משפט לאיש קבע

משפט לאיש קבע

אהלן, היום נתפסתי ע"י רס"ר הבסיס שלי שנעליי לא מצוחצחות, מן הסתם הוא רשם אותי. האם ניתן לשפוט איש קבע על עבירת דיגום כזאת? מהו פחות או יותר העונש שנותנים לאיש קבע במקרים כאלה? ובלי קשר ברגע שהוגשה תלונה למפקד(שאמור לשפוט), האם הוא יכול להחליט שהוא לא שופט או שברגע שהוא קיבל תופס תלונה הוא חייב לשפוט?

taz600

New member
אין נהוג....

אז ככה ראשית כל ברגע שהוגש טופס תלונה אתה חייב להישפט. אתה יכול לסרב להישפט וכו' אבל זה כבר סיפור אחר. שנית אין מה נהוג לתת לאיש קבע, כי זה הלטה שצריכה להיות נייטרלית של השופט בהתאם למהלך המשפט ולמה שנאמר בו. מה שאומר שכדאי שיהיה לך או הסבר טוב... יצאתי ממשטח הטנקים בדיוק... או להגיד, כן מיהרתי ולצערי לא צחצחתי, אני מצטער, זה לא אופייני לי וזה בטוח לא יקרה לי שוב.... קאפיש!

idos2

New member
תשובות

1. כן, ניתן, אך אם אתה קצין הרס"ר לא יכול להגיש כנגדך תלונה אלא אך ורק קצין הגבוה ממך בדרגה או מפקדך הישיר. 2. בדר"כ נהוג, אם בכלל, לתת קנס, ככה זה אצלינו לפחות. 3. הוא יכול להחליט לבטל את התלונה, אך זה דורש שמפקדו יאשר את הביטול.

outer

New member
רס"ר יכול להתלונן על קצין

אחד מחוקי השיפוט הוא שמגיש התלונה צריך להיות גבוה בדרגה מהחייל שהוא מתלונן כנגדו אלא אם כן - תפקידו מקנה לו את הסמכות להתלונן כלומר, רס"ר משמעת יכול להתלונן על קצין כל עוד העבירה היא בתחום סמכותו.

למעלה