אם זה היה מטריד אותה יותר מדי. הקטע הוא שמבחינת השותף השני זה מן הסתם לא בא בחשבון. לכן השאלה היא, האם לאור זה שהבעיה להמשיך במצב הנוכחי היא שלו ולא שלי (לי כאמור אין שום בעיה להישאר איתו, במצב הקיים), האם לא 'הוגן' שהוא זה שיעזוב? והאם הדברים האלה בכלל עובדים על 'הוגן' או שאני פשוט תמים מדי?

yaara44

New member
בוודאי, הכי הוגן שהוא יעזוב

אתם גרים בדירת שלושה חדרים שמיועדת ל - 2 שותפים - כך היה עד עכשיו וכך זה צריך להישאר. הגורם שמנסה לערער על כך, או יותר נכון - הגורם שפתאום נהיתה לו בעיה עם זה - הוא זה שצריך לפנות את הדירה. עם כל הכבוד - הוא לא יכול לבוא ולומר: "אני אוהב את הדירה, בא לי לגור פה עם חברה שלי, אז אני נשאר". באיזו זכות הוא גם כופה עליך לגור עם עוד זוג בבית? אין ספק שהצדק עימך. אם הוא מתעקש לגור עם חברה שלו - שיעבור לדירה שמתאימה לזוג, או לחלופין דירה עם שותף שמלכתחילה הסכים למגורים עם עוד זוג. תתעקש על זה - מולו ומול בעלת הבית. וזה גם בדיוק הזמן לערב את בעלת הבית בנושא. על אף שהיא לא מוערבת בדרך כלל במה שקורה בדירה - כאן נכנס המקום שלה כבעלת בית שצריכה להעמיד דברים על סדרם.

gesus

New member
צדק לחוד ופרקטיקה לחוד

בעלת הבית יכולה להחליט שאתה תעוף (אם זה אפשרי חוקית) כי ככה יש לה ביד 2 שותפים לעומת מצב שיש לה רק דייר אחד והיא צריכה לבזבז זמן בלמצוא עוד דייר ובינתיים להפסיד כסף מהשכירות.

yaara44

New member
לי יש הרגשה שבעלת הבית

דווקא תעדיף את הדייר בלי החברה ולא את משנהו שגרם לכל הבעיות הללו. אגב, אתה גם יכול להציע לבעלת הבית שאתה זה שתעשה במקומה את החיפוש אחר דייר חדש (מה שנהוג הרבה פעמים כשמדובר בשותפים) - שיאושר כמובן גם על ידה. ככה כל הסיפור הזה מוריד ממנה כאב ראש ואז יגדלו הסיכויים שאתה זה שתשאר בדירה ושותפך הוא שיתבקש לעזוב. מה טיב היחסים בינך לבין השותף? אתה לא יכול לשבת ולהסביר לו בהיגיון שאינך רוצה לגור עם זוג וכי הכי הוגן שהוא זה שיפנה את הדירה?

GuestOfHonor

New member
...

לגבי חיפוש שותף - כשיגיע הזמן, בכל מקרה אני זה שאעשה את זה (היא כאמור אישה מבוגרת, ואני מעדיף שיהיה לי say לגבי עם מי אני הולך לגור.). מה שחשוב לבעלת הבית זה ששני השותפים יסתדרו אחד עם השני. היחסים ביני לבין השותף היו עד כה טובים מאוד. אני לא חושב שיש הרבה שותפים לדירה שהדבר הכי קרוב לריב שלהם זה פתק שמבקש לשטוף כלים בסוף שבוע. אני בהחלט מתכוון לדבר איתו בשבוע הבא ולהגיד לו שכיוון שהוא בעל הבעיה, מן הראוי שהוא זה שיצא מהדירה וכו'. השאלה מה עושים במקרה שהוא דווקא מתעקש להישאר ושאני אצא. בכל מקרה המצב של שלושה-בדירה-אחת לא עומד על הפרק. או שהוא יוצא, או שהחברה שלו נכנסת ואני יוצא.

למעלה