משפטי ברוס לי

משפטי ברוס לי

היי. יש לי כמה משפטים שברוס לי אמר ואני מאוד אשמח אם תוכלו לתרגם ולפרש (להסביר) אותם עד כמה שתוכלו. תודה מראש לכל מי שיעזור
. 1. Man the living creature,the creating individual is always more important than any established style or system 2. Man,he is constantly growing and when he is bound by a set pattern of ideas or way of doing thing,that's when he stops growing 3. אם תשים מים בכוס,הם יהיו הכוס אם תשים מים בבקבוק הם יהיו הבקבוק אם תשים מים בספל הם יהיו הספל... מים יכולים לזרום, הם יכולים לרסק היה כמו מים ידידי... מה הכוונה שלו שמשפט הזה "היה כמו מים"? תודה מראש. B.B

chinabird

New member
אם הבנתי נכון, הכוונה העיקרית כאן

היא לא להגביל את עצמך (וזה נכון לשלושת המשפטים שהבאת). לא להגביל את עצמך למסורת מסוימת רק משום שהיא מסורת, לתגובה מסוימת בקרב רק כי "ככה עושים", להתנהגות מסוימת עם בני-אדם אחרים כי "ככה נהוג" וכו' וכו'. ברוס לי דיבר הרבה על החשיבות שבלהיות אדם שלם, וללמוד לבטא את עצמך. זה נכון לפילוסופיה (וברוס לי היה סטודנט לפילוסופיה, ונדמה לי שבשלב מסוים גם העביר שיעורי פילוסופיה, אבל אני לא סגור זה), וזה נכון ללחימה. בהקשר שאתה מכוון אליו (אם הבנתי נכון) העניין הוא לא להיות למשל "לוחם הקרטה שוטוקאן הכי נאמן לקרטה שוטוקאן והכי מדויק בתנועות הקרטה שוטוקאן שלו", אלא להיות "בודי בילדר הכי נאמן לבודי בילדר והכי נאמן לעצמו באופן שבו הוא משתמש בטכניקות שלמד בקרטה שוטוקאן (או בכל מקום אחר)". אז זה צד אחד של הדברים: להיות נאמן למי שאתה. הצד השני הוא היכולת שלך לקבוע מי תהיה: ללמוד, להתפתח, להשתפר. נוקשות היא האויב של שתי המטרות האלה.

Defuse

New member
המממ פירוש...

זה רק לפי מה שאני חושב.. זה לא משהו מכתבה או משהו מוסמך.. אז 1.אדם היצור החי, יצירת הדרך שלך תמיד יותר חשובה מכל סגנון קיים או שיטה. הכוונה כאן לפי דעתי.. שאתה צריך לנסות להיות כמה שיותר אתה בסגנון או בשיטה שאתה מתאמן ולהרגיש נוח ולא לכפות עלייך את הסגנון.. הכוונה כאן גם למציאת השיטה שמתאימה לך... 2.אדם, הוא גודל ללא הפסקה אבל שהוא נקשר לאותו כיוון של מחשבה או אותה דרך לעשות את הדברים, זה הזמן בו הוא מפסיק לגדול. כאן לפי דעתי הוא בערך אומר את מה שהוא אמר באחד... שאתה צריך תמיד להיות כמו שאתה אבל גם תמיד לעבוד בצורה חדשה או שיטה כדי להרחיב את הידע שלך. 3.זה כבר המאסטר שלי הסביר לי ואני יכתוב מה שאני הבנתי.. קודם כל ברוס לי אומר שהמים מתאימים את עצמם לצורות חדשות ויש להם היכולת להתמזג.. כמו קרב למשל - אם יבוא אלייך מישהו חזק ואיטי אז אתה תצטרך להיות כמו מים.. הכוונה להתאים את עצמך אליו.. להילחם איתי בסגנון איטי וחזק.. ז"א להתאים את הסגנון שלך תוך כדי לחימה זה כבר חוזר על המשפט השני... ושתי השורות האחרונות בסוף אומרות שאתה יכול לזרום עם אנשים בכיף ובקלות אבל אם הם יתקפו אותך אז אתה יכול ליצור גל ענק (מטאפורה..) ולרסק אותם... אז בגלל זה הוא אומר שמתי שאתה נלחם אתה צריך שיהיה לך את היכולת להשתנות כמה שיותר מהר.. כמו המים.....

תודה רבה, רק דיפוס...

לא הבנתי משהו. אתה אומר "אם יבוא אלייך מישהו חזק ואיטי אז אתה תצטרך להיות כמו מים.. הכוונה להתאים את עצמך אליו.. להילחם איתי בסגנון איטי וחזק". זה לא קצת טיפשי להילחם במישהוא חזק ואיטי באיטיות וחוזק? לדוגמא : אם תיקח "קרב רחוב" אז בד"כ מי שמנצח הוא זה שהכי חזק הכי מהיר ויכול לסבול הכי הרבה. ז"א מה שיקבע בסופו של דבר מי ינצח זה הנתונים הפיזיים של ה"נלחמים". אממ סיבכתי קצת את עצמי. בקיצור, למה התכוונת? תודה על התשובות. תשובות נפלאות. B.B

א1ט1

New member
אני לא בטוח שהכוונה היא שתלחם איתו

כמו שהוא נלחם,אלא שתתאים את עצמך לדרך שהכי טובה לך בשביל לנצח אותו,אבל יכול להיות שאני טועה וזה לא מה שהמאסטר של דפוס הסביר,אני בטוח שהוא יסביר יותר טוב כשהוא יכנס.

Defuse

New member
טוב אז לפי מה שהבנתי מהמאסטר שלי...

זה שלוחם קונג פו מתאים את עצמו ליריב שלו... למשל אם תהיה יותר מהיר מהיריב שלך אז אתה תתחיל לפספס הגנות כי תוך כדי הוא יזוז... אז בגלל זה השוואתי את זה למים... להתאים את עצמך ליריב נגדך.. ז"א היכולת להתמזג.. כמו של המים...

TheGreatNut

New member
למיטב הבנתי...

בנוגע לאמנות הלחימה, משמעות המשפט היא להרפות מכל מה שהוא לא הרגע הזה. לא לחשוב, לא לתכנן, לא להתלבט... בזמן לחימה כל שעל הלוחם לעשות הוא להשאיר את תודעו כאן ועכשיו, והגוף שלו כבר יעשה את כל העבודה.

להיות כמו מים = להתאים את עצמך למצב

להתאים פיתרון לבעיה, ולא לאנוס בכח פיתרון שגוי לבעיה. מים (כמו כל נוזל) מתאימים את עצמם לכלי בו הם נמצאים בצורה מושלמת. אבנים (לדוגמה, כמו כל מוצק) לא מתאימים את עצמם, ואם תנסה בכח אז תשבור את הכלי.

למעלה