משפט עברי על...

דסדס

New member
משפט עברי על...

אני מחפשת משפט עברי על זכויות בעלי החיים... זה בשביל עבודה בבגרות במשפטים... (שאלתי גם בפורום זכויות בעלי חיים) אני עכשיו בשלב הראשוני של איסוף חומר עוד לא התחלתי לעבוד ברצינות אבל כיווני פתיחה יכולים בהחלט לעזור לי... אז אם מישהו יכול לתת לי שמות של פסקי הלכה או מאמרים של המשפט העברי זה מאוד יעזור לי... (משפט ישראלי כבר עזרו לי בפורום "זכויות בעלי החיים") תודה הדס

בשליפה ראשונה: ../images/Emo104.gif

איסור שחיטת הורה ובן באותו יום. מצוות שילוח הקן. מצוות מנוחת בע"ח בשבת. איסור אכילת "אבר מן החי".

והפופולרי מכולם....../images/Emo104.gif

לא תחסום שור בדישו

nirdagan

New member
יש גם חוקים עקיפים..

למשל החוקים לגבי כשרות. החיוב בשחיטה מונע הריגת בעלי חיים בשיטות אכזריות כגון ע"י ציד, שכרוך לעיתים קרובות בשימוש במלכודות שגורמות סבל רב לחיה הנצודה, או בפגיעות לא קטלניות בחיה ע"י ירי (בין של חיצים ובין של נשק חם). עוד דבר בענין הכשרות הוא שנהוג לבשל "פירות" ים כגון צדפות למיניהן בעודם חיים. (כן, צדפה שנכנסה לסיר רותחין לאחר מותה איננה נפתחת ונחשבת ללא ראויה לאכילה). היהדות אוסרת אכילת בעלי חיים אלה, ובעקיפין מונעת התאכזרות אליהן. יש לציין עם זאת ששיטת השחיטה היהודית שבה החיה נשחטת כאשר היא בהכרה מלאה איננה נחשבת לשיטה הפחות אכזרית, ויש שיטות שנחשבות לאכזריות פחות. ניר

תגובה

מהמעט שאני יודע הוא שהשחיטה היהודית נחשבת לאכזרית במיוחד. בא אלי פעם לקוח שהיה גם שוחט והודה בפניי שהשחיטה גורמת לו יסורי מצפון. למיטב ידיעתי החיה אינה מומתת מיד והיא גוססת ביסורים נוראים. אולי צער בעלי חיים הוא ערך חשוב ביהדות אך כמו הרבה דברים בדת המשונה הזאת יש בה סתירות ולצד כללים של חמלה וצער יש בה כללים ברבריים ואכזריים.

moshese

New member
משפט עברי - וזכויות בעלי חיים

יש שו"ת שכתב הנודע ביהודה בזמנו בתגובה לשאלה של יהודי מסויים שעלה לגדולה באירופה והיה לו שטח אדמה והוא שאל אם מותר לו לצוד למטרת ספורט. התשובה הייתה אם אני זוכר כהלכה, שלא ראוי לו ליהודי לצוד בעלי חיים למטרת ספורט בלבד- גם מפני "צער בעלי-חיים" וגם ע"מ לא לסכן עצמו שלא לצורך וגם מפני לבל תשחית. אם יש לך גישה לספרות של המשפט העברי המיקום המדויק הוא: שו"ת הנודע ביהודה מהדורה תנינא - יו"ד סימן י´.

וראו גם את פסה"ד ... ../images/Emo141.gif

וראו גם את פסה"ד הקולוסאלי והמונומנטאלי בעניין בלאן נגד שר החקלאות, הדן באריכות רבה בנושא צער בעלי החיים וחובת ההנמקה. מספר הליך בג"צ 36/68 צד א סולימאן בלאן צד ב שר החקלאות ו-2 אח´ מראה מקום פ"ד כרך כ"ב (1) 617 האתר של קימקא

shaio

New member
../images/Emo13.gif

וראה מאמרה המונומנטלי של רות גביזון, משפטים ג´, לפני שלושים שנה, המציג באופן מאוד בהיר וגרעיני הרבה מאוד מנקודות המחלוקת שהתגלעו בינה לבין מערכת המשפט רק בשנים האחרונות. לשאלת השואלת: ישנו מאמר במשפט וממשל העוסק ברציונלים של צער בעלי חיים, אולי הוא מתייחס גם לחובה מהמשפט העברי.

חיכיתי תלחיוך הזה ... ../images/Emo141.gif

והיא לא הייתה היחידה. משה לנדוי, לימים נשיא ביהמ"ש העליון, קטל ברמז עדין מאוד את פסה"ד הזה, וגם הפרופסור יצחק זמיר, אשר הגדיר את פסה"ד הזה כ"שערוריה", כתב מאמר על כך, אבל כשהגיע לשפיטה בביהמ"ש העליון הוא שכח, כנראה, את מה שאמר לפני כן, וזקנתו ביישה את נעוריו. יצחק זמיר עשה, למעשה, את אותה הדרך שעשה השופט חיים כהן - אבל בכיוון ההפוך: מאליל זכויות-האזרח (זה מה שהוא היה עבורי) - למי שהעוצמה המוחלטת עשתה לו בדיוק מה שהוא אמר שהיא עושה למי שהיא נתונה בידיו. האתר של קימקא

י זהר

New member
באתר משרד המשפטים

יש מאמר של ראובן ויגודה על הציד במשפט העברי ובמשפט הישראלי

דסדס

New member
תודה רבה!!!!../images/Emo140.gif

תודה לכולכם על העזרה הרבה!!! אני מאמינה שאני אשתמש בהרבה מהחומר שנתתם לי כאן זה ממש עוזר.... אני שמחה לגלות שאם תיהיה לי בעיה בעבודה יש כאן אנישים שמבינים עניין ויוכלו לעזור לי... הדס

למעלה