משפטי חוכמה

משפטי חוכמה ../images/Emo161.gif

שלום לכולם, אני רוצה לפתוח שירשור של משפטים חכמים, שכולנו צריכים לילמוד מהם. בנוסף פירסמתי בבלוגי רשומה חדשה: "משפטים על החיים ושטיות אחרות", משפטים אישיים שלי ולא מצוטטים. אני מזמין את כול מי שמעוניין לקרא ולהגיב. אני אתחיל בשתי משפטים חכמים לדעתי: "שני דברים הם אין סופיים, היקום והטימטום האנושי, ואני לא בטוח בקשר ליקום." (אלברט איינשטיין) "הכי חשוב הוא לא להפסיק לישאול" (גם אלברט שלנו) אני אישית חולה על האלברט הזה, היה גאון בדורו וגאון גם היום. נ.ב למי ששירשור זה מציק לו, אני מצטער מראש, אף אחד לא חייב להגיב שיהיה לכולם אחלה יום

davidmaur

New member
תשמע בקשר ליקום זה לא רק אולי

זה בטוח, נכוון שאם נתייחס ליקום כמסה ענקים שהיא כידוע סופית (לפי אינשטיין עצמו) אז אני חושב שלא יכול להיות חילוקי דעות בנושא. לגבי הטמטום האנושי, יש משהו במה שהוא אומר, אבל אני חושב שהוא אמר את הדבריים מתוך ציניות וייאוש עמוק מטבע האדם אשר , יש לו יכולת להגיע לפסגות רוחניות ושכליות גבוהות ורק טמטום אין סופי מונע זאת ממנו. רק מי שיש לו פוטנציאל ענק ואינו מנצל אותו ראוי לתואר זה, ובזה הוא צדק בהחלט.

טעות

כל עוד אתה לא יודע בוודאות שאין קצה ליקום, אז זה בגדר ה"אולי" אולי כן ואולי לא, אתה היית במרחק ביליוני שנות אור רק כדי לבדוק שהיקום עדיין קיים שם? אף אחד לא היה, אז אף אחד לא יודע אז זה...אולי.. והטימטום האנושי, לדעתי אינשטיין ידע טוב מאוד את מקומו בעולם כולם טיפשים, אני אתה ובכלל כולם החכמים אלה הם שיודעים שהם טיפשים

mayayahe27

New member
מיהו הטיפש?

אולי אנחנו לא יודעים כלום אבל למה לקרוא לזה טפשות - אנחנו יודעים כפי שאנחנו מסוגלים לדעת כי אנחנו בסך הכל בני אדם ולא משהו מעל .. לגבי מה שאמרת "אלה שיודעים.." נכון מאוד רק בגרסא טיפה אחרת: מאת סוקרטס יקירי שהיה מוכיח אנשים, או יותר נכון את גדולי העם, בדבר אשליית ידיעתם: " יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם" מאיה

אינסופיותו של הסופי

גם אם מסת היקום היא סופית (בהנחה שמביאים בחשבון את תוצאותיהן של ריאקציות גרעיניות, המשנות כליל את אופיה של המסה הזאת), אין הדבר עומד בסתירה לעובדת היותו של היקום אינסופי. אחת התיאוריות היותר מקובלות באסטרופיזיקה, גורסת כי היקום הוא אינסופי ומתפשט אל האינסוף. תיאוריה זו נתמכת על-ידי מחקרים שונים- ביניהם כאלה המביאים בחשבון אורכי גל משתנים (אפקט דופלר) ומדידת טמפרטורה בחלל. מניחה כי המתעניין ידע היכן למצוא מידע רלוונטי. באשר לדברי איינשטיין על טבע האדם... אני מניחה כי אמר את הדברים ברגע של תסכול, כאשר תפס את ראשו בשתי ידיו... לאיינשטיין היו מילים לתאר מצב שלעתים אנו נותרים לעומתו ללא מילים... ואגב, דרור, שים לב לציטוט דברי סוקראטס שהביאה מאיה. אין זה נכון לומר שכולנו טיפשים- להיות הדיוט אין פירושו להיות אדיוט. העובדה כי האדם אינו מסוגל, במהלך חייו הקצרים, להקיף את מלוא הידע הקיים בעולם, אינה הופכת את האדם לטיפש. הטפשות היא מידה מגונה באדם, ואין היא קשורה לעובדה כי קצרה בינתו מלהבין ולהכיל את כל אוצר הידיעות והאמיתות שבנמצא. לילה טוב, גילת א.

למעלה