משפט אהוד ..

משפט אהוד ..

ישבתי אתמול ושמעתי את אהוד וחשבתי כמה הטקסטים שלנו נכונים, ואז עלה לי רעיון לשרשור המשפטים של אהוד אז יאללה תנו את המשפטים שאתם הכי אוהבים / הכי מתחברים אליהם

Buttercup p

New member
המשפטים:)../images/Emo26.gif

"יצאנו מהאבל אל החתונה" (כשחיכיתי לך על הספסל)
"אביא לך בשתי ידיי אביא לך את כל חיי" (אביא לך)
"הוא מובטל מעבודה ואהבה. כן, הוא בן שלושים אבל עדיין לא יודע מה יעשה כשיגמור את הצבא" (מהרי נא)
"כולם עוצרים את הנשימה ומחכים להתגלות" (מתי תבוא) את השורה הזאת אני מניחה שאהוד בנאי כתב באמת מתוך התקווה לגאולה אבל אני רואה אותה כשורה צינית, שאנחנו חיים במין מצב מתמשך כזה שמחכים ל'משיח' או משהו כזה שיציל את הארץ שלנו. אבל זה לא יגיע ואנחנו נחייה תמיד במלחמה וצריך להאמין בעצמנו ובצבא שלנו.
"מעבירה לה את הזמן, ואת הכאב, בעזרת כוס נס קפה ענקית" (פלורנטין)
"ביום שהחלטתי לברוח הלב כמעט נשבר אבל הכל בער. כן, הכל בער ולי חיכתה הרכבת" (רוחות הצפון) בכלליות קראתי עכשיו הרבה שירים שלו והיה קשה מאוד לבחור שורות נבחרות, כולם מדהימים וכל שורה אומרת בשבילי כל כך הרבה.

המשפטים שלי

"אביא לך צחוק ילדים שיבהיל את כל הפחדים".. (אביא לך) "אם יחזור שוב רגע הפחד אבוא להושיט לך יד ,תמיד אהיה קרוב אליך לחבק במקרה שתרעד.." (אל תפחד) "האם אתה בכלל זוכר את מי שמתגעגע" (בוא הביתה) "אני פרפר בקופסה מנסה לעוף אל העולם, אני כל כך זקוקה לחיבוק חם" (ילדי הלילה) "מלאכי ציפורים מעליך מלווים את צעדיך, מרחוק נדלק אור, אל תסטה כדי שתוכל לחזור." (יוצא לאור)

clevelandrocks

New member
'אנחנו כאן אורחים לרגע, הבט סביב'

וגם: 'קחי אותי אל המזבח, לפני שאשבר ועד שהאמת תצא אני בך אסתתר כי את, כן את, תהיי לי - עיר מקלט' ועוד אחד: 'קניתי לי חבר בשם דייגו כמה בירות - זה כל מה שהוא לקח אמר שזה ממיס את האגו על הרצפה צנח'

clevelandrocks

New member
אני התאהבתי במשפט הזה לראשונה

(למרות שאת השיר כולו אהבתי תמיד) כשצפיתי בסדרה המונומנטלית של יואב קוטנר 'סוף עונת התפוזים' על תולדות הרוק הישראלי, בפרק על משפחת בנאי (למי שלא ראה- מומלץ ביותר!), כשקוטנר ויובל בנאי (סולן משינה
) באו לדירה של אהוד לדבר איתו ויובל אמר לקוטנר בנונשלנטיות: 'אנחנו כאן אורחים לרגע, הבט סביב'. זה משפט כאילו סתמי, אבל מלא משמעות.

פשששש לא חסרים

"מלאכי ציפורים מעליך, מלווים את צעדיך מרחוק נדלק אור אל תסטה כדי שתוכל לחזור"-יוצא לאור "ראו אותו באבו דאבי במסווה של איש סוכנות, מתאסלם עם נוצרייה בהשגחת הרבנות"-שעה של מסתורין "פתאום מראה מחזה איזה יופי אני עף ועולה מן הבור"-ילדי הלילה "עשרים שנה אחר כך לא יראו אותי בעיר"-הכנאפה מתוקה "הכסף וגילה הלכו", הוא אמר, "אבל איפה הזמן שהלך, איפה הזמן שהולך..."-סטארטר

ווואווו רגע

יש מלא - אם יחזור שוב רגע הפחד ,אבוא להושיט לך יד ,תמיד אהיה קרוב אלייך לחבק במקרה שתרעד (אל תפחד) הזמן לא ירפא, הפצע לא יגליד,את מה ש לא תצעק אף אחד לא יגיד (הזמן לא ירפא) ביום שהחלטתי לברוח הלב כמעט נשבר אבל הכל בער. כן, הכל בער ולי חיכתה הרכבת (רוחות הצפון)

יש הרבה יותר מדי..

טוב אז קודם כל יש לי משפט שאצלי באופן אישי קיבל השנה משמעות אחרת מעט
כלומר, הוא עבר לשלב הביצוע
"את הדרך אלייך אכתוב לתוך שיר ואביא לך אותו בבוקר בהיר" (אביא לך) "אל תחפשי אותי אני חוזר לבד ולא עוזב אותך יותר כל החיים" (כולם יודעים) "מעבירה לה את הזמן, ואת הכאב, בעזרת כוס נס קפה ענקית" (פלורנטין) "אם יחזור שוב רגע הפחד אבוא להושיט לך יד ,תמיד אהיה קרוב אליך לחבק במקרה שתרעד.." (אל תפחד) "ועד שהאמת תצא אני בך אסתתר" (עיר מקלט) "חיזיון מתוק, רק צריך לבדוק אם הייתי ישן או ער" (הכוכב של מחוז גוש דן) ואני אשתוק כאן כי אם אני אמשיך זה לא יסתיים לעולם

Joy83

New member
הי כולם......חדשה פה ../images/Emo204.gif

היי כולם, רק עכשיו נכנסתי פה לפורום, למרות שאני אוהבת את השירים של אהוד בנאי כבר הרבה זמן.... אני לא יודעת מה איתכם, אבל בעיניי המשפט היפה ביותר הוא מתוך "כולם יודעים": "ואם את מרגישה אותי רחוק פתאום, אל תפחדי זה רק לכמה רגעים........" (בכלל, השיר הזה, "כולם יודעים" הוא מדהים בעיניי.....) אהבתי גם את השיר הבא מתוך האלבום "קרוב", ויש בו את המשפט הבא: "קרבי אלי, חבקיני נא. לו אך אל ראש הצוק נבואה. שם הגאולה, שם המרגוע, אהובתי, אחות קטנה...." יש בשירים של אהוד בנאי פשטות ורוך שפשוט כובשים אותי....... בלי להגיד הרבה הוא פשוט עוטף את החיים לתוך שיר קטן ויפיפה.....אין לי מה להגיד. הוא יוצר, אמן ואדם מדהים. התרבות הישראלית צריכה עוד אמנים מקסימים כאלה.....(כלומר- אנחנו, כצרכני מוזיקה- ואהבה- צריכים.....)

all is dream

New member
אל תשכח - אתה לא לבד

לדעתי זהו השיר הכי חזק של אוהד בנאי. אין ספק שכל השירים של אהוד הם בעלי טקסט עמוק , אבל כשמקשיבים לשיר " אל תפחד" בשעות פחות בחיים שלנו - השיר פשוט ממלא אותך באנרגיה מדהימה. בכלל הופעה של אהוד בנאי היא דבר רוחני

למעלה