משפט על דוח חנייה

משפט על דוח חנייה

רציתי לשאול אולי יש פה מישהו שעבר משפט על דוח חנייה שערער עליו? מה היה התהליך ומה היו התוצאות ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אני מכיר מישהו שערער

הוא הגיש את הערעור למחוזי (השופט בפסק הדין מאפשר תקופה מסוימת לערער, בד"כ חודש-חודש וחצי) בערעור השופטת הציעה לתובע למשוך את התביעה ולבטל את האישום)
הסיכוי לדבר כזה או לזיכוי מאד מאד נמוך (הבחור נכה והוא חנה במקום שלפי החוק בעל תו נכה רשאי לחנות) וכמובן הערעור כרוך בהוצאות, אם אינך יודעת איך לעשות זאת איני ממליץ לך לנסות (מטעמי סיכוי מול סיכון)
במידה ותספרי במה העניין אוכל להתייחס יותר
-
ואולי את מתכוונת לא לערעור אלא לבקשה להישפט על דו"ח ב.מ. ?

כן..לא התכוונתי לערעור כזה

התכוונתי שביקשתי להישפט על דוח חנייה.. הסיפור הוא כזה: אני באותה תקופה עבדתי בבית ספר בשכונה שבה גרתי שנים ששם אין בעיית חנייה ורוב הסימונים על המדרכות הם בצבע אפור. באותו יום חניתי במקום קצת שונה ליד בית הספר ופיספסתי שלט של "אין עצירה/חנייה" וקיבלתי דוח של 250 שקלים. והסיבה שסירבתי לשלם את הדוח היא שזה מרגיז אותי שהסימון על המדרכה מבלבל כאילו במטרה לבלבל בכוונה ואני אסביר: אחרי השלט היה סימון על המדרכה של אדום לבן ואז לאחר מכן סימון אפור ואז שוב אדום לבן. בחלק של האפור החנו רכבים אז החנתי גם את האוטו שלי במחשבה שאין שום בעיה להחנות בסימון אפור. לא מבינה למה לצבוע מקטע של הכביש באפור ואז שוב אדום לבן..מה הקטע שלהם ? בכל אופן - יש לי סיכוי?

arye9

New member
כן, כן!

חבר קיבל דוח על מעשה דומה.
הוא צילם את הקטע האפור (שבין האדום לבן) של המדרכה
ואיך שהוא הכניס את מספר הבית.
במשפט הפקח קיבל מהשופט מנה גדולה על זה
שהעיריה ממלכדת נהגים.
בהצלחה, אריה

גבולי

כבר "נשפטתי" (לבקשתי) פעמיים, וזכיתי. אבל בזמן שביליתי בבית המשפט, הרוב המכריע של המשפטים האחרים נגמר בהרשעה, למרות שהנאשמים היו בטוחים בחפותם. בגדול, הגישה היא שהנהג אשם אלא אם הוכיח את חפותו מעבר לכל ספק סביר...
&nbsp
אני לא יודע אם יש חוק או תקדים מחייב במקרה הזה. נראה לי (שוב - לא יודע) שזה עניין של טעם וריח. האם השלט גובר, או התחלפות הצביעה (וההטעיה) גוברת?
&nbsp
מה שלא פחות חשוב, זו האפשרות לשכנע שאכן מדובר בקטע האפור. צריך לצלם כך שיהיה ברור שזה הקטע אליו מתייחס הדוח (מספר בית).
&nbsp
אגב, יש סיכוי לא רע שאחרי שלב ההקראה, העירייה תבטל את האישום בטענה שלא ניתן להביא את הפקח לעדות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
השלט הוא תמרור והצביעה היא תמרור

שניהם מורים על איסור חניה ומספיק אחד מהם.

בדיוק, ומכאן הסתירה (לכאורה)

אני מניח שתסכים, שאם מייד לאחר השלט היתה צביעה באדום לבן, ולאחריה כחול לבן, הרי שיש כאן בעיה. הרי כחול/לבן אומר "בוא וחנה בצילי, רק אל תשכח לשלם". אני מעריך ששופט סביר היה מקבל טענה שההוראה מתחלפת, או לפחות מטעה (עד כדי זיכוי). לאור שזה תמרור וזה תמרור.
&nbsp
ולענייננו - למיטב ידיעתי הדלה, צביעה באפור היא תמרור הנוהג לפחות בת"א. אם מדובר במדרכה צבועה ממש (בניגוד לסתם אבני מדרכה חסרות גוון), האין זה כמו במקרה שלעיל?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסבר בקשר לתמרורים

1. נכחתי במאות משפטי תעבורה ולמרות זאת אני מאד מתקשה בלדעת מה יפסוק שופט, תלוי מי השופט, תלוי מה מצב רוחו, מה לחץ המשפטים באותו יום, וסיבות רבות אחרות
2. צבע כחול לבן על מדרכה הוא תמרור שאומר שהחניה מותרת בהתאם להסדרים הנהוגים במקום, כלומר לא בהכרח הוא מחייב תשלום.
3. כחול לבן אחרי תמרור האוסר עצירה וחניה יוביל לזיכוי כי יש סתירה בין שני התמרורים .
4. מדרכה צבועה באפור אינה תמרור ומה שקובע הוא התמרור שנמצא לפני קטע מדרכה זה, כלומר במקרה הנדון אין שום סתירה.
5. הסימון, כפי שהשואלת מתארת בהחלט עלול להטעות נהג סביר ומאד יתכן שנעשה במכוון לצורך מסחטת הכספים של הרשות המקומית, אך מאחר והשופט קשור לרשות המקומית, לפחות רגשית, הסיכויים שירשיע גדולים (לדעתי) בהרבה מהסיכויים שיזכה, אמנם אם הנאשם יעזר בעורך דין הוא יגדיל סיכוייו לזיכוי אך עלות עורך דין גבוה מהקנס.

לעניין העורך דין

בעלי הוא עורך דין אז כאן הסתדרתי

לגבי המספר בית

לצערי אני לא חושבת שאצליח לתפוס את מספר הבית בצילום כי מדובר בכביש "ראשי" והבתים רחוקים מהכביש.. זה בעייתי?

עניין של נסיבות

מצד אחד, אני לא משפטן. מצד שני, בעלך כן, וגם מכיר את כל נסיבות המקרה. אז הייתי מצפה שהוא ידע לענות טוב מכולנו.
כך גם לעניין הצילום. הנקודה היא שבזמן המשפט עדיף לצמצם ככל הניתן באמירות מסוג "תאמין לי ש-כך וכך" ("יש שם חלק אפור"), ולהרבות ב-"עובדות אוביקטיביות".
&nbsp
אני מניח שצילום כלשהו, עדין עדיף על כלום. כאשר את מציגה אותו בתור "המדרכה ליד בית X". כמובן שהנסיבות ותנאי השטח גם כן משפיעים על הערך של הצילום והאפשרות (הקלושה?) שמישהו יערער על אמינותו או על עדותך (אולי בכלל חנית באזור האדום לבן?)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תלוי היכן

אם זה בתל אביב הסיכוי שלך לזכות נמוך מאד
ובעניין התמרור - אדום-לבן הוא תמרור בפני עצמו תמרור 818) ובחלק גדול מהמקומות, הוא מיותר לחלוטין ומשמש רק להדגשת התמרור של אין עצירה.
הליך המשפט הוא כזה
את מודיעה על רצונך להישפט, מוזמנת לישיבת הקראה, שם את נשאלת אם את מודה או לא (את יכולה לבוא רבע שעה קודם ולדבר עם התובעת, להסביר לה את ההטעיה "ולסגור" איתה על קנס נמוך יותר) במידה ואת מודה השופט יפסוק ענשך, הוא לא כבול לקנס המקורי ויכול "לתת" יותר, אם תסגרי עיסקת טיעון עם התובעת הוא יפסוק כפי שסכמתן, במידה ולא תודי תוזמני לישיבת הוכחות, שם תוכלי להציג בפני השופט את טיעונייך , רצוי להביא צילומים של המקום וההטעיה, גם הפקח שרשם את הדו"ח יוזמן להעיד.
הסיכויים שלך? - לדעתי פחות מ 50%, תוסיפי לזה לבוא פעמיים לבית המשפט (זמן, הוצאות נסיעה עגמת נפש)
עכשיו עשי חשבון מה מתאים לך - וכמובן ספרי כאן על התוצאות
בהצלחה.

be_roo

New member
זה נכון שהשלט מספיק, אבל הסימון לסרוגין מטעה

להציב שלט שאוסר חניה בקטע מסויים, ולצבוע באדום לבן להדגשה מיותרת רק חלק מהקטע זו הטעיה.
&nbsp
כבר נתקלתי בזיכוי במקרה דומה, אבל בבית המשפט לעולם לא ניתן לדעת.

אלעד.

New member
לדעתי יש סיכוי טוב במשפט

בתקנות והנחיות להצבת תמרורים 2014 נקבע לגבי תמרור 433 (אסורה כל עצירה וחניה של רכב בדרך בצד שבו הוצב התמרור, אלא אם דרוש הדבר למילוי הוראות כל דין) ואחרים ש"אין להציבם כ"חיזוק" בכפילות להסדרי חניה ועצירה ע"פ ת"ת 69, 72 ו/או סימונים 818, 820" (818 הוא הרלוונטי, ראו בהמשך).

לגבי תמרור 818 (אבני שפה צבועות אדום-לבן: אסורה כל עצירה או חניה של רכב בכביש שליד אבני השפה, אלא אם הדבר דרוש למילוי הוראות כל דין) נקבע בהנחיות ש"אין ליצור "כפילות" ע"י סימון 818 בנוסף על הצבת תמרור 433, ו/או ע"י סימון 818 במקום שבו העצירה אסורה ממילא ע"פ תקנות התעבורה (69, 72 (א)), מתוך כפילות זו עלול להשתמע "היתר בעקיפין" לחניה במקומות שבהם אין כפילות וחל עליהם איסור עצירה מכח תקנה או תמרור או סימון, בלבד.

מהמחובר עולה שתמרור 433 שבגינו ניתן הדו"ח - הוצב בניגוד להנחיות.

תודה רבה על הפירוט

זה היה בראשון לציון.
וכן.. זה שווה לי את המאמץ כי אני עושה את זה פחות בשביל הכסף ויותר בגלל העיקרון.

למעלה